راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

سب النبی چیست و چه مجازاتی دارد؟

  • کد خبر: ۱۶۲۸۱۵
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱
سب النبی چیست و چه مجازاتی دارد؟
سب النبی، به معنای فحاشی یا توهین و اهانت به پیامبر، ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا (ع) است.

به گزارش شهرآرانیوز، پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع)، در دین مبین اسلام و در میان شیعیان، از جایگاه و احترام والا و ویژه‌ای برخوردار هستند و مردم، همواره، از آن ها، به نیکی و بزرگی یاد می‌کنند و از این رو، اهانت نسبت به آن‌ها برای اهل این مسلک، بسیار سخت و ناراحت کننده بوده و به هیچ روی، چنین امری را بر نمی‌تابند.

ارزش و شان پیامبر (ص)، ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها، به اندازه‌ای است که در قانون مجازات اسلامی نیز قانون گذار، سب النبی را جرم انگاری نموده و برای توهین به ایشان، مجازات تعیین کرده که مجازات بسیار سنگینی می‌باشد.

سب النبی چیست؟

سب در لغت، به معنی اهانت و دشنام دادن است و اگر کسی این الفاظ را نسبت به پیامبر به کار ببرد، گفته می‌شود سب النبی صورت گرفته است. سب النبی در ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، به عنوان جرم شناخته شده و قانون گذار، در این ماده، در تعریف آن، مقرر می‌دارد:

"هر کس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم و یا هریک از انبیا عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند، ساب النبی است ... "
تبصره- قذف هر یک از ائمه معصومین علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها یا دشنام به ایشان، در حکم سب نبی است. "

بر اساس این ماده، سب النبی، یعنی، توهین، اهانت یا قذف کردن پیامبر و این عمل، جرم می‌باشد و چنانچه، توهین و اهانت، نسبت به ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها، صورت گیرد نیز، در حکم سب النبی است و حکم مجازات توهین به پیامبر (ص) که در ادامه، توضیح خواهیم داد، در این موارد نیز، در خصوص مرتکب، اعمال خواهد شد.

مجازات سب النبی

ارتکاب به جرم سب النبی، مرتکب را با حکم مجازات این جرم، یعنی، حکم مجازات توهین به پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) و حضرت زهرا (س)، روبرو خواهد کرد.

ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، حکم جرم سب النبی را اعدام می‌داند و حتی، اگر شخصی، نسبت به ائمه اطهار(ع) یا حضرت زهرا(س)، مرتکب قذف یا دشنام، شده باشد نیز، اعدام خواهد شد؛ چراکه توهین به این اشخاص والا مقام نیز در حکم سب النبی بوده و قانون گذار، در تبصره ماده ۲۶۲، به آن، تصریح نموده است.

چنانچه شخصی، از روی اکراه یا غفلت یا سهو، مرتکب دشنام و قذف پیامبر یا ائمه معصوم شود یا زمانی که در حالت مستی و غضب است، بدون توجه به معنای الفاظ، آن‌ها را به کار ببرد و به پیامبر یا ائمه اطهار توهین کرده و آن‌ها را قذف نماید، ساب النبی محسوب نمی‌شود، اما به هر ترتیب، چنین عملی، موجب صدور حکم شلاق تعزیری تا هفتاد و چهار ضربه، در حق مرتکب، خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->