صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

خطر کوچک شدن مغز در بهبودیافتگان کرونا | احتمال ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف پس از کرونا

  • کد خبر: ۱۰۴۵۵۴
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
خطر کوچک شدن مغز در بهبودیافتگان کرونا | احتمال ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف پس از کرونا
محققان دانشگاه آکسفورد دریافته‌اند که ویروس کرونا می‌تواند به بخش‌هایی از مغز آسیب برساند و مبتلایان را مستعد ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج آخرین تحقیقات در دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان داده است که برای تحت تاثیر قرار گرفتن ویروس کووید-۱۹ نیازی نیست که از یک عفونت جدی رنج ببرید و ناشناخته است که آیا این تاثیرات باقی می‌مانند یا می‌توان آن‌ها را معکوس کرد.

تاکنون، نتایج مطالعات نشان داده که ویروس کرونا ممکن است باعث ناهنجاری‌های مرتبط با مغز در بیمارانی شود که به شدت از این بیماری رنج می‌برند. این گزارش نشان داد، ناحیه‌ای از مغز که بیشترین آسیب را می‌بیند مربوط به بویایی است. با این حال، ویروس می‌تواند در سراسر سیستم عصبی گسترش یابد.

محققان دریافتند، افرادی که آزمایش کووید آنان مثبت بوده ممکن است در معرض خطر ۲۰ بیماری مختلف از جمله سکته مغزی، نارسایی قلبی و ایست قلبی قرار گیرند.

محققان تغییرات در مغز ۷۸۵ شرکت‌کننده در بانک زیستی انگلستان، پایگاه داده زیست پزشکی و منبع تحقیقاتی در مقیاس بزرگ را ارزیابی کردند.

شرکت‌کنندگان ۵۱ تا ۸۱ ساله تحت دو اسکن مغزی به‌طور متوسط به فاصله ۳۸ ماه همچنین آزمایش‌های شناختی قرار گرفتند. در مجموع ۴۰۱ شرکت‌کننده بین دو اسکن آزمایش کووید آنان مثبت شد که ۱۵ نفر از بیماران در بیمارستان بستری شدند.

۳۸۴ نفر باقی‌مانده که آلوده نشدند، به عنوان گروه کنترل عمل کردند. حدود ۴ ماه و نیم پس از عفونت، محققان به کاهش بیشتر ضخامت ماده خاکستری در مناطقی از مغز مرتبط با بویایی (قشر اوربیتوفرونتال و شکنج پاراهیپوکامپ) و کاهش اندازه کل مغز اشاره کردند.

به‌طور متوسط، شرکت‌کنندگانی که به کووید آلوده شده بودند، بین دو اسکن خود کاهش شناختی بیشتری را نشان دادند که با کوچک شدن بخش خاصی از مخچه (مغز عقبی) مرتبط با شناخت ارتباط داشت.

پروفسور استفن اسمیت، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: «یکی دیگر از نقاط قوت این مطالعه این است که افراد یکسان را در دو زمان مختلف مورد بررسی قرار داد. نکته مهم اینجاست که اولین اسکن شرکت‌کنندگان در بانک زیستی انگلستان قبل از آلوده شدن به سارس-کوو-۲ و اسکن دوم پس از عفونت انجام شد».

این واقعیت که ما اسکن قبل از عفونت را داریم به ما کمک می‌کند تغییرات مغزی مربوط به عفونت را از تفاوت‌هایی که ممکن است از قبل در مغز افراد وجود داشته باشد، تشخیص دهیم.

این روند، مطالعه کنونی را منحصربه‌فرد می‌کند بنابراین ما ممکن است علت مشکلات مرتبط با کووید-۱۹ یعنی اختلال در حس بویایی، التهاب یا پاسخ ایمنی سیستم عصبی را پیدا کرده باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->