قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است
سرخط خبرها

ملازهی: عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان خطر جنگ داخلی را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۱۰۰۸۱۸
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
ملازهی: عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان خطر جنگ داخلی را افزایش می‌دهد
یک کارشناس مسائل شبه قاره تاکید کرد: اگر طالبان بپذیرد دولت فراگیر تشکیل شود وحدت در جامعه ایجاد شده و افغانستان به سمت صلح و ثبات می رود در غیر این صورت خطر جنگ داخلی و چه بسا تجزیه افغانستان وجود خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره در تحلیلی نسبت به آینده افغانستان با توجه به این که پس از گذشت تقریبا ۶ ماه هنوز طالبان موفق شده دولت فراگیر را تشکیل دهد،‌ گفت: واقعیت این است که طالبان در یک معامله با آمریکا به قدرت رسید و گفته می شود توافقی که میان ملابرادر و خلیلزاد به امضا رسیده حدود ۴۰۰ صفحه است که تنها ۴ صفحه از آن منتشر شده است.

وی تصریح کرد: در آن ۴ صفحه نیز موافقت شده که طالبان اجازه ندهد از خاک افغانستان گروهی علیه آمریکا وارد عمل شوند و در مقابل نیز طالبان به قدرت برگردند. در نتیجه بخش محرمانه ای وجود دارد که هنوز منتشر نشده است . در همین راستا شاهد بودیم که طالبان بدون جنگ ۶ ماه پیش قدرت را در دست گرفتند،‌ اشرف غنی از کشور خارج و ارتش مضمحل شد.

این کارشناس مسایل شبه قاره همچنین بیان کرد: اما در ارتباط با این که طالبان در سطح منطقه ای و بین المللی شناخته شوند هنوز مشکل وجود دارد، کشورها بر این باور هستند که دولت فراگیر باید توسط طالبان تشکیل و صلح و ثبات برقرار شود اما طالبان معتقد است که دولت فراگیر همان دولت موقتی است که وجود دارد و از سوی پاکستان تشکیل شد.

ملازهی در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع اکنون به نوعی کشورهای همسایه افغانستان ،‌ چین و روسیه تقریبا طالبان را به رسمیت شناخته اند اما تلقی طالبان این است دولت شکل گرفته همان دولت فراگیر است زیرا دو وزیر از میان تاجیک ها انتخاب شده، یک وزیر از میان ازبک ها و یک معاون وزیر هم از شیعه ها انتخاب شده است. اما این نوع برداشت طالبان مورد پذیرش اکثر کشورها نیست.

وی با اشاره به این که سه مقاومت علیه طالبان شکل گرفته و جریان دارد،‌ گفت: یک مقاومت در داخل افغانستان است که زنان در رأس آن هستند،‌ مقاومت دیگر در پنجشیر است که احمد مسعود و امرالله صالح-معاون اشرف غنی- در تاجیکستان مستقر شده و آن را مدیریت و رهبری می کنند و اگر دولت فراگیر تشکیل نشود احتمال دارد در فصل بهار عملیات نظامی آن ها شروع شود.

این کارشناس مسائل افغانستان همچنین اظهار داشت: مقاومت دیگر در آنکارا و توسط ژنرال دوستم، محقق و ربانی هدایت و سازماندهی می شود اما از آن جایی که این افراد خود جایگاه چندانی را ندارند خیلی موثر نیستند.

ملازهی خاطرنشان کرد: اگر طالبان بپذیرد دولت فراگیر را تشکیل دهد و همچنین پایبندی به قانون اساسی داشته باشد و چنین تعدیلی را در سیاست هایش ایجاد کند بدون مشکلی کار خود را ادامه داده و به تدریج توسط کشورها به رسمیت شناخته می شود.

وی افزود:‌ از طرفی این بحث را مطرح می کنند که کشورهای اسلامی در این زمینه تصمیم گیری کنند اما در هر حال شرایط برای طالبان بستگی به نحوه عمل خودشان دارد؛‌ اگر دولت فراگیر تشکیل شود،‌ وحدت در جامعه ایجاد می شود، انحصارطلبی در قدرت از بین می‌رود و نهایتا افغانستان به صلح و ثبات می رسد در غیر این صورت شاهد تشدید جنگ داخلی خواهیم بود که نهایتا به جنگ نیابتی تبدیل می شود و چه بسا ممکن است به تجزیه افغانستان منجر شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->