شناسایی ۱۱۵ کودک کار جدید در خراسان رضوی | کودکان اتباع بیشتر سهم را در خیابان‌ها دارند برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، غذا‌های کنسروی را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید پلمب ۳۰ مرکز متخلف و غیرمجاز در حوزه دندانپزشکی در مشهد و خراسان رضوی ادارات قم امروز ساعت ۱۱ تعطیل می‌شوند (یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعضای بدن ۶۱ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲۸۲ فرد نیازمند‌به‌عضو پیوند شد مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس در سامانه سپند تمدید شد تب استخوان‌شکن از علائم «تب دنگی» | صید پشه آئدس در ۴ استان کشور بانوی مرگ مغزی در مشهد به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۳) جزئیات بیشتر از پرداخت وام ۳۰میلیون‌تومانی بازنشستگان تامین‌اجتماعی دستگیری عوامل شهادت ماموران حافظ آرای مردم در سیستان‌وبلوچستان  آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است قتل شرور غرب تهران به دست یک مجرم سابقه دار اعترافات تکان دهنده قاتل چاقوکش کارهای مهمی که باید پس از سرقت گوشی انجام دهید قتل پسر همسایه به خاطر یک دختر ربودن زن جوان از خودروی همسرش +جزییات
سرخط خبرها

دلایل چاقی مزمن چیست؟

  • کد خبر: ۱۰۲۱۵۶
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۳
دلایل چاقی مزمن چیست؟
چاقی یک اختلال مزمن است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در بدن اتفاق می‌افتد و بروز مشکلات متعددی را برای سلامتی به همراه دارد که از آن جمله می‌توان به بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون بالا، آرتریت شدید و حتی برخی سرطان‌ها اشاره کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، چاقی یک بحران در حوزه سلامت عمومی در سراسر جهان است که یک سوم کل جمعیت جهان از آن رنج می‌برند و طبق گزارش‌ها از هر پنج کودک یک نفر و بیش از یک نفر از هر سه بزرگسال به آن دچار هستند.

بیماری‌های زمینه‌ای بیشماری مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری ایسکمیک قلبی، کبد چرب، سیروز کبدی، سنگ کیسه صفرا، سکته، سرطان، پوکی استخوان، ناباروری و آسیب‌های روانی با چاقی مرتبط هستند.

دلایل چاقی

روزنامه هندوستان تایمز در مقاله‌ای در این باره آورده است: چاقی یک اختلال پیچیده است که شامل تاثیرات ژنتیکی، رفتاری، متابولیک و هورمونی بر وزن بدن می‌شود. به طور کلی در نوجوانان و کودکان، عادات غذایی ضعیف و عدم تحرک بدنی منجر به افزایش وزن می‌شود. از مهمترین عوامل چاقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نوع سبک زندگی مانند رژیم غذایی ناسالم که همراه با مصرف فراوان فست فود و نوشیدنی‌های پر کالری است و به افزایش وزن کمک می‌کند.

- کم تحرکی نیز منجر به سبک زندگی بی تحرک می‌شود که به نوبه خود باعث می‌شود فرد میزان کالری بیشتری نسبت به آنچه در طول روز و از طریق ورزش و فعالیت‌های روزمره می‌سوزاند، دریافت کند.

- بیماری‌ها و دارو‌هایی وجود دارند که منجر به افزایش وزن می‌شوند. سندرم پرادر-ویلی، سندرم کوشینگ و زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بیشتر دچار افزایش وزن می‌شوند. برخی از دارو‌ها نیز به چاقی کمک می‌کنند که شامل دارو‌های افسردگی، دارو‌های ضد تشنج، دارو‌های دیابت، استروئید‌ها و مسدود کننده‌های بتا می‌شود.

توصیه‌های پیشگیرانه

تغییر در سبک زندگی شامل رژیم غذایی، تحرک و اصلاح فعالیت‌های روزمره در پیشگیری از چاقی موثر است. بنابراین، همواره توصیه می‌شود که ورزش روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه برای تمام روز‌های هفته و اصلاح رژیم غذایی برای حفظ وزن سالم و کاهش وزن ضروری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->