زمان اکران آثار هفته فیلم و عکس مشهد اعلام شد + جدول پخش پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان

  • کد خبر: ۱۰۱۴۹۷
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
زین‌العابدین (ع) زینت عبادت‌کنندگان
محسن ملکی‌ابرده - استاد خارج حوزه علمیه خراسان

در ایامی مانند ولادت ائمه معصومین (ع) باید به شخصیت و القاب این دردانه‌های عالم وجود بیندیشیم و فکر کنیم، زیرا این القاب و کنیه‌ها پیام دارد و درس انسانیت و پاکی را به انسان می‌دهد. «زین‌العابدین»، زینت عبادت‌کنندگان و «سیدالساجدین»، آقای سجده‌کنندگان است.

در واقع عبادت و سجده دو عنوان پررمزوراز است. عبادت بندگی خداست که خلق نیز به‌دلیل آن آفریده شده است. هدف و مقصد خلقت هم رسیدن انسان به عبودیت و بندگی خداست. سجده مظهر تواضع و فروتنی در پیشگاه خداوند است. این دو، لقب امام‌سجاد (ع) است برای آنان که در سالروز میلاد زین العابدین (ع) به سرور و بهجت می‌نشینند و می‌خواهند درس عبادت بگیرند.

عبادت دو شاخه دارد؛ عبادت در قسمت حق‌ا...، انجام واجبات و ترک محرماتی که خدا معین کرده است مانند نماز، روضه و... و عبادت در قسمت حق‌الناس که رعایت حقوق دیگران است و پایه رعایت حق‌الناس هم محبت‌ورزی به خلق خداست.

در ساعت‌های طلایی و نورانی شعبان هرچه از اخلاق اجتماعی بازگو کنیم، کم است؛ زیرا مشکلات زندگی انسان هابه‌دلیل آن است که آن‌ها در قسمت بندگی و عبودیت خدا درباره حق‌الناس اهل مراقبت و دقت نیستند. حق‌الناس حقیقتی است که در روایات ما آماده است. حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «خدا از حق خودش می‌گذرد، ولی از حق مردم نمی‌گذرد.»

حضرت سجاد (ع) می‌فرماید: «این دنیا بازاری است برای رسیدن به آخرت و عاقبت نیک. نفس انسان تجارتگر است. شب و روز سرمایه است. چیزی را که انسان قرار است به دست آورد، بهشت است. در این تجارت زیان‌دیدن فقط گرفتار دوزخ، جهنم و عذاب شدن است.»

این فرمایش امام‌سجاد (ع) راه و روش زندگی انسان به‌سوی خدا را ترسیم می‌کند. نقشه راه هم این است که این دنیا محل تجارت بندگان خدا و بازاری است به‌سوی آخرت. تاجر این بازار هم نفس انسان است؛ وجودی که می‌دانیم چیست.

سرمایه و پولی که در اینجا باید هزینه شود هم شب و روز و زمان است، زیرا باارزش‌ترین سرمایه انسان عمر اوست. روزی‌ای هم که دراین‌زمینه به‌دست می‌آید، بهشت است. همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرموده است: «بدانید جان شما بهایى به‌جز بهشت ندارد، پس به کمتر از آن نفروشید.»

سلام‌ای سلام خدا بر سلامت
درود‌ای کلام الهی کلامت
تو هم سجده، هم سیدالساجدینی
که قلب حسین (ع) است بیت‌الحرامت
سلام خدا بر سجود و رکوعت
درود خدا بر قعود و قیامت...

خداوند متعال توفیق دهد تا در ماه مبارک شعبان که مقدمه ورود به ماه ضیافت الهی است، با کلمات نورانی معصومین (ع) خودمان را مدیریت کنیم، به‌ویژه با مناجات شعبانیه و صحیفه سجادیه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->