کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم + فیلم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سهم دستمزد در تولیدات و ارائه خدمات، ناچیز است

  • کد خبر: ۱۰۱۸۰۹
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
سهم دستمزد در تولیدات و ارائه خدمات، ناچیز است
بیشتر کارشناسان بر این باورند که افزایش دستمزد بار تورمی به‌همراه دارد، اما به‌گفته جامعه کارگری، سهم حقوق در بهای تمام‌شده کالا ناچیز است.

طنین همتی| شهرآرانیوز، پس از برگزاری پیاپی جلسات شورای کار، سرانجام یک هفته مانده به روز‌های پایانی سال میزان افزایش دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۱ مشخص شد. به‌گفته برخی کارشناسان اقتصادی، راه مقابله با فقر، کاهش سریع تورم و رشد اقتصادی پایدار است، نه افزایش یک‌باره ۵۷ درصدی حداقل حقوق که به اخراج گسترده نیرو‌ها برای کم‌کردن هزینه‌ها منجر می‌شود. اما دیدگاهی دیگر می‌گوید هزینه دستمزد سهم کمی در بهای تمام‌شده کالا دارد و کاهش هزینه‌های تولید را دولت و کارفرما باید در جای دیگر جست‌وجو کنند.


هادی ابوی، دبیرکل کانون انجمن صنفی کارگران، در این باره می‌گوید: امسال تورم که مبنای تصمیم‌گیری برای تعیین دستمزد است، ۴۱ درصد اعلام شد. همچنین در کنار این موضوع، سبد معیشت خانوار ۸ میلیون‌و ۹۷۵ هزار تومان اعلام شد که با بحث‌های مطرح‌شده در شورای‌عالی کار درنهایت به نتیجه معقول برای افزایش دستمزد رسیدیم.


به‌گفته وی، افزایش حقوقی که امسال برای کارگان در نظر گرفته شد، ۵۷ درصد برای حداقل حقوق است و برای سایر افراد که یک سال بیشتر سابقه دارند، ۳۸ درصد به اضافه روزانه ۷ هزار تومان به حقوقشان اضافه می‌شود. سایر مزایا هم مثل بن کارگری ۸۵۰ هزار تومان و مسکن هم ۶۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شد که قبلا این رقم‌ها به‌ترتیب ۴۵۰ هزار و ۶۰۰ هزا ر تومان بود. البته اگر کارگران فرزندی هم داشته باشند، حداقل دستمزد روزانه ۳۹ هزارو ۳۰۰ تومان برای هر فرزندشان در نظر گرفته می‌شود که به این مبلغ اضافه می‌شود.


ابوی با بیان اینکه امسال رقم افزایش مزد خوب بود و با همراهی دولت رقم واقعی‌تری برای سال بعد تعیین شد، افزود: خوشبختانه امسال همراهی ویژه‌ای شد و کمک شد این افزایش دستمزد به حداقل‌های معیشت کارگری برسد. این اتفاق بی‌سابقه بود و با رضایت جامعه کارگری همراه بود.


وی یادآور شد: امسال جلسات شورای‌عالی کار در طول سال مرتب و به‌خوبی برگزار شد که به این خروجی رضایت‌بخش رسید. همچنین، شورای‌عالی کار تصمیم گرفته است این جلسات ادامه‌دار برگزار شود و این خلأ بین دریافتی و هزینه کارگری پر شود تا بتوانیم ادعا کنیم هزینه‌های زندگی کارگر متناسب با دریافتی‌اش است.
وی در پاسخ به اینکه اثرات تورمی این افزایش دستمزد و تأثیر آن بر افزایش هزینه‌های زندگی و رضایت کارفرمایان از این نرخ چیست، تصریح کرد: کارفرمایان می‌گویند تأثیر افزایش حقوق بر هزینه تمام‌شده کالا و خدمات حدود ۱۲ درصد است. تولید و چرخ مملکت زمانی می‌چرخد که ما برای تولید کالاهایمان فروش و مشتری داشته باشیم. عمده خرید کالا‌های تولیدی همین کارگران و اقشار حقوق‌بگیر هستند. هر چقدر دریافتی این حقوق‌بگیران بیشتر شود، طبیعتا تولیدکنندگان هم بیشتر تولید می‌کنند.


دبیرکل کانون انجمن صنفی کارگران اذعان کرد: دولت باید از بعضی کارگاه‌های کوچک که با تعداد کمی کارگر فعالیت می‌کنند و آسیب‌پذیرند، حمایت کند. همچنین، معافیت‌ها باید مجدد برای آن‌ها برقرار شود تا هزینه‌های تولیدشان بیش از این افزایش نیابد.


در مجموع با افزایش قیمت‌هایی که تا کنون داشتیم و نرخ تورمی که داریم، اسم این افزایش قیمت‌ها گران‌فروشی نیست، بلکه ناشی از گران‌شدن ارائه خدمات کالاهاست که درصدی از این سود نصیب عرضه‌کننده کالا خواهد شد و هرچه این درصد افزایش یابد، کارفرما در مجموع سود خوبی می‌کند. از دیگر سو، هزینه دستمزدش چنان سهمی در هزینه‌هایش ندارد.


به‌گفته این فعال کارگری، بخشی از گروه‌های کارفرمایی معتقدند هزینه‌های سربار و کارگاهشان مربوط به نیروی انسانی نیست. یکی از اقدامات خوب امسال وزارتخانه، برگزاری نشست با گروه‌های کارگری و کارفرمایی و استفاده از نظرهایشان درباره میزان افزایش‌ها بود. برخلاف تصور خیلی از افراد، سهم دستمزد در ارائه خدمات و تولیدات آن‌چنان زیاد نیست و مشکلات عمده کارفرمایان در افزایش هزینه‌های تولید در جای دیگری است که امیدواریم دولت، هم به مجموعه کارگری و هم کارفرمایان کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->