ملیحه ابراهیمی یزدی | شهرآرانیوز؛ حتما در این روزهای بهاری به دنبال یک فرصت میگردید تا لوازم پیکنیک را جمع کنید و در نزدیکترین طبیعت محل سکونتتان اطراق کنید، اما بد نیست با توجه به هشدارهای نگرانکنندهای که درباره تخریب محیط زیست به گوش میرسد با رعایت برخی موراد ضرور وارد حریم طبیعت شوید.
حتما برای سرجمع کردن لوازمی که قرار است با خود بیرید، به این نکته توجه کنید که باید به جای کیسههای پلاستیکی، از کیسههای پارچهای استفاده کنید.
مهمترین کاربرد ساکهای پارچهای در اندازههای متفاوت تولید زباله کمتر در چرخه طبیعت است.
از دیدگاه خیلیها استفاده از ظروف یکبارمصرف در طبیعت باعث سبک شدن بار سفر میشود در حالی که استفاده از ظروف چندبارمصرف مثل قمقمه به جای بطری آب معدنی تأثیر بسزایی بر سلامت محیط زیست دارد.
زبالهها جدا از تخریب زیبایی بصری طبیعت، باعث بروز بیماریهای متعدد به دلیل وجود موجودات موذی میشوند. بماند که شیرابه آنها وارد خاک میشود و آبهای زیرزمینی را آلوده میکند. بهترین فرصت است که بعد از هر طبیعتگردی به فرزندانمان آموزش بدهیم نباید کوچکترین زبالهای روی زمین باقی بماند و بایستی زبالههایتر و خشک از همدیگر جدا شوند.
یکی از توصیههای حفظ طبیعت خرید بهاندازه مواد غذایی است. صرفهجویی در مصرف موجب تولید زباله کمتر و جلوگیری از هدر رفتن منابع انرژی میشود. پیشنهاد بدی نیست به جای برداشتن لوازم پختوپز از غذاهای محلی هر منطقه استفاده کنید. اینگونه به اقتصاد هم کمک کردهاید.
جنگ جهانی سوم بر سر آب است پس صرفهجویی و حفظ پاکیزگی منابع آب و رودخانهها وظیفه همه ماست. به خاطر داشته باشید برای شستوشو با مواد شوینده از آب رودخانهها استفاده نکنید.
وقتی وارد طبیعت میشویم به نوعی وارد حریم حیوانات شدهایم. بروز صداهای غیرعادی مثل پخش موسیقی بلند، صدای موتور وسایل نقلیه و صدای افراد باعث میشود موجودات بترسند، بر اثر اضطراب بمیرند یا محل زندگی خود را ترک کنند که محیط زیست را به خطر میاندازد.
همه میدانند گیاهان و درختان اصلیترین عاملان تصفیه هوا و کاهش دیاکسیدکربن هوا هستند. از شکستن شاخههای درختان، چیدن گلها و خمکردن نهالها جلوگیری کنیم و به دیگران هم آموزش دهیم.
طبیعتگردی فرصت خوبی است تا کمی در این هوای بهاری ورزش کنیم. با پیادهروی، قدم زدن و ساعتی رکاب زدن با دوچرخه میتوانیم به دل طبیعت برویم.
برای کاهش آلودگی هوا، مصرف سوخت و هزینهها میتوانیم با وسایل حملونقل عمومی طبیعتگردی کنیم. با این روش، خودبهخود از همراه بردن اقلام و وسایل غیرضرور خودداری کردهایم.
برنامه طبیعتگردی را در اقامتگاهها و هتلهای سبز بچینیم. این مکانها در راستای گردشگری پایدار، برخوردی مسئولانه در قبال طبیعت و محیط زیست دارند. تلاش میکنند زباله کمتر، گازهای سمی کمتر و از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کنند.
درست است که خیلی از مواد در طبیعت تجزیه میشوند، اما نباید آنها را در طبیعت رها کرد. باید یک گودال کوچک حفر کرد و پسماندهای غذایی را درون آن ریخت و آنها را با کمی آب مرطوب کرد، سپس روی همه پسماندها را با خاک پوشاند. به این ترتیب، به تجزیه سریعتر مواد کمک کرده و ظاهر طبیعت را خدشهدار نکردهایم.