هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قدم‌هایی که می‌توانیم برای زباله‌های‌ تر برداریم

  • کد خبر: ۱۰۰۵۹۶
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۶
قدم‌هایی که می‌توانیم برای زباله‌های‌ تر برداریم
در خانه‌های فراوانی، مانده‌های غذا و پوست میوه مستقیم از سطل‌های زباله سر درمی‌آورد و بی گمان، شما هم می‌دانید که این «زباله‌های تر» چه آسیبی به محیط زیست می‌زنند.

عباسعلی سپاهی یونسی | شهرآرانیوز، سبک و سیاق زندگی شهری من در این سال‌هایی که ساکن مشهد شده‌ام با آنچه در زادگاهم، یونسی، تجربه کرده‌ام بسیار متفاوت است. این گاهی برایم بی‌نهایت آزاردهنده است هرچند می‌کوشم بخشی از بازی را بر هم بزنم. به قدر توانم، کوشش می‌کنم بازی را طوری پیش ببرم که فکر می‌کنم درست است، هرچند این کار سختی‌های خودش را دارد.

یکی از ماجرا‌های من در شهر و زندگی آپارتمانی بحث زباله‌هایی است که در زادگاهم و در خانه ما هرگز دورریخته نمی‌شدند. در خانه ما اگر به‌ندرت ته بشقاب چند دانه برنج می‌ماند یا چیز دیگری، غذای مرغ‌ها می‌شد و اگر میوه‌ای مثل خربزه یا هندوانه خورده می‌شد، باز هم پوست آن غذای مرغ و خروس‌ها یا گوسفند‌ها می‌شد. دانه‌ی خربزه یا هندوانه هم جمع و کنار دیوار و در زیر آفتاب خشک می‌شد، برای بو دادن در شب‌های بلند زمستان یا خشک می‌شد برای بذر سال بعد.

در شهر، اما در خانه‌های فراوانی، مانده‌های غذا و پوست میوه مستقیم از سطل‌های زباله سر درمی‌آورد و بی گمان، شما هم می‌دانید که این «زباله‌های تر» چه آسیبی به محیط زیست می‌زنند. وقتی زباله‌های‌تر از جمله تفاله چای، پوست میوه‌ها، مانده غذا و ... را در سطل‌های زباله خانگی می‌ریزیم و این زباله‌ها از سطل‌های زباله شهری سر درمی‌آورند و بار کامیون‌های حمل زباله می‌شوند، رطوبت و‌تر بودن‌شان، سبب آسیب بیشتر به تجهیزات عمومی می‌شود. پس خشک بودن زباله‌های تولیدی از این بابت هم ارزشمند است.

نکته مهم‌تر از همه این موارد، شیرآبه‌ای است که از انباشت زباله‌های‌تر در مجاورت یکدیگر تولید می‌شود که آسیب‌های فراوانی برای محیط زیست دارد. درباره این آسیب‌ها آن چنان که باید و شاید مردم را آگاه نکرده‌ایم تا دست‌کم بکوشند زباله خودشان را همان مقداری که می‌توانند مدیریت کنند. من، اما به همان دلایلی که در شروع مطلب گفتم، دوست دارم تا جایی که می‌توانم در این راه قدمی بردارم.

برای همین با شروع فصل سرما سعی می‌کنم زباله‌های‌تر، خاصه پوست میوه‌ها را خشک کنم تا کودی برای گلدان‌ها بشوند یا غذایی برای گاو‌ها و گوسفند‌های برادرم. شاید این کار کمی سخت باشد، اما شدنی است. کافی است کمی حوصله بخرج بدهیم. کافی است که به شیرآبه متعفن تولیدشده از زباله‌ها فکر کنیم و آسیبی که می‌تواند به طبیعت وارد کند. کافی است به این فکر کنیم که چرا وقتی پوست میوه‌ها می‌توانند کاربرد‌های خوبی داشته باشند، باید آن‌ها را دور بریزیم.

مگر نه ما خود را مسلمان می‌دانیم و دین ما اسراف‌کار را به‌شدت سرزنش کرده است؟ هوا که سرد می‌شود، در همه خانه‌ها وسایل گرمایشی هم روشن می‌شوند، چه بخاری گازی باشد چه بخاری گازی‌برقی یا شوفاژ. هر یک می‌توانند به ما کمک کنند به‌راحتی پوست میوه‌ها و تفاله‌های چای را خشک کنیم که همگی آب فراوانی را با خودشان وارد سطل‌های زباله می‌کنند. شاید فکر کنید با پوست‌های خشک شده میوه در شهر چه باید بکنید.

اول اینکه گروه‌هایی هستند که کار جمع‌آوری این مواد را انجام می‌دهند و آن‌ها را به دامداران می‌رسانند. دوم اینکه گاهی که به بیرون شهر می‌روید، می‌توانید آن‌ها را با خودتان ببرید. چه بسا با گله‌ای روبه‌رو شوید که هدیه دادن یک کیسه پوست میوه خوش‌مزه باعث شادی آقای چوپان می‌شود. یا اصلا می‌توانید از پوست میوه‌های خشک‌شده به خصوص موز که آن‌ها را ریز و خرد کرده‌اید، به عنوان کود برای گلدان‌ها استفاده کنید. خلاصه اگر کمی احساس مسئولیت داشته باشیم، تلاش می‌کنیم تا ما هم به سهم خودمان قدمی برای خودمان و برای طبیعت برداریم. این لذتی دارد که انجام دهنده آن می‌داند و بس.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->