وجه الضمان حراج شمش یک میلیارد تومان شد پیش‌بینی بورس، فردا (دوشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۴)| پس‌لرزه توقف واگذاری خودروسازان ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت ارز و دلار، فردا (دوشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۴) پیگیری عادی‌سازی پرونده ایران در FATF در اجلاس اوراسیا قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول (۴ خرداد ۱۴۰۴) شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا اطلاعیه داد علت گران شدن قیمت سیمان چه بود؟ افزایش ۱۵ درصدی مصرف برق در خراسان رضوی در اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته پرداخت وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری ۲۰۰ میلیون تومان پاداش برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز سقف جدید نگهداری ارز برای اشخاص مشخص شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود خروج سنگین پول حقیقی از بازار سهام | خودرویی‌ها ترمز بورس را کشیدند (۴ خرداد ۱۴۰۴) مبارزه با آفت ملخ در حدود ۴ هزار هکتار از مزارع مشهد انجام شد شرکت‌های خراسانی در بورس؛ از خوش‌بینی تا واقعیت اکتشاف، مهم ترین چالش پیش روی توسعه معادن خراسان رضوی | ثروت خفته خراسان در دل زمین ایران پنجمین قدرت معدنی جهان | کشف ۲درصد گنجینه‌های معدنی ایران طلا و سکه امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۴ خرداد ۱۴۰۴) | دلار به کمتر از ۸۳ هزار تومان افت کرد مشکل بیمه کامیون‌داران حل خواهد شد | احتمال سه‌نرخی‌شدن سوخت کامیون‌ها جریمۀ روزانه ۱۰۰ هزار تومانی خودروهای بدون معاینه فنی خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی از ۸.۵ هزار تن عبور کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) صدور کارت سوخت در کمتر از یک هفته | ثبت‌نام اینترنتی جایگزین مراجعه حضوری شد توقف واگذاری سهام ۲ شرکت بزرگ خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در بورس (۴ خرداد ۱۴۰۴) چین، دو فروند هواپیمای کارکرده مسافربری را ۴برابر گران‌تر از قیمت واقعی به ایران فروخت جمع‌آوری کارت‌های سوخت از امروز استارت خورد (۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش مصرف آب با گرم‌شدن هوا | در تابستان باید منتظر جیره‌بندی آب در مشهد باشیم؟ طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه دستاوردی داشت؟ | گران‌فروشی نان‌های بی‌کیفیت زیر سایه طرح هوشمندسازی یارانه یک ماه گذشته نانوایی‌ها واریز شد | احتمال افزایش قیمت نان در آینده‌ای نزدیک
سرخط خبرها

نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده

  • کد خبر: ۱۰۲۰۳۷
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده
افزایش یکباره ۵۷درصدی حقوق و دستمزد برای سال آینده حرف و حدیث های زیادی به همراه داشته است. کارگران شادمان از افزایش دریافتی خود هستند و کارفرمایان نگران از پولی که باید بپردازند، آنها معتقدند که این رقم وقتی با مزایای دیگر جمع شود، عدد زیادی می‌شود.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ همه ساله با فرا رسیدن اسفند و نزدیک شدن به روز‌های آخر سال، تعیین میزان حقوق کارگران در سال آینده یکی از پربحث‌ترین خبر‌ها است. موضوعی که ارتباط مستقیمی با معیشت بخش زیادی از مردم دارد و با بالا و پایین رفتن درصدها، سفره‌ها بزرگ و کوچک می‌شوند؛ اما در سال‌های اخیر و با افزایش تورم در کشور هرچقدر درصد حقوق و دستمزد بالاتر رفته است، کارگران بیشتر نگران شده اند، چون بالا رفتن درصد دستمزد در جامعه ما به معنای احتمال افزایش تورم است، موضوعی که ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت‌ها و گرانی دارد.

با مصوبه شورای عالی کار، مزد کارگران سال آینده ۵۷درصد افزایش یافت، رشدی که از سال ۱۳۷۰ تاکنون بی سابقه بوده است و در آستانه نوروز لبخند را بر لبان کارگران آورده است. با افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده کمترین پرداختی به یک کارگر حدود ۴میلیون و۱۸۰هزار تومان خواهد بود و با احتساب حق بیمه، سنوات، عیدی و پاداش کارگران، پرداختی کارگران در عمل به مرز ۱۰ میلیون تومان در ماه نزدیک می‌شود، موضوعی که باعث نگرانی کارفرمایان شده است.

با این حال؛ برخی معتقدند همچنان این دستمزد‌ها نمی‌تواند معیشت کارگر را تأمین کند؛ اما در مقابل برخی نیز معتقدند با این میزان افزایش دستمزد، تیر آخر به کسب وکار‌ها زده شده است و باید منتظر موج تعدیل و اخراج نیرو در کشور بود. در این بین، اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمام قد پشت افزایش دستمزد ایستاده و در این باره گفته است: «افزایش حداقل حقوق کارگران در سال آینده بیش از تورم خواهد بود که باعث می‌شود قدرت خرید جامعه کارگری ترمیم و تقاضای مؤثر در اقتصاد بیشتر شود.»

برخی از طرف داران افزایش ۵۷درصدی دستمزد می‌گویند؛ اگرچه هنوز هم این عدد‌ها با حداقل سبد معیشت فاصله دارد؛ اما با این کار تبعیض بین دولتی‌ها و خصوصی‌ها برداشته شده است. عده‌ای هم از ماجرا انتقاد کرده و گفته اند که کارمندان حداقلی بگیرِ دولت با ۱۰درصد افزایش حقوق و کمی مزایا به این رقم رسیده اند؛ در حالی که بخش خصوصی و کارفرما‌ها باید شوک افزایش ۵۷ درصدی حقوق و مزایا را برای رساندن کارگران حداقلی بگیر به چنین رقمی تحمل کنند.

جالب است بدانید که در ایران تقریبا ۲۰درصد حقوق بگیران، کارمند دولت هستند که نسبت به بعضی از کشور‌ها عدد بالایی محسوب می‌شود و نسبت به برخی دیگر معمولی و حتی کم. کارفرمایان هم می‌گویند که با این حساب آن‌ها یا مجبورند تعدیل نیرو کنند یا قرارداد‌هایی که ۳ ماهه تمدید می‌شدند ماه به ماه تمدید کنند. به عبارت ساده، کارفرما مدعی است که «نمی تواند» این میزان افزایش دستمزد را هضم کند.

حالا باید منتظر ماند و دید که در سال آینده تجربه افزایش ۵۷ درصدی دستمزد چه تأثیری بر اقتصاد کشور و بازار کار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->