نمایشگاه کتاب چقدر فروخت؟ آغاز سریال جدید رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان

  • کد خبر: ۱۰۱۴۹۷
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان
محسن ملکی‌ابرده - استاد خارج حوزه علمیه خراسان

در ایامی مانند ولادت ائمه معصومین (ع) باید به شخصیت و القاب این دردانه‌های عالم وجود بیندیشیم و فکر کنیم، زیرا این القاب و کنیه‌ها پیام دارد و درس انسانیت و پاکی را به انسان می‌دهد. «زین‌العابدین»، زینت عبادت‌کنندگان و «سیدالساجدین»، آقای سجده‌کنندگان است.

در واقع عبادت و سجده دو عنوان پررمزوراز است. عبادت بندگی خداست که خلق نیز به‌دلیل آن آفریده شده است. هدف و مقصد خلقت هم رسیدن انسان به عبودیت و بندگی خداست. سجده مظهر تواضع و فروتنی در پیشگاه خداوند است. این دو، لقب امام‌سجاد (ع) است برای آنان که در سالروز میلاد زین العابدین (ع) به سرور و بهجت می‌نشینند و می‌خواهند درس عبادت بگیرند.

عبادت دو شاخه دارد؛ عبادت در قسمت حق‌ا...، انجام واجبات و ترک محرماتی که خدا معین کرده است مانند نماز، روضه و... و عبادت در قسمت حق‌الناس که رعایت حقوق دیگران است و پایه رعایت حق‌الناس هم محبت‌ورزی به خلق خداست.

در ساعت‌های طلایی و نورانی شعبان هرچه از اخلاق اجتماعی بازگو کنیم، کم است؛ زیرا مشکلات زندگی انسان هابه‌دلیل آن است که آن‌ها در قسمت بندگی و عبودیت خدا درباره حق‌الناس اهل مراقبت و دقت نیستند. حق‌الناس حقیقتی است که در روایات ما آماده است. حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «خدا از حق خودش می‌گذرد، ولی از حق مردم نمی‌گذرد.»

حضرت سجاد (ع) می‌فرماید: «این دنیا بازاری است برای رسیدن به آخرت و عاقبت نیک. نفس انسان تجارتگر است. شب و روز سرمایه است. چیزی را که انسان قرار است به دست آورد، بهشت است. در این تجارت زیان‌دیدن فقط گرفتار دوزخ، جهنم و عذاب شدن است.»

این فرمایش امام‌سجاد (ع) راه و روش زندگی انسان به‌سوی خدا را ترسیم می‌کند. نقشه راه هم این است که این دنیا محل تجارت بندگان خدا و بازاری است به‌سوی آخرت. تاجر این بازار هم نفس انسان است؛ وجودی که می‌دانیم چیست.

سرمایه و پولی که در اینجا باید هزینه شود هم شب و روز و زمان است، زیرا باارزش‌ترین سرمایه انسان عمر اوست. روزی‌ای هم که دراین‌زمینه به‌دست می‌آید، بهشت است. همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرموده است: «بدانید جان شما بهایى به‌جز بهشت ندارد، پس به کمتر از آن نفروشید.»

سلام‌ای سلام خدا بر سلامت
درود‌ای کلام الهی کلامت
تو هم سجده، هم سیدالساجدینی
که قلب حسین (ع) است بیت‌الحرامت
سلام خدا بر سجود و رکوعت
درود خدا بر قعود و قیامت...

خداوند متعال توفیق دهد تا در ماه مبارک شعبان که مقدمه ورود به ماه ضیافت الهی است، با کلمات نورانی معصومین (ع) خودمان را مدیریت کنیم، به‌ویژه با مناجات شعبانیه و صحیفه سجادیه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->