قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

خلیل‌زاد: حکومت و مردم افغانستان می‌توانستند مانند اوکراین مقاومت کنند!

  • کد خبر: ۱۰۰۷۳۹
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
خلیل‌زاد: حکومت و مردم افغانستان می‌توانستند مانند اوکراین مقاومت کنند!
نماینده‌ ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان گفت که حکومت، مردم و نظامیان پیشین افغانستان می‌توانستند مانند اوکراین در برابر طالبان مقاومت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زلمی‌ خلیل‌زاد، نماینده‌ ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان می‌گوید که حکومت، مردم و نظامیان پیشین افغانستان می‌توانستند مانند اوکراین در برابر طالبان مقاومت کنند.

خلیل‌زاد این اظهارات را در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی مطرح کرده است. وی در این گفت‌وگو که شب گذشته (دوشنبه، ۹ حوت-اسفند) همزمان با دو سالگی توافق‌نامه‌ی دوحه منتشر شد، گفته است که جنگ امریکا در افغانستان «خوب» پیش‌ نمی‌رفت و واشنگتن تصمیم به خروج از این کشور گرفت.

خلیل‌زاد که خودش توافق‌نامه‌ی دوحه را امضا کرده، همچنین گفته است که آمریکا می‌خواست براساس یک توافق از افغانستان خارج شود. او اضافه کرده است که امریکا موفق به دست‌یابی به چنین توافق شد؛ اما حکومت پیشین افغانستان و طالبان نتوانستند به یک تفاهم سیاسی دست یابند.

خلیل‌زاد افزوده است که حکومت اشرف‌ غنی براساس یک محاسبه‌ اشتباه، مذاکرات را جدی نمی‌گرفت و وقت‌کُشی می‌کرد. به‌گفته‌ وی، حکومت پیشین افغانستان منتظر تغییر حکومت در امریکا بود تا بلکه سیاست واشنگتن در قبال خروج تغییر کند.

نماینده‌ پیشین آمریکا با اشاره به مقاومت اوکراین در برابر «تهاجم روسیه»، گفته است: «حکومت افغانستان می‌توانست از اسلحه و سربازانی که داشت استفاده‌ی بهتر کند. »

خلیل‌زاد اذعان کرده است که آمریکا نیز در قبال وضعیت افغانستان مرتکب اشتباه شده است. او گفته است: «حکومت امریکا می‌توانست خروج نیروهای خود را مشروط به وضعیت کند؛ اما آن قدر دل‌سرد شد که بدون شرایط توافق سیاسی دوحه، خارج شد.»

خلیل‌زاد در بخشی از این گفت‌وگو درباره‌ی ادعای انجام تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ افغانستان گفته است که آمریکا در این انتخابات تقلب نکرد، بلکه خود «افغان‌ها تقلب کردند».

او در پاسخ به سئوال خبرنگار بی‌بی‌سی مبنی بر این که چرا به‌رغم انجام تقلب در انتخابات، در مراسم تحلیف اشرف‌ غنی شرکت کرد، گفته است که اگر این کار را نمی‌کرد ارتش افغانستان تجزیه و در کنار جنگ طالبان، جنگ دیگر آغاز می‌شد.

خلیل‌زاد در پاسخ به این پرسش که آیا او به‌خاطر «مصالح» به دموکراسی پشت و خیانت کرده؟، گفته است که «خیانت را کسانی کردند که به جای این‌که موافقت‌ کنند بین‌ خود به دموکراسی و براساس شرایط و قوانین دموکراسی رفتار کنند، به آن خیانت کردند. رأی دزدی کردند، در شمارش آرا مداخله کردند».

وی در ادامه گفت که در روزهای آخر حکومت افغانستان قرار بود هیأتی از کابل برای گفت‌وگو درباره‌ی تشکیل یک حکومت عبوری به قطر سفر کند؛ اما چنین نشد.

خلیل‌زاد در پاسخ به سئوالی درباره‌ی وضعیت کنونی افغانستان افزوده است که وضعیت این کشور پیش از سقوط دولت هم «خوب» نبود و روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر کشته می‌شدند.

وی اضافه کرده است که آمریکا و جامعه جهانی اکنون مسئولیت دارند که به مردم افغانستان کمک کنند. به‌گفته‌ی او، طالبان هم از تاریخ چهل سال جنگ افغانستان درس بگیرند و اشتباهات خود را تکرار نکنند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->