واژگونی پراید در محور راور _ مشهد و اعزام بالگرد برای انتقال زخمی‌ها (۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعمال قانون ۲۱۹۰خودروی حادثه ساز در مشهد | ۶۲ نفر در تصادفات شبانه روز گذشته مصدوم شدند ( ۱۷ تیر ۱۴۰۳) شناسایی ۱۱۵ کودک کار جدید در خراسان رضوی | کودکان اتباع بیشتر سهم را در خیابان‌ها دارند برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، غذا‌های کنسروی را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید پلمب ۳۰ مرکز متخلف و غیرمجاز در حوزه دندانپزشکی در مشهد و خراسان‌رضوی پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌های کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) ادارات قم امروز ساعت ۱۱ تعطیل می‌شوند (یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعضای بدن ۶۱ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲۸۲ فرد نیازمند‌به‌عضو پیوند شد مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس در سامانه سپند تمدید شد تب استخوان‌شکن از علائم «تب دنگی» | صید پشه آئدس در ۴ استان کشور بانوی مرگ مغزی در مشهد به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۳) جزئیات بیشتر از پرداخت وام ۳۰میلیون‌تومانی بازنشستگان تامین‌اجتماعی دستگیری عوامل شهادت ماموران حافظ آرای مردم در سیستان‌وبلوچستان  آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است قتل شرور غرب تهران به دست یک مجرم سابقه دار اعترافات تکان دهنده قاتل چاقوکش
سرخط خبرها

اخلال در نظم عمومی جرم است

  • کد خبر: ۱۰۲۲۸۴
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
اخلال در نظم عمومی جرم است
آیا می‌دانید برگزاری چهارشنبه‌سوری یا مراسم شب چهارشنبه آخر سال، وقتی با اعمالی مانند انفجار ترقه‌های پرصدا و خطرناک همراه شود جرم است؟

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ آیا می‌دانید برگزاری چهارشنبه‌سوری یا مراسم شب چهارشنبه آخر سال، وقتی با اعمالی مانند انفجار ترقه‌های پرصدا و خطرناک همراه شود جرم است؟ رفتاری که علاوه بر برهم‌زدن نظم عمومی، باعث ایجاد وحشت در میان مردم می‌شود و در موارد زیادی جان دیگران را هم با مخاطره جدی روبه‌رو می‌کند. برهم‌زدن نظم عمومی، قاچاق ترقه و استفاده از کالای غیراستاندارد، ایجاد رعب و وحشت در مردم و به‌خطرانداختن جان افراد، فقط بخشی از تخلفات و جرایمی است که مخلان آرامش عمومی در مراسم شب چهارشنبه‌سوری مرتکب می‌شوند.

در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مقرر شده است که هرکس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب‌وکار بازدارد، به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ساخت، حمل و نگهداری مواد محترقه جرم است. اگر درنتیجه استفاده از این مواد آسیبی به فردی وارد شود، فرد آسیب‌زننده ضامن خواهد بود و بر اساس ماده۴۹۲ قانون مجازات اسلامی، به قصاص یا دیه محکوم می‌شود.

طبق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، پرتاب عمدی مواد محترقه، ترقه، نارنجک دست‌ساز یا هرگونه عمل عمدی که موجب ضرب و جرح منجر به نقصان، شکستن یا ازکارافتادن عضو شود، یا این عمل به مرض دائمی و فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل شخص منجر شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد و اقدام وی موجب اخلال در نظم جامعه شود یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود، موجب محکومیت به تحمل دو تا پنج سال حبس و پرداخت دیه و خسارت‌های واردشده خواهد شد.

همچنین ماده ۵۰۶ قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد، هرشخصی سبب تلف‌شدن مال یا مصدومیت دیگری شود و خود مستقیم مرتکب جنایت نشود، ضامن پرداخت خسارت‌های واردشده است. شاکی یا مدعی خصوصی می‌تواند همه خسارات و ضرر و زیان واردشده را از باب تسبیب و مسئولیت مدنی مطالبه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->