فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان

  • کد خبر: ۱۰۱۴۹۷
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان
محسن ملکی‌ابرده - استاد خارج حوزه علمیه خراسان

در ایامی مانند ولادت ائمه معصومین (ع) باید به شخصیت و القاب این دردانه‌های عالم وجود بیندیشیم و فکر کنیم، زیرا این القاب و کنیه‌ها پیام دارد و درس انسانیت و پاکی را به انسان می‌دهد. «زین‌العابدین»، زینت عبادت‌کنندگان و «سیدالساجدین»، آقای سجده‌کنندگان است.

در واقع عبادت و سجده دو عنوان پررمزوراز است. عبادت بندگی خداست که خلق نیز به‌دلیل آن آفریده شده است. هدف و مقصد خلقت هم رسیدن انسان به عبودیت و بندگی خداست. سجده مظهر تواضع و فروتنی در پیشگاه خداوند است. این دو، لقب امام‌سجاد (ع) است برای آنان که در سالروز میلاد زین العابدین (ع) به سرور و بهجت می‌نشینند و می‌خواهند درس عبادت بگیرند.

عبادت دو شاخه دارد؛ عبادت در قسمت حق‌ا...، انجام واجبات و ترک محرماتی که خدا معین کرده است مانند نماز، روضه و... و عبادت در قسمت حق‌الناس که رعایت حقوق دیگران است و پایه رعایت حق‌الناس هم محبت‌ورزی به خلق خداست.

در ساعت‌های طلایی و نورانی شعبان هرچه از اخلاق اجتماعی بازگو کنیم، کم است؛ زیرا مشکلات زندگی انسان هابه‌دلیل آن است که آن‌ها در قسمت بندگی و عبودیت خدا درباره حق‌الناس اهل مراقبت و دقت نیستند. حق‌الناس حقیقتی است که در روایات ما آماده است. حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «خدا از حق خودش می‌گذرد، ولی از حق مردم نمی‌گذرد.»

حضرت سجاد (ع) می‌فرماید: «این دنیا بازاری است برای رسیدن به آخرت و عاقبت نیک. نفس انسان تجارتگر است. شب و روز سرمایه است. چیزی را که انسان قرار است به دست آورد، بهشت است. در این تجارت زیان‌دیدن فقط گرفتار دوزخ، جهنم و عذاب شدن است.»

این فرمایش امام‌سجاد (ع) راه و روش زندگی انسان به‌سوی خدا را ترسیم می‌کند. نقشه راه هم این است که این دنیا محل تجارت بندگان خدا و بازاری است به‌سوی آخرت. تاجر این بازار هم نفس انسان است؛ وجودی که می‌دانیم چیست.

سرمایه و پولی که در اینجا باید هزینه شود هم شب و روز و زمان است، زیرا باارزش‌ترین سرمایه انسان عمر اوست. روزی‌ای هم که دراین‌زمینه به‌دست می‌آید، بهشت است. همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرموده است: «بدانید جان شما بهایى به‌جز بهشت ندارد، پس به کمتر از آن نفروشید.»

سلام‌ای سلام خدا بر سلامت
درود‌ای کلام الهی کلامت
تو هم سجده، هم سیدالساجدینی
که قلب حسین (ع) است بیت‌الحرامت
سلام خدا بر سجود و رکوعت
درود خدا بر قعود و قیامت...

خداوند متعال توفیق دهد تا در ماه مبارک شعبان که مقدمه ورود به ماه ضیافت الهی است، با کلمات نورانی معصومین (ع) خودمان را مدیریت کنیم، به‌ویژه با مناجات شعبانیه و صحیفه سجادیه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->