مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟

  • کد خبر: ۹۶۹۶۳
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟
در صحرای بزرگ آفریقا هم که بزرگ‌ترین صحرای گرم جهان و سومین منطقه بی درخت بزرگ دنیاست، برف می‌بارد. اتفاقی که به تازگی رخ داده، اما نه برای اولین مرتبه. در طول ۴۰ سال گذشته، این پنجمین بار است که در این منطقه که دمای آن در روز‌ها اغلب به بالای ۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسد برف می‌بارد.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ صحرای بزرگ آفریقا! تصویری که این ترکیب سه کلمه‌ای مقابل چشما ن ما پدید می‌آورد، برهوتی است بی انتها، پر از سنگ و خاک، داغِ داغ به همراه آفتابی که دارد بی رحمانه و با قدرت هرچه تمام می‌تابد. حالا اگر آدمیزادی هم بیاید داخل این تصورات، حتما دارد با دست هایش شرشر عرق‌های روی جبینش را پاک می‌کند.

در چنین شرایطی اگر بشنویم یا ببینیم این صحرا با برف پوشیده شده و سراسر سپید است، شاید حسابی تعجب کنیم و از خودمان بپرسیم، مگر در این بیابان و زیر این خورشید سوزان هم برف و باران ممکن است؟ پاسخ این که بله. در صحرای بزرگ آفریقا هم که بزرگ‌ترین صحرای گرم جهان و سومین منطقه بی درخت بزرگ دنیاست، برف می‌بارد. اتفاقی که به تازگی رخ داده، اما نه برای اولین مرتبه. در طول ۴۰ سال گذشته، این پنجمین بار است که در این منطقه که دمای آن در روز‌ها اغلب به بالای ۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسد برف می‌بارد.

اگر تصاویر مربوط به این بارش اخیر را دیده باشید که اتفاقا در روز‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی هم دست به دست شد، باید بگوییم که این تصاویر متعلق به شهر عین صفرا در شمال غربی الجزایر است. منطقه‌ای که در سال‌های ۱۹۷۹، ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ میلادی هم چنین شرایطی را تجربه کرد. جالب است بدانید زمانی که عکس‌ها گرفته شده دمای هوا منفی ۲ درجه بوده است.

اما سوالی که حالا بعد از تماشای این تصاویر در ذهن بسیاری شکل گرفته این است که آیا تغییرات اقلیمی باعث بارش برف در صحرای آفریقا شده است؟ مخصوصا که حالا مدت هاست تغییرات آب و هوایی مسبب ایجاد اتفاقات عجیب و غریب مثل سرمای بی سابقه یا گرما و خشک سالی وحشتناک شده است که اتفاقا ما هم در کشورمان آن را احساس کردیم. کانادا در سال ۲۰۲۱ رکورد دمای نزدیک به ۵۰ درجه سانتی گراد ثبت کرد، در آسیا و اروپا بارندگی‌های بی سابقه و سیل‌های مرگباری به وقوع پیوست، غرب آمریکا آتش سوزی‌های وحشتناکی را به چشم خود دید. می‌بینید؟ هیچ منطقه‌ای از جهان را هم بی نصیب نگذاشته است.

آنچه مشخص است این است که بارش برف در صحرای آفریقا بسیار نادر است، زیرا اگرچه ممکن است دما در شب بسیار سرد شود، اما معمولا آب کافی در هوا برای تشکیل ابر وجود ندارد. حالا نتیجه یک تحقیق علمی می‌گوید رویداد نادر سرمایش شدید در این گونه مناطق را می‌توان به گرم شدن قطب شمال نسبت داد. در این کار مطالعاتی همچنین پیش بینی شده است که در نتیجه گرم و گرم‌تر شدن کره زمین، احتمال ایجاد امواج سرما در سراسر جهان بیشتر می‌شود.

نکته غم انگیز اینکه در کنار این اتفاقات تلخ اخیر، تنها کاری که از دست بسیاری از مسئولان یا فعالان زیست محیطی برمی آید، این است که با ابتکار عمل این مهم را به جهانیان گوشزد کنند. حالا یا از طریق خلق یک دایناسور منقرض شده در سازمان ملل، یا از طریق فرو رفتن داخل آب و سخنرانی کردن با پروپاچه‌های خیس.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->