سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد
سرخط خبرها

شهرتکانی

  • کد خبر: ۱۰۱۷۶۵
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲
شهرتکانی
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

از بهار امسال در جهان شهر برکت و کرامت با کلیدواژه «شهرتکانی» استقبال می‌شود. چندسالی است که در آستانه سال نو، شهرداری‌های کشور به خصوص در کلان شهر‌ها یا شهر‌هایی که به صورت ویژه پذیرای مسافران نوروزی هستند، اقدامات ویژه‌ای را در دستورکار خود قرار می‌دهند.

در شهر‌های بسیاری، آراستگی محیطی، نظافت و بهره گیری از رنگ، گل و هنر، آذین بندی شهر و اقداماتی دیگر از این جنس برای طراوت بخشی به محیط زندگانی شهروندان و هم نوایی با طبیعت و بهار مرسوم شده است تا از این طریق، مدیریت شهری نیز به صورت مستقیم در ایجاد حال خوب مردم نقش آفرینی کند.

هرچند حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، گردشگری، فنی و عمرانی در شهرداری‌ها به صورت مستقیم و سایر نهاد‌ها و سازمان‌های پشتیبانی مدیریت شهری به صورت غیرمستقیم در فرایند تازه گردانی محیطی در سال نو فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند، این همه ماجرا نیست. شهرتکانی اقدامی مشارکتی است که مردم و شهرداری برای رونق و شادمانی در شهر انجام می‌دهند.

مردم علاوه بر مشارکت در زیبایی و نظافت شهر و همچنین توسعه فضای سبز شهری (حتی به اندازه توسعه باغچه جلوی منزل خود) باید اقدام مهم دیگری نیز انجام دهند و آن توسعه مکارم اخلاقی، زدودن کینه‌ها و غصه‌ها از دل، مهربانی، مواسات و یاری رساندن به سایر شهروندان است.

اگر این مهم به عنوان یکی از آداب و رسوم شهروندی یا باور‌های عمومی مردم گسترش یابد، نقش بزرگی در افزایش مطلوبیت و رضایتمندی از زندگی در محیط شهری ایفا خواهد کرد. باید پذیرفت با اتفاقات تلخی که در چند سال اخیر به خصوص به خاطر همه گیری کرونا یا مسائل و چالش‌های معیشتی برای مردم رخ داده، روی خوش زندگی تا حد زیادی از شهر‌های کشور برگشته است.

پس باید از هر فرصتی برای امیدآفرینی استفاده کرد، از این رو شهروندان باید همگام و همراه با بهار به دنبال طراوت بخشی و ایجاد امیدواری برای خود و سایرین باشند. اگر هریک از ساکنان شهر تلاش کنند به اندازه توانایی و امکانات خود سهمی هرچند کوچک در بهتر شدن زندگی خویش و دیگر شهروندان ایفا کنند، بدون شک کیفیت زندگی تا حد زیادی ارتقا خواهد یافت و می‌توانیم هم برای پیشرفت، آبادانی و توسعه شهری امیدوار باشیم و هم حس وحالی بهتر را به خود و دیگران هدیه کنیم.

شهر متعلق به همه شهروندان است و هریک از اعضای جامعه در رونق و توسعه آن در ابعاد مختلف مادی و معنوی، دارای نقش و سهم خواهند بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->