آیا پخش سریال «تاسیان» متوقف شد؟ رایزنی فرهنگی ایران و ترکیه برای تقویت همکاری‌های کتابخانه‌ای «گفت‌وگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» در کنفرانس مسکو نقد و بررسی کتاب دشنام‌های سرگردان در حوزه هنری خراسان رضوی «دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس
سرخط خبرها

زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان

  • کد خبر: ۱۰۱۴۹۷
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان
محسن ملکی‌ابرده - استاد خارج حوزه علمیه خراسان

در ایامی مانند ولادت ائمه معصومین (ع) باید به شخصیت و القاب این دردانه‌های عالم وجود بیندیشیم و فکر کنیم، زیرا این القاب و کنیه‌ها پیام دارد و درس انسانیت و پاکی را به انسان می‌دهد. «زین‌العابدین»، زینت عبادت‌کنندگان و «سیدالساجدین»، آقای سجده‌کنندگان است.

در واقع عبادت و سجده دو عنوان پررمزوراز است. عبادت بندگی خداست که خلق نیز به‌دلیل آن آفریده شده است. هدف و مقصد خلقت هم رسیدن انسان به عبودیت و بندگی خداست. سجده مظهر تواضع و فروتنی در پیشگاه خداوند است. این دو، لقب امام‌سجاد (ع) است برای آنان که در سالروز میلاد زین العابدین (ع) به سرور و بهجت می‌نشینند و می‌خواهند درس عبادت بگیرند.

عبادت دو شاخه دارد؛ عبادت در قسمت حق‌ا...، انجام واجبات و ترک محرماتی که خدا معین کرده است مانند نماز، روضه و... و عبادت در قسمت حق‌الناس که رعایت حقوق دیگران است و پایه رعایت حق‌الناس هم محبت‌ورزی به خلق خداست.

در ساعت‌های طلایی و نورانی شعبان هرچه از اخلاق اجتماعی بازگو کنیم، کم است؛ زیرا مشکلات زندگی انسان هابه‌دلیل آن است که آن‌ها در قسمت بندگی و عبودیت خدا درباره حق‌الناس اهل مراقبت و دقت نیستند. حق‌الناس حقیقتی است که در روایات ما آماده است. حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «خدا از حق خودش می‌گذرد، ولی از حق مردم نمی‌گذرد.»

حضرت سجاد (ع) می‌فرماید: «این دنیا بازاری است برای رسیدن به آخرت و عاقبت نیک. نفس انسان تجارتگر است. شب و روز سرمایه است. چیزی را که انسان قرار است به دست آورد، بهشت است. در این تجارت زیان‌دیدن فقط گرفتار دوزخ، جهنم و عذاب شدن است.»

این فرمایش امام‌سجاد (ع) راه و روش زندگی انسان به‌سوی خدا را ترسیم می‌کند. نقشه راه هم این است که این دنیا محل تجارت بندگان خدا و بازاری است به‌سوی آخرت. تاجر این بازار هم نفس انسان است؛ وجودی که می‌دانیم چیست.

سرمایه و پولی که در اینجا باید هزینه شود هم شب و روز و زمان است، زیرا باارزش‌ترین سرمایه انسان عمر اوست. روزی‌ای هم که دراین‌زمینه به‌دست می‌آید، بهشت است. همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرموده است: «بدانید جان شما بهایى به‌جز بهشت ندارد، پس به کمتر از آن نفروشید.»

سلام‌ای سلام خدا بر سلامت
درود‌ای کلام الهی کلامت
تو هم سجده، هم سیدالساجدینی
که قلب حسین (ع) است بیت‌الحرامت
سلام خدا بر سجود و رکوعت
درود خدا بر قعود و قیامت...

خداوند متعال توفیق دهد تا در ماه مبارک شعبان که مقدمه ورود به ماه ضیافت الهی است، با کلمات نورانی معصومین (ع) خودمان را مدیریت کنیم، به‌ویژه با مناجات شعبانیه و صحیفه سجادیه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->