تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟ سکوت آماری در بازار مسکن
سرخط خبرها

ایران جای روسیه را در صادرات گاز به اروپا می‌گیرد؟

  • کد خبر: ۱۰۰۹۸۵
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۰
ایران جای روسیه را در صادرات گاز به اروپا می‌گیرد؟
پروژه نورداستریم۲ توسط آمریکا و امتناع آلمان از ارائه مجوز به پیمان‌کاران روسی، تحریم شد و منجر به افزایش نگرانی‌ها مبنی بر ایجاد بحران در صنایع سنگین شد. تاثیر این بحران بر بازارهای داخلی چگونه خواهد بود؟ آیا ایران می‌تواند جایگزین روسیه در صادرات گاز به اروپا باشد؟

به گزارش شهرآرانیوز، با اعلام تحریم پروژه نورداستریم۲ توسط آمریکا و امتناع آلمان از ارائه مجوز به پیمان‌کاران روسی، حالا بازار صنایع سنگین با بحران جدیدی روبه‌روست. بحرانی که ممکن است به صنایع ایران هم سرایت کند.

در این بین، اما برخی جریان‌های داخلی نه‌تنها این موضوع را بی‌اهمیت جلوه می‌دهند، بلکه معتقدند اکنون بهترین موقعیت برای حضور فعال‌تر ایران در بازار جهانی گاز و پرکردن جای خالی روسیه است.

گویا آن‌ها اطلاع ندارند که دلیل اصلی تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد بخش خصوصی طی چند ماه گذشته به قطعی مکرر گاز و برق بازمی‌گردد. صنایع دیگر نیز طی سال‌های اخیر وضعیت بهتری نداشتند.

تحریم‌ها نیز هنوز به قوت خود باقی مانده‌اند و به دنبال آن حتی صادرات نفت هم امکان‌پذیر نیست. حال با چنین شرایطی ایران چطور می‌خواهد بازار جدیدی را فتح کند؟ آیا صنایع داخلی می‌توانند از تاثیر بحران نورداستریم۲ مصون بماند و حتی جالی خالی روسیه را در بازار جهانی گاز پر کند؟

در این زمینه یک عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما هنوز در تامین گاز صنایع خود لنگ مانده‌ایم. بنابراین مشخص نیست چطور می‌خواهیم جای خالی روسیه را در بازارهای صادراتی پر کنیم.

تاثیر بحران نورداستریم۲ بر بازار ایران چیست؟

رضا پدیدار اظهار کرد: ورشکستگی نورداستریم۲ تاثیری بر بازارهای ایران ندارد. این یک ارتباط بین روس‌ها و اروپایی‌هاست. آلمانی‌ها با شروع جنگ روسیه و اوکراین نظام اجرایی خود را تغییر دادند و اعلام کردند که اصلا این پروژه را ادامه نمی‌دهند.

او ادامه داد: زمانی می‌توان از تاثیر بحران نورداستریم۲ بر صنایع ایران سخن گفت که مثلا ۵۰ درصد فولاد، آهن، سیمان یا … ایران از آلمان وارد شود. وقتی اقتصاد ایران کاملا بسته است، تاثیرپذیری از بازارهای جهانی بی‌معناست.

وی معتقد است که اگر اروپایی‌ها گاز را از روسیه نخرند و از سایر کشورها وارد کنند، قیمت تمام‌شده محصولات صنعتی افزایش می‌یابد. اما حتی این تغییر قیمت هم تاثیری روی بازارهای ایران ندارد. زیرا واردات ایران در صنایع پایین و سنگین به دلیل تحریم‌ها بسیار محدود است. طوری‌که باید گفت طی سه سال اخیر ایران وارداتی در این حوزه انجام نداد.

ایران چگونه می‌تواند جای روسیه را بگیرد؟

پدیدار همچنین تشریح کرد: ایران اگر قصد دارد جای روسیه را در انتقال گاز به اروپا بگیرد، این کار بدون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی بلندمدت میسر نیست. یعنی باید در یک ظرف سه‌ تا پنج‌ساله مثلا تولید خود را ۵۰ درصد افزایش دهیم. همچنین الگوی مصرف صحیح را در جامعه و صنایع جا بیندازیم، سپس مازاد تولید را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

او البته این را هم اضافه کرد که این موضوع مشروط بر رفع تحریم‌ها و مهم‌تر از آن اصلاح ساختارهاست.

این فعال بخش خصوصی در پایان یادآور شد: اگر ما پایگاه و جایگاه خود در اقتصاد جهان را پیدا کنیم، شرکت‌های ایرانی پس از بحران نورداستریم۲ می‌توانند خط لوله گازی که تا ترکیه رفته را تا اروپای شرقی و غربی گسترش دهند و بخشی از نیاز بازار را تامین کنند.

منبع: تجارت نیوز

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->