به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان هشدار می دهند که این عادت رایج در آشپزخانه نه تنها باکتری ها را از بین نمی برد، بلکه می تواند آنها را به سینک، تخته برش و سایر سطوح منتقل کند و سلامت شما و خانواده را تهدید کند. رعایت چند نکنه ساده هنگام آماده سازی مرغ، موثرترین راه برای محافظت در برابر سالمونلا و اشریشیا کلی است.
به گفته متخصصان، رعایت چند نکته ساده مانند استفاده از تخته برش جداگانه و پخت کامل گوشت، بسیار مؤثرتر و ایمنتر از شستشو است و میتواند از شما و خانوادهتان در برابر عفونتها و مسمومیتهای ناشی از باکتری محافظت کند.
یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۲ در آمریکا نشان داد که ۷۳ درصد از افراد مرغ خام را میشویند و تنها ۳۰ درصد از آنها از مضر بودن این کار اطلاع داشتند. کارشناسان هشدار میدهند که این کمبود آگاهی، سلامت افراد را به خطر میاندازد. مطالعات نشان میدهند هر سال میلیونها نفر به دلیل مصرف یا آمادهسازی نادرست مرغ خام در آمریکا دچار بیماری میشوند و باکتریهای سالمونلا و اشریشیا کلی از اصلیترین دلایل ابتلا به این بیماریها هستند.
در سال ۲۰۱۹، وزارت کشاورزی آمریکا گزارش داد که ۲۶ درصد افرادی که مرغ خام را شستند، باکتریها را حتی پس از «تمیز کردن» سینک به سبزیجات منتقل کردند. کارشناسان میگویند برای محافظت از خود و خانواده در برابر باکتریهای موجود در مرغ خام، بهتر است این اقدامات ساده، اما موثر را انجام دهید:
مرغ و بوقلمون خام را نشویید.
تخته برش جداگانه برای گوشت خام استفاده کنید.
پس از تماس با گوشت خام، دستان خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
برای اطمینان از پخت کامل، دمای داخلی مرغ را با دماسنج غذایی اندازهگیری کنید و مطمئن شوید که به حداقل ۷۴ درجه سانتیگراد (۱۶۵ درجه فارنهایت) رسیده است.
منبع: سلامت نیوز