قیمت موبایل‌های آنر امروز چند شد؟ (۷ مرداد ۱۴۰۳) انتصاب مدیرعامل جدید منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزایش ۸ درصدی مصرف برق مشهد نسبت به سال گذشته | شبکه‌های برق تحت فشارند اما قطعی گزارش نشده است ۸۱ درصد حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی خالی از آب است موجودی خزانه دولت در زمان تحویل به دولت چهاردهم چقدر است؟ ورود شورای رقابت به افزایش قیمت جدید خودروسازان داخلی فروش غیرحضوری ارز اربعین از امروز یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات پلمب ۴۱ واحد صنفی به‌دلیل به‌کارگیری اتباع خارجی در مشهد (۷ مرداد ۱۴۰۳) دلار در کانال ۵۸ هزار تومان در روز تنفیذ رئیس جمهور جدید | قیمت طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ مرداد ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۷ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت لاماری ایما ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ مرداد ۱۴۰۳) | استارت قیمت‌ها رو به افزایش زده شد + جدول افزایش ۲۹ درصدی خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی طی ۴ ماه نخست سال جاری آیا آب جیره بندی می‌شود؟ افزایش ده‌درصدی تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ رونق اقتصادی در منطقه با تصویب اساسنامه مناطق آزاد سرخس و دوغارون میوه‌های تابستانی را امروز کیلویی چند بخریم؟ (۷ مرداد ۱۴۰۳) | هندوانه بهترین میوه در گرمای شدید تابستان ساخت ۵۵ سازه آبخیزداری در خراسان رضوی در حال انجام است چرا کارگران در روز‌های گرم تابستان تعطیل نمی‌شوند؟ قطع برق و تلف شدن بیش از ۱۵۰۰ قطعه مرغ در کوهسرخ خراسان رضوی نتایج خودرو‌های وارداتی اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۶ مرداد ۱۴۰۳) بورس فردا (یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳) تعطیل است آخرین وضعیت بازار سرمایه | ریزش ۱۴ هزار واحدی شاخص بورس (۶ مرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران‌خودرو ویژه مرداد ۱۴۰۳ اعلام شد آیا امروز نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی اعلام می‌شود؟ (۶ مرداد ۱۴۰۳) پرواز‌های ویژه اربعین در روز‌های آینده آغاز می‌شود قیمت طلا، ارز و سکه در بازار امروز شنبه (۶ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت سکه طرح جدید ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد
سرخط خبرها

برنج چقدر گران شده است؟ | فاصله قیمتی برنج ایرانی و خارجی ۲۷۰ درصد رشد کرد!

  • کد خبر: ۱۰۰۷۶۹
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۷
برنج چقدر گران شده است؟ | فاصله قیمتی برنج ایرانی و خارجی ۲۷۰ درصد رشد کرد!
گزارش جدید مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در بهمن ماه نشان می‌دهد که قیمت برنج ایرانی و خارجی در این ماه نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۹۵٫۳ و ۲۷٫۵ درصد افزایش داشت. با این حال بررسی‌های تجارت‌نیوز از رشد ۱۷۱ درصدی قیمت برنج ایرانی در یک سال اخیر حکایت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت برنج ایرانی در یک سال اخیر ۹۵ درصد افزایش یافت. این خبری است که مرکز آمار ایران در گزارش امروز خود از متوسط قیمت اقلام خوراکی در پایان بهمن آن را منتشر کرد.

بر اساس این آمار، در بین تمام اقلام خوراکی، برنج ایرانی در رده چهارم تورم قیمتی قرار دارد. همان‌طور که در نمودار زیر هم مشخص است طی ۱۲ ماه اخیر قیمت برنج ایرانی همواره روند صعودی داشت و با گذر زمان سرعت آن بیشتر هم شد. تا جایی که طی یک ماه رشد آن به بیش از ۱۸ درصد رسید.

اما برنج خارجی با سرعت کمتری به رشد خود ادامه داد و نرخ آن در طول یک سال ۲۷٫۵ درصد افزایش یافت. نمودار پایین نیز ثبات قیمت این محصول را از بهمن ۱۳۹۹ تا شهریور سال جاری روایت می‌کند.

رشد ۲۷۰ درصدی شکاف نرخ برنج ایرانی و خارجی

در حالی که فاصله قیمت برنج ایرانی و خارجی در سال گذشته تنها ۱۰ هزار تومان بود، اما حالا در آمار دولتی این شکاف به حدود ۳۷ هزار تومان می‌رسد. این یعنی رشد ۲۷۰ درصدی شکاف نرخ برنج ایرانی و خارجی!

نمودار زیر تغییرات قیمت این محصول را طی یک سال اخیر بر اساس محاسبات مرکز آمار به تصویر می‌کشد.

بررسی قیمت‌های موجود در بازار نشان می‌دهد که مرکز آمار با دیده اغماض قیمت برنج را طی بهمن ۱۴۰۰ بررسی کرده است. این مرکز دولتی در حالی حداکثر قیمت برنج مرغوب در ماه مذکور را ۷۶ هزار تومان در نظر گرفت که در همین بهمن ماه نرخ این محصول در فروشگاه‌های کشور به مرز ۱۰۰ هزار تومان رسید.

برررسی‌های تجارت‌نیوز نشان می‌دهد به‌رغم تعیین دستوری قیمت ۶۵ هزار تومان برای برنج مرغوب ایرانی، همچنان بسیاری از خرده‌فروشی‌ها هر کیلوگرم برنج را با نرخ ۹۵ هزار تومان عرضه می‌کنند.

کاهش تولید بهانه‌ای برای بالابردن قیمت

دبیر انجمن تولیدکنندگان با تائید عرضه برنج ۹۵ هزار تومانی، به تجارت‌نیوز گفت: متاسفانه این قیمت‌ها واقعیت دارد. گروهی که لباس تجارت به تن کرده‌اند با مصاحبه و شایعه‌پراکنی این قیمت‌ها را رقم زده‌اند.

جمیل علیزاده شایق، با اشاره به صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش ۲۰ درصدی تولید اظهار کرد: تولید برنج نسبت به سال گذشته کاهش دارد. اما در مقایسه با سال‌های پیش از آن افتی مشاهده نمی‌شود. در واقع توان تولید ایران همین مقدار است و پارسال به علت بارش فراوان، میزان تولید ۲۰ درصد افزایش یافت.

به اعتقاد او قیمت‌های کنونی کاذب هستند و کاهش تولید صرفا بهانه‌ای برای بالابردن قیمت‌هاست.

افزایش قیمت برنج؛ ۹۵ درصد یا ۱۷۱ درصد؟

بر اساس این گزارش، اگر بهای برنج ایرانی در سال گذشته را همان ۳۵ هزار تومان در نظر بگیریم، در نتیجه در طول این یک سال نرخ این محصول ۱۷۱ درصد رشد داشت. حال مشخص نیست که مرکز آمار بر اساس نرخ‌های کدام فروشگاه میانگین قیمت برنج ایرانی را ۶۷ هزار تومان و حداکثر آن را ۷۵ هزار تومان در نظر گرفت.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->