مدیریت فشارخون بالا با تزریق داروی جدید اعلام آمادگی جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی برای پذیرایی از مردم استان‌های دیگر زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ تغییر کرد واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز آغاز شد (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) لغو کلیه امتحانات دانشگاه‌های آزاد استان خراسان رضوی تا پایان روز جمعه ۳۰ خردادماه افشای شیوه جاسوسی واتس‌آپ برای اسرائیل فعالیت دفاتر اسناد رسمی با یک‌سوم ظرفیت تأثیر وحشتناک حملات موشکی رژیم صهیونیستی بر بیماران بستری حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری به‌موقع پرداخت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | از فردا، هوای مشهد خنک می‌شود درگیرشدن ۲۱ استان کشور، از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی تاکنون | به حدود ۱۰۰۰ نفر اسکان اضطراری داده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آمادگی کامل نظام سلامت در شرایط جنگی مدیریت اقامت و خروج زائران خارجی مشهد، در دستور کار ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی با کمک بسیج ناحیه یک عمار مشهد اجیرشدگان یک زن برای انتقام‌گیری دستگیر شدند پیگیری شهرآرا برای آزمون‌های لغو شده | خانواده‌ها نگران برگزاری آزمون‌ها نباشند مراقب چشم‌ها در برابر موج انفجار باشید داروخانه‌ها طبق روال معمول در حال ارائه خدمات به مردم هستند تأکید مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌ زیست تهران بر حفظ منابع حیاتی اطلاعیه جدید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد درباره نحوه برگزاری امتحانات (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دستور به دادستان‌های کشور برای برخورد شدید و عبرت‌آموز با جاسوسان رژیم صهیونیستی شهادت ۳ تن از همکاران شاغل و بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی در حملات رژیم صهیونیستی وام ۵۰ میلیون تومانی به حساب ۲ هزار و ۲۹۰ بازنشسته خراسانی واریز شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) مهمان‌نوازی مشهدی‌ها در روز‌های سخت اهمیت ورزش زیاد در جوانی برای کنترل فشار خون در میانسالی وضعیت ذخیره دارویی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطلوب است بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان غذا و دارو به شایعه کمبود دارو‌های پیوند عضو بیمار مرگ مغزی ساکن تربت‌جام جان ۴ نفر را نجات داد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی سه نفتکش در دریای عمان + عکس
سرخط خبرها

با طرز تهیه آش گندم‌شیر کرمانی آشنا شوید

  • کد خبر: ۱۰۳۵۹۲
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴
با طرز تهیه آش گندم‌شیر کرمانی آشنا شوید
آش گندم شیر یکی از غذا‌های محلی و سنتی استان کرمان می‌باشد. این غذای خوشمزه را مردم کرمان اغلب در ماه رمضان و افطار میل می‌کنند. البته آش جزو خوراک‌های اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر ایران، انواع مختلف و محلی آن در میان مردمان آن شهر مرسوم شده است.

متین‌نژاد | شهرآرانیوز؛ هیچ خوراکی به اندازه یک کاسه آش یا سوپ همراه با نان و پنیر و سبزی برای وعده افطار نمی‌چسبد. برای همین، بیشتر کدبانو‌های ایرانی در کنار همه مخلفات سفره افطارشان، حتما یک کاسه آش یا سوپ هم قرار می‌دهند. برخی از این غذا‌ها مانند آش کشک و سوپ جو پختی همه‌جایی و رایج دارند. برخی هم در مناطق خاصی پخت می‌شوند که با ذائقه بیشتر مردم جور درمی‌آیند، مانند آش گندم شیر یا بلغورشیر که اصالت کرمانی دارد و ما امروز قصد داریم آموزش پخت آن را بدهیم.

مواد لازم برای تهیه آش گندم‌شیر کرمانی:

گوشت با استخوان: ۵۰۰ گرم
گندم شیر: ۱۰۰ گرم
نخود: ۷۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط
کشک ساییده‌شده: به میزان لازم
سیر و نعناداغ: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
رشته آش: به میزان لازم و اختیاری

روش تهیه آش گندم‌شیر کرمانی:

-پیاز‌ها را نگینی خرد کنید. درون تابه‌ای کمی روغن بریزید و تفت بدهید تا سبک شوند.

-نخود را که از شب قبل خیس و آب آن را چندبار عوض کرده‌اید، درون تابه بریزید و همراه با پیاز کمی تفت بدهید.

-زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازداغ و نخود اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

-درون قابلمه‌ای گوشت را همراه با آب بریزید و روی شعله بگذارید تا نیم‌پز شود.

-نخود و پیازداغ را داخل قابلمه گوشت بریزید و اجازه بدهید با هم بپزند.

-گوشت‌ها که پخت، آن‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید، له کنید و دوباره به قابلمه اضافه کنید.

-گندم شیر را درون قابلمه بریزید و با دیگر مواد مخلوط کنید. سپس کشک ساییده‌شده را به آش بیفزایید و اجازه بدهید ۱۵ دقیقه دیگر هم مواد با هم بپزند.

-در صورت تمایل، می‌توانید مقداری رشته آشی نیز به دیگر مواد اضافه کنید. برای این مرحله هم ۱۵ دقیقه زمان لازم است.

-در مرحله پایانی، نعناداغ، سیرداغ و کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید آش کامل جا بیفتد.

*نکته: برای تهیه گندم‌شیر ۵۰۰ گرم گندم را آسیاب کنید تا به صورت بلغور دربیاید. سپس آن را الک کنید تا آرد گندم جدا شود. یک لیتر شیر را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. بلغور‌های گندم را به شیر اضافه کنید و مرتب هم بزنید. به اندازه کافی نمک، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده و به همان میزان زردچوبه، زیره سیاه، سیاهدانه و فلفل قرمز را به مخلوط گندم و شیر اضافه کنید و اجازه بدهید همه مواد با هم بپزند و شیر به خورد گندم برود. سپس بلغور‌ها را نیم‌ساعت روی شعله بسیارکم دم کنید. پس از پایان زمان پخت، بلغور‌ها را از روی حرارت بردارید و روی تنظیفی پهن کنید تا سرد و دانه‌دانه شوند.

*نکته: به جای تفت دادن نخود، می‌توان آن را از همان ابتدا به همراه گوشت داخل قابلمه ریخت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->