پیش‌بینی بورس شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ مأموریت به سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف موضوع کالابرگ الکترونیک ویدئو | مجوز فروش ارز حاصل از صادرات در تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا صادر شد کارت‌های سوخت اضطرار جایگاه‌ها محدودیت ۶ هزار لیتر روزانه دارد ویدئو | مستقیم از مزرعه به سفره؛ طرحی برای حذف واسطه‌ها و کاهش قیمت‌ها امروز گل زعفران چقدر قیمت دارد؟ (۹ آبان ۱۴۰۴)‌ سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قیمت تخم‌مرغ با حذف ارز ترجیحی به کجا می‌رسد؟

  • کد خبر: ۱۰۴۶۴۲
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
قیمت تخم‌مرغ با حذف ارز ترجیحی به کجا می‌رسد؟
دولت، حذف ارز ترجیحی بخش نهاده دانی را در دستورکار دارد. در حالی که نرخ دستوری تخم‌مرغ از آبان سال گذشته تغییر نکرده و خواسته مرغداران تغییر نرخ آن متناسب با هزینه‌های تولید است، هنوز مشخص نیست قیمت تخم‌مرغ با حذف یارانه این بخش به کجا می‌رسد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، یکی از اقلامی که ارز ۴۲۰۰ تومانی و یارانه واردات به آن تعلق می‌گرفت، نهاده دانی مرغدار و دامدار بود که در چند ماه گذشته حذف ارز ترجیحی آن در دستورکار دولت قرار گرفت. مسلما این موضوع بر عرضه این محصول هم تأثیر می‌گذارد و معلوم نیست قیمت تمام‌شده تخم‌مرغ با آزادسازی هزینه‌های تولید به کجا می‌رسد.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار در گفتگو با شهرآرانیوز درباره وضعیت تخم مرغ گفت: آخرین زمانی که نرخ تخم مرغ به‌روزرسانی شد و ستاد تنظیم بازار کشور نرخ جدید را اعلام کرد، آبان ماه سال گذشته بود. از آن زمان ما هزینه‌های زیادی در بخش تولید داشتیم.
حسین موسوی‌نژاد با بیان اینکه دولت همه هزینه‌های تولید ما را تأمین نمی‌کند، تصریح کرد: دو قلم کالای ذرت و کنجاله سویا شامل ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌شود که حدود ۵۰ درصد هزینه‌های تولید ماست. ۵۰ درصد دیگر هزینه‌های ما یا اقلام وارداتی است که با ارز آزاد می‌خریم یا اقلام داخلی است که در وضع تورمی موجود تهیه می‌کنیم.
به گفته وی، هزینه تمام‌شده تخم مرغ تا پایان سال گذشته افزایش یافته است. در سال جدید هم پیرو افزایش هزینه‌ها، دستمزد کارکنان و دیگر هزینه‌هایمان افزایش می‌یابد. قیمت تمام‌شده تخم مرغ تا امروز، غیر از احتساب سایر هزینه‌ها و با حساب ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت، بیش از ۲۲ هزار تومان خواهد بود. اگر ارز ترجیحی برداشته شود، این قیمت به‌شکل چشمگیری تغییر خواهد کرد و نیاز است تا مشخص‌شدن نرخ ارز، قیمت تخم‌مرغ به‌روزرسانی شود؛ این خواسته اصلی مرغداران است.
وی از کاهش شدید قیمت تخم‌مرغ که در مقاطعی تابع عرضه و تقاضاست، می‌گوید. به‌گفته موسوی‌نژاد، گاهی مثل نزدیک به ماه مبارک رمضان و در آستانه نوروز، درخواست برای تخم مرغ بیشتر می‌شود. به‌تبع آن و باتوجه‌به افزایش هزینه‌ها، قیمت تخم مرغ نیز در بازار افزایش پیدا می‌کند. در زمان افزایش قیمت، همه گروه‌های دولتی به این موضوع وارد شدند که قیمت تخم مرغ نباید افزایش یابد. ما اعلام کردیم این افزایش قیمت به چند ماه گذشته مربوط می‌شود، اما اعلام شد تا زمانی که نرخ دستوری تغییر نکند، مبنای قیمت همان قیمت قبلی است. به‌نحوی، مرغداران مجبور شدند با همان نرخ آبان ۱۴۰۰ تخم مرغ را به بازار عرضه کنند.
وی افزود: ما در زمینه بهای تمام‌شده محصول و هزینه‌های زیاد تولید مشکل داشتیم، اما بازهم در روز‌های پایان سال برای تأمین تخم مرغ اقدام کردیم. به‌جرئت می‌توان گفت حتی یک واحد صنفی و مباشر شهرستانی نبود که مراجعه کند و ما به او تخم مرغ تحویل ندهیم، اما به مسئولان هشدار دادیم که این روند باعث کاهش قیمت تخم مرغ در آینده خواهیم شد.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار تأکید کرد: در اوضاع بحرانی از مرغدار توقع دارند به تنظیم بازار کمک کند؛ مسلما این توقع باید دوطرفه باشد. متأسفانه در چند روز گذشته به‌دلیل کاهش تقاضا و افزایش دما قیمت تخم مرغ کاسته شد. امروز قیمت تخم مرغ حدود ۱۲۰۰ تومان از نرخ مصوب کمتر است. شرکت پشتیبانی امور دام که متولی این کار است، موظف است از مرغدار حمایت و خرید تضمینی کند و تخم مرغ را برای اوضاع بحرانی مرغدار بخرد و ذخیره کند. 

وی تاکید کرد:اگر دولت حمایت نکند، قاعدتا با افزایش قیمت روبه‌رو خواهیم شد. قطعا اگر همکاری لازم را نبینیم، در شرایط بحرانی هم هیچ حمایتی نخواهیم کرد. اگر در زمینه صادرات مازاد تولید و کاهش قیمت داریم، باید مجوز صادرات بدهند تا بازار داخل هم متعادل شود؛ این خواسته اصلی ماست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->