پیش‌بینی بازار طلا و سکه پس از تاسوعا و عاشورا (۱۵ تیر ۱۴۰۴) بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات آغاز فروش بلیت قطار‌های اربعین ۱۴۰۴ از هفته جاری فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند
سرخط خبرها

نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده

  • کد خبر: ۱۰۲۰۳۷
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
نگاهی به مزایا و معایب افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده
افزایش یکباره ۵۷درصدی حقوق و دستمزد برای سال آینده حرف و حدیث های زیادی به همراه داشته است. کارگران شادمان از افزایش دریافتی خود هستند و کارفرمایان نگران از پولی که باید بپردازند، آنها معتقدند که این رقم وقتی با مزایای دیگر جمع شود، عدد زیادی می‌شود.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ همه ساله با فرا رسیدن اسفند و نزدیک شدن به روز‌های آخر سال، تعیین میزان حقوق کارگران در سال آینده یکی از پربحث‌ترین خبر‌ها است. موضوعی که ارتباط مستقیمی با معیشت بخش زیادی از مردم دارد و با بالا و پایین رفتن درصدها، سفره‌ها بزرگ و کوچک می‌شوند؛ اما در سال‌های اخیر و با افزایش تورم در کشور هرچقدر درصد حقوق و دستمزد بالاتر رفته است، کارگران بیشتر نگران شده اند، چون بالا رفتن درصد دستمزد در جامعه ما به معنای احتمال افزایش تورم است، موضوعی که ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت‌ها و گرانی دارد.

با مصوبه شورای عالی کار، مزد کارگران سال آینده ۵۷درصد افزایش یافت، رشدی که از سال ۱۳۷۰ تاکنون بی سابقه بوده است و در آستانه نوروز لبخند را بر لبان کارگران آورده است. با افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده کمترین پرداختی به یک کارگر حدود ۴میلیون و۱۸۰هزار تومان خواهد بود و با احتساب حق بیمه، سنوات، عیدی و پاداش کارگران، پرداختی کارگران در عمل به مرز ۱۰ میلیون تومان در ماه نزدیک می‌شود، موضوعی که باعث نگرانی کارفرمایان شده است.

با این حال؛ برخی معتقدند همچنان این دستمزد‌ها نمی‌تواند معیشت کارگر را تأمین کند؛ اما در مقابل برخی نیز معتقدند با این میزان افزایش دستمزد، تیر آخر به کسب وکار‌ها زده شده است و باید منتظر موج تعدیل و اخراج نیرو در کشور بود. در این بین، اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمام قد پشت افزایش دستمزد ایستاده و در این باره گفته است: «افزایش حداقل حقوق کارگران در سال آینده بیش از تورم خواهد بود که باعث می‌شود قدرت خرید جامعه کارگری ترمیم و تقاضای مؤثر در اقتصاد بیشتر شود.»

برخی از طرف داران افزایش ۵۷درصدی دستمزد می‌گویند؛ اگرچه هنوز هم این عدد‌ها با حداقل سبد معیشت فاصله دارد؛ اما با این کار تبعیض بین دولتی‌ها و خصوصی‌ها برداشته شده است. عده‌ای هم از ماجرا انتقاد کرده و گفته اند که کارمندان حداقلی بگیرِ دولت با ۱۰درصد افزایش حقوق و کمی مزایا به این رقم رسیده اند؛ در حالی که بخش خصوصی و کارفرما‌ها باید شوک افزایش ۵۷ درصدی حقوق و مزایا را برای رساندن کارگران حداقلی بگیر به چنین رقمی تحمل کنند.

جالب است بدانید که در ایران تقریبا ۲۰درصد حقوق بگیران، کارمند دولت هستند که نسبت به بعضی از کشور‌ها عدد بالایی محسوب می‌شود و نسبت به برخی دیگر معمولی و حتی کم. کارفرمایان هم می‌گویند که با این حساب آن‌ها یا مجبورند تعدیل نیرو کنند یا قرارداد‌هایی که ۳ ماهه تمدید می‌شدند ماه به ماه تمدید کنند. به عبارت ساده، کارفرما مدعی است که «نمی تواند» این میزان افزایش دستمزد را هضم کند.

حالا باید منتظر ماند و دید که در سال آینده تجربه افزایش ۵۷ درصدی دستمزد چه تأثیری بر اقتصاد کشور و بازار کار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->