توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند
سرخط خبرها

لذت ناب «دغدغه زندگی دیگران» را داشتن

  • کد خبر: ۱۰۰۵۹۸
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸
لذت ناب «دغدغه زندگی دیگران» را داشتن
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ملکی ابرده - استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان

دین در زندگی انسان‌ها در دو بخش خانواده و اجتماع بروز و ظهور می‌کند. همه باید به این مهم توجه کنند و رفتار و گفتارشان در سایه آموزه‌های الهی با الگوگرفتن از زیست معصومان (ع) باشد. در کنار عبادت فردی که امور شخصی انجام تکلیف و ارتباط با خداوند است، عبادتی هم در عرصه خانواده داریم شامل ارتباط‌هایی که باید درست در این کانون مهم صورت گیرد. از طرفی، یک زن در خانواده دینی، شوهرداری، خانه‌داری و تربیت فرزند را عهده‌دار است. او نیزمی‌تواند در جامعه فعالیت اجتماعی داشته باشد.

به همین علت، اینکه یک خانم باور داشته باشد سروسامان دادن امور زندگی، شوهرداری و بچه‌داری‌اش از عبادت‌های درجه‌یک است و این کار را برای خدا خالص کند، این خانواده به محیطی فاطمی و پر از نور و رحمت تبدیل می‌شود.

این ارتباط با همدیگر و شناخت وظیفه در مسائل اجتماعی نیز هست. یعنی انسان بحث انفاق را مدنظر قرار دهد و زندگی فردی خود را تنها نبیند بلکه زندگی دیگران را هم ببیند. اینکه یک انسان فرهیخته، معصومه دوران و عصمت خدا، وقت خود را صرف می‌کند
تا زندگی دیگران را آباد کند و مقام ایثار را در سیره عملی‌اش تعریف می‌کند، یعنی حتی دیگران بر خودش مقدم هستند، یک پیام بلند دارد. می‌خواهد به بشریت بفهماند تا زمانی که وضع جامعه خوب نباشد، زندگی شخصی تو هر چه هم باشد، خوب نیست.

کسانی که امکانات مادی، پول فراوان یا مقام و جایگاهی دارند باید بدانند که اگر زندگی همه افراد جامعه درست نشود و به فکر احسان و کمک کردن به دیگران نباشند، هرچه هم داشته باشند، زندگی ایده‌آل و مطلوبی نخواهد بود و مصیبت‌هایی خواهند داشت که حتی افراد مستضعف ندارند. این امر به دلیل آن است که از دیگران غفلت کرده‌اند.

رسالت پیامبران الهی و معصومان که در بُعد اجرای حقایق آسمانی شخص اول هستند و معارف دین را ارائه می‌دهند، این است که به افراد بفهمانند اگر می‌خواهید خودتان هم لذت ببرید و زندگی به‌کام داشته باشید، با قطع نظر از زندگی دیگران نمی‌شود آن را به دست بیاورید.

در واقع، آن چیزی که به دست می‌آورید و فکر می‌کنید که همان مطلوبتان است، این‌طور نیست. برخی از کسانی که قدرتمند و توانمند اقتصادی هستند از این نکته غافل‌اند؛ بنابراین با آرامش‌بخش‌ها زندگی می‌کنند و می‌خواهند خود را با اهرم‌های مادی آرام کنند، ولی آن را به دست نمی‌آورند، زیرا مسیر را اشتباه رفته‌اند.

اگر دغدغه زندگی دیگران را داشته باشیم، همان‌طور که معصومان (ع) داشتند، می‌فهمیم که پول و ثروت با طعمی شیرین ملکوتی به دست می‌آید.

بنابراین، اگر کسی عبادت خالص خود را در این سه بعد زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی بروز و ظهور دهد و به آسمان بفرستد، خداوند بهترین مصلحت‌های او را در زندگی‌اش قرار می‌دهد. از این رو، اولیای خدا به بهترین شکل زندگی کردند و دنیا و آخرت خوبی داشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->