طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

HIV فقط یک بیماری است

  • کد خبر: ۱۰۳۵۵
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
HIV فقط یک بیماری است
دکتر مهدی قلیان رئیس مرکز بهداشت استان
ابتلا به بیماری HIV مثبت زمانی نه تنها در کشورمان که در سایر نقاط دنیا هم تابو محسوب می‌شد و همه از آن وحشت داشتند، اما اکنون تاحد زیادی این بیماری برای مردم شناخته شده است و آن وحشت و نگرانی گذشته کمتر وجود دارد. زمانی گفته می‌شد این بیماری پیشگیری دارد و درمان ندارد، ازاین رو مردم وحشت می‌کردند که حتی برای دادن آزمایش هم اقدام کنند، اما حالا شرایط خیلی تغییر کرده است.
منظورم این نیست که این بیماری دیگر خطرناک یا مسری نیست، بلکه مقصود این است که راه پیشگیری از آن بسیار آسان و درمانش نیز شناخته شده است و فرد مبتلا با دارو‌هایی که مصرف می‌کند می‌تواند به راحتی بیماری را کنترل کند و انتقالش را به دیگران به کمترین میزان برساند.
گذر زمانی که حرفش را می‌زنیم، شکستن تابوی بیماری و برداشتن برچسبی که به این بیماران زده می‌شد، اصلا کار آسانی نبود و در همه این سال ها، مسئولان بهداشتی کشور مسیر سختی را برای آن پشت سر گذاشتند.
آنچه در همه این سال‌های سخت برای ما اهمیت داشت و دارد و به نوعی وظیفه ما محسوب می‌شود، آگاهی و اطلاع رسانی به جامعه است که این بیماری چیست و راه‌های انتقالش کدام است؟ ما نمی‌خواهیم مانند فشارخون یا دیابت بسیج ملی تشکیل بدهیم یا پایگاه دایر کنیم و از مردم بخواهیم که برای شناسایی بیماری شان به ما مراجعه کنند، بلکه فقط به دنبال آن هستیم که سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه را بالا ببریم تا مردم بدانند اگر احتمال ابتلاشان وجود داشت، به کجا مراجعه کنند، چگونه بیماری شان را تشخیص دهند، راه درمان آن چیست و مراکز درمانی‌ای که خدمات ارائه می‌دهند، کدام اند؟
اینکه در سال، روز و هفته‌ای را با نام این بیماری داریم و در آن برنامه‌هایی مانند همایش و سخنرانی و پویش (من هم تست می‌دهم) برگزار می‌کنیم فقط و فقط با هدف آگاهی رسانی به جامعه است، اما اینکه بخواهیم برای گرفتن تست و شناسایی بیماران مبتلا به طور دائم پایگاه بزنیم یا فعالیت‌های مشابهی داشته باشیم؛ چنین کاری را نخواهیم کرد. دادن آزمایش HIV اجباری نیست، مگر خود فرد بخواهد.
واقعیت این است که بیماری HIV مانند کوه یخی می‌ماند که فقط نوک قله آن در جامعه دیده می‌شود و قسمت اعظمش در زیر آب است و دیده نمی‌شود. ما به دنبال شناسایی همان قسمت هستیم، یعنی افرادی که بیمار هستند و خودشان از بیماری شان خبر ندارند. البته این مشکل به همه بیماری‌ها برمی گردد و منحصر به بیماری HIV هم نیست. تنها راه رسیدن به این مقصد هم شکستن تابوی بیماری است و بار اصلی آن هم بر دوش رسانه هاست. دانشگاه علوم پزشکی هم تلاش کرده است با راه اندازه مراکز مشاوره عفونی رفتاری همه خدمات از آزمایش و مشاوره گرفته تا خدمات دارویی و پزشکی را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار بدهد حتی در برخی از این مراکز تغذیه رایگان هم در اختیار برخی از بیماران قرار داده می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->