حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری
سرخط خبرها

ملازهی: عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان خطر جنگ داخلی را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۱۰۰۸۱۸
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
ملازهی: عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان خطر جنگ داخلی را افزایش می‌دهد
یک کارشناس مسائل شبه قاره تاکید کرد: اگر طالبان بپذیرد دولت فراگیر تشکیل شود وحدت در جامعه ایجاد شده و افغانستان به سمت صلح و ثبات می رود در غیر این صورت خطر جنگ داخلی و چه بسا تجزیه افغانستان وجود خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره در تحلیلی نسبت به آینده افغانستان با توجه به این که پس از گذشت تقریبا ۶ ماه هنوز طالبان موفق شده دولت فراگیر را تشکیل دهد،‌ گفت: واقعیت این است که طالبان در یک معامله با آمریکا به قدرت رسید و گفته می شود توافقی که میان ملابرادر و خلیلزاد به امضا رسیده حدود ۴۰۰ صفحه است که تنها ۴ صفحه از آن منتشر شده است.

وی تصریح کرد: در آن ۴ صفحه نیز موافقت شده که طالبان اجازه ندهد از خاک افغانستان گروهی علیه آمریکا وارد عمل شوند و در مقابل نیز طالبان به قدرت برگردند. در نتیجه بخش محرمانه ای وجود دارد که هنوز منتشر نشده است . در همین راستا شاهد بودیم که طالبان بدون جنگ ۶ ماه پیش قدرت را در دست گرفتند،‌ اشرف غنی از کشور خارج و ارتش مضمحل شد.

این کارشناس مسایل شبه قاره همچنین بیان کرد: اما در ارتباط با این که طالبان در سطح منطقه ای و بین المللی شناخته شوند هنوز مشکل وجود دارد، کشورها بر این باور هستند که دولت فراگیر باید توسط طالبان تشکیل و صلح و ثبات برقرار شود اما طالبان معتقد است که دولت فراگیر همان دولت موقتی است که وجود دارد و از سوی پاکستان تشکیل شد.

ملازهی در ادامه خاطرنشان کرد: در واقع اکنون به نوعی کشورهای همسایه افغانستان ،‌ چین و روسیه تقریبا طالبان را به رسمیت شناخته اند اما تلقی طالبان این است دولت شکل گرفته همان دولت فراگیر است زیرا دو وزیر از میان تاجیک ها انتخاب شده، یک وزیر از میان ازبک ها و یک معاون وزیر هم از شیعه ها انتخاب شده است. اما این نوع برداشت طالبان مورد پذیرش اکثر کشورها نیست.

وی با اشاره به این که سه مقاومت علیه طالبان شکل گرفته و جریان دارد،‌ گفت: یک مقاومت در داخل افغانستان است که زنان در رأس آن هستند،‌ مقاومت دیگر در پنجشیر است که احمد مسعود و امرالله صالح-معاون اشرف غنی- در تاجیکستان مستقر شده و آن را مدیریت و رهبری می کنند و اگر دولت فراگیر تشکیل نشود احتمال دارد در فصل بهار عملیات نظامی آن ها شروع شود.

این کارشناس مسائل افغانستان همچنین اظهار داشت: مقاومت دیگر در آنکارا و توسط ژنرال دوستم، محقق و ربانی هدایت و سازماندهی می شود اما از آن جایی که این افراد خود جایگاه چندانی را ندارند خیلی موثر نیستند.

ملازهی خاطرنشان کرد: اگر طالبان بپذیرد دولت فراگیر را تشکیل دهد و همچنین پایبندی به قانون اساسی داشته باشد و چنین تعدیلی را در سیاست هایش ایجاد کند بدون مشکلی کار خود را ادامه داده و به تدریج توسط کشورها به رسمیت شناخته می شود.

وی افزود:‌ از طرفی این بحث را مطرح می کنند که کشورهای اسلامی در این زمینه تصمیم گیری کنند اما در هر حال شرایط برای طالبان بستگی به نحوه عمل خودشان دارد؛‌ اگر دولت فراگیر تشکیل شود،‌ وحدت در جامعه ایجاد می شود، انحصارطلبی در قدرت از بین می‌رود و نهایتا افغانستان به صلح و ثبات می رسد در غیر این صورت شاهد تشدید جنگ داخلی خواهیم بود که نهایتا به جنگ نیابتی تبدیل می شود و چه بسا ممکن است به تجزیه افغانستان منجر شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->