قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم
سرخط خبرها

۳ سال تا فروپاشی

  • کد خبر: ۱۰۳۹۳۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۸
۳ سال تا فروپاشی
سازمان ملل می‌گویدجهان برای نجات زیست کره از تغییرات شدید اقلیمی زمان بسیار کمی دارد.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد باید به روال موجود عادت کنیم؛ اینکه نهادی مثل سازمان ملل هرازگاهی کمی پایش را جلوتر از موضع همیشگی اش بگذارد و بیاید در باب اهمیت محیط زیست و گرمایش زمین و موارد مربوط سخنرانی کند و بعد برود پی کارش تا زمانی دیگر. این وسط خیلی هم بخواهد خلاقیت به خرج دهد، با هوش مصنوعی، دایناسوری منقرض شده را از دوران گذشته تاریخ شبیه سازی می‌کند و می‌آوردش می‌نشاند پشت تریبون سازمان ملل تا او هم برای دیگران نطق‌هایی غرا سر دهد و بگوید: مردم! قبل از اینکه شما هم منقرض شوید، به فکر چاره باشید. حالا هم نهاد اقلیمی سازمان ملل، گزارش تازه‌ای دراین زمینه منتشر کرده و گفته است دنیا سه سال بیشتر فرصت ندارد تا برای جلوگیری از فروپاشی اقلیمی، تحولی اساسی در همه ابعاد زندگی جوامع بشری ایجاد کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هم وعده‌های دولت‌های مختلف را برای مبارزه با این بحران، وعده‌هایی توخالی و دروغ دانسته است.

بسیار خب. همین؟ همین ابراز نگرانی‌ها کافی است؟ اصلا ما مردم چگونه باید به فکر چاره باشیم؟ باید چه کاری انجام بدهیم یا از انجام چه فعلی پرهیز کنیم که این کره خاکی را گرم‌تر نکنیم و به آسمان و زمین آسیبی وارد نکنیم؟ آیا ما مردم باید متهم اصلی نابودی کره زمین باشیم؟ نقش ما و قصور ما و وظیفه ما دقیقا چگونه تعریف می‌شود؟ نقش دولت‌ها و نظام‌های سرمایه دار چیست؟ مگر غیر این است که شیوه تولید سرمایه داری با منطق تولید برای سودآوری، همه عرصه‌های طبیعی و انسانی را درون خود می‌کشد؟

کارشناسان این حوزه معتقدند چرخه انباشت سرمایه همواره رو به گسترش بوده است و در این راه، برای غلبه بر بحران انباشت و اضافه تولید خود، با خلق کالا‌های نالازم و کم دوام سازی برنامه ریزی شده، فشاری دوچندان بر منابع طبیعی وارد می‌آورد. مدتی پیش مؤسسه آکسفام که در زمینه امدادرسانی برای آموزش وپرورش، ریشه کن کردن فقر، گرسنگی و بی عدالتی فعالیت می‌کند، بعد از یک بررسی مفصل از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵، گزارشی منتشر کرد و از این گفت که ۱۵ درصد از کل دی اکسیدکربن تولیدشده در زمین را یک درصد جمعیت جهان تولید و ۳۷ درصد بقیه را بخش دیگر یعنی همان ثروتمندان تولید می‌کنند.

این درحالی است که نیمی از جمعیت جهان که بخش عمده آن را اقشار کم برخوردار تشکیل می‌دهند، مسئول تولید فقط ۷ درصد دی اکسیدکربن هستند. این یعنی ثروت، سودای ثروت و قدرت، خیلی از برنامه ریزی‌ها را به هم می‌زند و تذکر‌های گاه وبیگاه نمی‌تواند جای یک اتفاق عملی مفید و مؤثر را بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->