قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟ آغازبه‌کار سامانه جدید برای مشاغل سخت و زیان‌آور ثروت ایلان ماسک رکورد خودش را هم شکست قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره
سرخط خبرها

نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده

  • کد خبر: ۱۰۲۰۳۷
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده
افزایش یکباره ۵۷درصدی حقوق و دستمزد برای سال آینده حرف و حدیث های زیادی به همراه داشته است. کارگران شادمان از افزایش دریافتی خود هستند و کارفرمایان نگران از پولی که باید بپردازند، آنها معتقدند که این رقم وقتی با مزایای دیگر جمع شود، عدد زیادی می‌شود.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ همه ساله با فرا رسیدن اسفند و نزدیک شدن به روز‌های آخر سال، تعیین میزان حقوق کارگران در سال آینده یکی از پربحث‌ترین خبر‌ها است. موضوعی که ارتباط مستقیمی با معیشت بخش زیادی از مردم دارد و با بالا و پایین رفتن درصدها، سفره‌ها بزرگ و کوچک می‌شوند؛ اما در سال‌های اخیر و با افزایش تورم در کشور هرچقدر درصد حقوق و دستمزد بالاتر رفته است، کارگران بیشتر نگران شده اند، چون بالا رفتن درصد دستمزد در جامعه ما به معنای احتمال افزایش تورم است، موضوعی که ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت‌ها و گرانی دارد.

با مصوبه شورای عالی کار، مزد کارگران سال آینده ۵۷درصد افزایش یافت، رشدی که از سال ۱۳۷۰ تاکنون بی سابقه بوده است و در آستانه نوروز لبخند را بر لبان کارگران آورده است. با افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده کمترین پرداختی به یک کارگر حدود ۴میلیون و۱۸۰هزار تومان خواهد بود و با احتساب حق بیمه، سنوات، عیدی و پاداش کارگران، پرداختی کارگران در عمل به مرز ۱۰ میلیون تومان در ماه نزدیک می‌شود، موضوعی که باعث نگرانی کارفرمایان شده است.

با این حال؛ برخی معتقدند همچنان این دستمزد‌ها نمی‌تواند معیشت کارگر را تأمین کند؛ اما در مقابل برخی نیز معتقدند با این میزان افزایش دستمزد، تیر آخر به کسب وکار‌ها زده شده است و باید منتظر موج تعدیل و اخراج نیرو در کشور بود. در این بین، اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمام قد پشت افزایش دستمزد ایستاده و در این باره گفته است: «افزایش حداقل حقوق کارگران در سال آینده بیش از تورم خواهد بود که باعث می‌شود قدرت خرید جامعه کارگری ترمیم و تقاضای مؤثر در اقتصاد بیشتر شود.»

برخی از طرف داران افزایش ۵۷درصدی دستمزد می‌گویند؛ اگرچه هنوز هم این عدد‌ها با حداقل سبد معیشت فاصله دارد؛ اما با این کار تبعیض بین دولتی‌ها و خصوصی‌ها برداشته شده است. عده‌ای هم از ماجرا انتقاد کرده و گفته اند که کارمندان حداقلی بگیرِ دولت با ۱۰درصد افزایش حقوق و کمی مزایا به این رقم رسیده اند؛ در حالی که بخش خصوصی و کارفرما‌ها باید شوک افزایش ۵۷ درصدی حقوق و مزایا را برای رساندن کارگران حداقلی بگیر به چنین رقمی تحمل کنند.

جالب است بدانید که در ایران تقریبا ۲۰درصد حقوق بگیران، کارمند دولت هستند که نسبت به بعضی از کشور‌ها عدد بالایی محسوب می‌شود و نسبت به برخی دیگر معمولی و حتی کم. کارفرمایان هم می‌گویند که با این حساب آن‌ها یا مجبورند تعدیل نیرو کنند یا قرارداد‌هایی که ۳ ماهه تمدید می‌شدند ماه به ماه تمدید کنند. به عبارت ساده، کارفرما مدعی است که «نمی تواند» این میزان افزایش دستمزد را هضم کند.

حالا باید منتظر ماند و دید که در سال آینده تجربه افزایش ۵۷ درصدی دستمزد چه تأثیری بر اقتصاد کشور و بازار کار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->