رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

رسانه؛ محورِ «تبیین»

  • کد خبر: ۱۰۰۹۱۱
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
رسانه؛ محورِ «تبیین»
ماهان صفایی - پژوهشگر رسانه و مدرس دانشگاه

پس از انتشار خبر ضربت‌خوردن حضرت‌علی (ع) در محراب مسجد کوفه، برخی با تعجب می‌پرسیدند: «مگر علی نماز هم می‌خوانده است؟» این پرسش غلط آن‌هم در زمانی که آوازه گسترش دین اسلام در نقاط مختلف جهان با مدیریت امیرالمؤمنین (ع) پیچیده بود، فقط می‌تواند نتیجه واقعیتی تلخ باشد و آن واقعیت موفق‌بودن خط تحریف دشمن است.

نمونه‌های بسیاری در تاریخ از تسلط و اشراف اطلاعاتی خط تحریف بر بخش یا همه جامعه وجود دارد که این موضوع باعث شده است واقعیتی پنهان یا آنچه در نقطه مقابل بوده است، در ذهن عموم جامعه نقش ببندد.

خط تخریب و تحریف از ابتدای پیروزی انقلاب‌اسلامی نیز فعال بوده است و برای نمونه می‌توان به نگاه‌های نادرست به شهدای والامقام آیت‌ا... مطهری و آیت‌ا... بهشتی اشاره کرد که منجر به شهادت آنان شد و حضرت امام‌خمینی (ره) در مسیر تبیین واقعیت در پیام‌هایی با بیان برخی ویژگی‌های آن‌ها در نقطه مقابل جریان تحریف قرار گرفتند.

نگارنده معتقد است آثار تخریبی جریان تحریف انتها ندارد و تا جایی پیش می‌رود که فرزند شیخ‌فضل‌ا... نوری پای چوبه دار پدرش کف می‌زند و می‌رقصد. باید هوشیار بود که این عمل غیرانسانی تکرارشدنی است.

رهبر معظم انقلاب در ماه‌های گذشته بار‌ها بر ابعاد مختلف «تبیین» در خطاب‌هایی عمومی تأکید کرده‌اند؛ خطاب‌هایی که به ایفای نقش همه افراد جامعه در جنگ رسانه‌ای دشمن علیه ملت و آرمان‌های انقلاب‌اسلامی ایران اشاره می‌کند.

تحول انقلابی در موضوع «حرکت تبیین» در حوزه رسانه به‌عنوان ابزار تحریف و همچنین تبیین، از مهم‌ترین راهبرد‌هایی است که باید با «جهاد» بی‌وقفه در سطوح مختلف پیاده‌سازی و ریل‌گزاری شود، زیرا تحقق این امر با حرکت عادی و معمولی در رسانه امکان‌پذیر نیست و کنش متفاوتی را هم از حیث کمیت و هم از لحاظ کیفیت و شیوه‌ها می‌طلبد.

شکی نیست که تکلیف نقش رسانه‌ها به‌عنوان متولیان امور اطلاع‌رسانی، آموزش، تبلیغات و روشنگری نسبت به عموم جامعه پررنگ‌تر بوده است و آن‌ها باید با استفاده از ظرفیت‌هایشان در مسیر تحقق «جهاد تبیین» گام بردارند.

وجود فیک‌نیوزها، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های متعدد بی‌هویت و ابزار‌های اطلاع‌رسانی و تبلیغات ازجمله عواملی است که در سال‌های گذشته با پمپاژ محتوا‌های نادرست یا تشکیک‌برانگیز، زمینه تقویت اندیشه‌های ضدایرانی و ضداسلامی را فراهم کرده‌اند.

جهادگران عرصه «حرکت تبیین» باید علاوه بر آشنایی با پیشینه و گذشته جریان‌ها و اتفاقات، با شگردها، روش‌ها و شیوه‌های نفوذ دشمن و همچنین راهبرد‌های میدان کارزار نیز آشنا باشند.

علاوه بر این، جهادگران این حوزه باید دشمن‌شناس باشند و به اینکه جریان دشمن نیز هم‌زمان و با امکانات و ابزار‌های مختلف در مسیر فرافکنی و تغییر و انحراف مسیر جریان انقلاب اسلامی فعالیت می‌کند، واقف باشند.

تمرکز دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامی در رسانه‌های مختلف به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی نشان‌دهنده اهمیت موضوع و لزوم گسترش و فراگیرکردن جهاد تبیین است. حجم و تحریف تاریخ انقلاب اسلامی، شخصیت‌های نظام، دفاع مقدس و فرهنگ ایرانی‌اسلامی نمونه‌هایی مشخص از خط تخریب و تحریف واقعیت است و این توطئه را باید با جهاد تبیین عمومی نقش بر آب کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->