قدردانی شهردار تهران از خدمات و پروژه‌های توسعه‌ای در مشهد شهردار مشهد مقدس: وظیفه شهرداری‌ها خدمت به مردم است سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر
سرخط خبرها

تکمیل سیاهه آلودگی هوای مشهد تا ۴۵ روز آینده

  • کد خبر: ۱۰۴۸۰
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۹
تکمیل سیاهه آلودگی هوای مشهد تا ۴۵ روز آینده
فهرست منابع آلاینده شهر که باید مهر امسال رونمایی می‌شد تا کنون ۷۵ درصد پیشرفت دارد
ملیحه فلاح - مهرماه سال ۹۷ تفاهم‌نامه تهیه سیاهه منابع آلودگی هوای مشهد بین شهرداری این شهر و دانشگاه صنعتی شریف تهران به امضا رسید تا این کلان‌شهر برنامه‌ریزی‌های خود را بر اساس سیاهه قدیمی خود که مربوط به ۱۷ سال پیش است، انجام ندهد. با وجود افزایش آلودگی هوا در روز‌های اخیر این سؤال مطرح است که با وجود اینکه قرار بود سیاهه مشهد در یک سال تهیه و تا قبل از مهر امسال رونمایی شود، چرا هنوز برنامه‌ریزی برای کنترل آلودگی این شهر به سیاق سال ۱۳۸۱ انجام می‌شود؟
مدیر محیط‌زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری مشهد در پاسخ به این سؤال خبرنگار شهرآرا، از پیشرفت ۷۵ درصدی این سیاهه خبر داد و گفت: تا یک‌ماه‌ونیم آینده مطالعات در این زمینه به پایان خواهد رسید و سیاهه شهر مشهد آماده خواهد شد.
محمد پذیرا علت این تأخیر را همکاری نکردن دستگاه‌های مختلف در ارائه اطلاعات اعلام کرد و افزود: یکی از سخت‌ترین قسمت‌های انجام طرح‌های مطالعاتی، جمع‌آوری اطلاعات از دستگاه‌های مختلف است.
سهم و نوع آلاینده‌های هوا در سیاهه مشخص خواهد شد
معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان نیز سیاهه انتشار آلـــودگی هوا را مهم‌ترین طرحی دانست که سهم منابع ثابت و متحرک در آلودگی هوا و نوع مواد آلاینده را مشخص می‌کند.
محمد عرفانی که پیش از این به رسانه‌ها گفته بود که سیاهه شهر مشهد تا قبل از پاییز امسال تهیه خواهد شد، اظهار کرد: مطالعات مربوط به سیاهه منابع آلودگی هوای مشهد در دست انجام بوده و پیشرفت‌هایی نیز داشته است که امیدواریم تا پایان سال تکمیل و ارائه شود. به گفته وی، منابع ثابت آلودگی شهر مشهد شامل نیروگاه ها، صنایع، پمپ‌بنزین‌ها، مصارف خانگی، تجاری و اداری و پایانه‌های حمل‌ونقل شامل فرودگاه، راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری است. معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به وجود یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار وسیله نقلیه در مشهد، گفت: وضعیت منابع متحرک آلودگی هوا در این شهر مناسب نیست و در شرایط موجود ۸۰ درصد مینی‌بوس‌ها، ۶۰ درصد اتوبوس‌ها، ۶۰ درصد موتورسیکلت‌ها و ۴۰ درصد کامیون و کامیونت‌ها فرسوده است. وی با بیان اینکه استاندارد برخی از خودرو‌ها پایین‌تر از یورو یک بوده و به مرحله اسقاطی رسیده‌اند، اظهار کرد: موارد یادشده منابع اصلی آلودگی شهر مشهد است و درصورتی‌که روی تک‌تک منابع چاره‌اندیشی نشود، هیچ تغییری در وضعیت هوای آلوده کلان‌شهر مشهد روی نخواهد داد. عرفانی وضعیت استاندارد یوروچهار در بنزین را مناسب دانست و افزود: این استاندارد در نفت و گاز مصرفی استان وجود ندارد؛ از این رو مشهد باید به سمت استفاده از حمل‌ونقل سبز ازجمله مترو و تراموا حرکت کند.

تعطیلی دوباره مدارس
همچنین با تداوم شرایط ناپایدار جوی، دوباره با تصمیم دیروز عصر کارگروه اضطراری آلودگی هوای مشهد، امروز تمامی مراکزپیش دبستانی، مدارس مقطع ابتدایی (دوره اول و دوم) و مدارس استثنایی در نواحی هفتگانه این شهر و مناطق تبادکان و رضویه در هر دو نوبت صبح و بعد از ظهر تعطیل اعلام شده اند.

برطرف شدن آلودگی هوا تا آخر هفته
مدیر مرکز پایش آلایـــنده‌هـــای زیـست‌محـــیطی شهرداری مشهد نیز از ادامه آلودگی هوای کلان‌شهر مشهد تاپایان هفته خبر داد و گفت: درمجموع هوای مشهد تاکنون نسبت به سال گذشته کمتر آلوده بوده‌است و براساس پیش‌بینی هواشناسی، شرایط آلودگی هوای مشهد تا دو، سه روز آینده ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، رضا اسماعیلی در این‌باره افزود: از ۲۵۶ روز گذشته امسال شاهد ۲۸ روز هوای پاک، ۲۰۰ روز سالم، ۲۶ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۲ روز ناسالم برای تمامی افراد بوده‌ایم.
به گفته وی، این درحالی است که در ۲۵۶ روز مشابه سال ۹۷ شهروندان مشهدی شاهد ۲۹ روز هوای پاک، ۳۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳ روز ناسالم برای تمامی افراد بوده‌اند.
همچنین با استمرار آلودگی هوا در کلان‌شهر‌های کشور در روز‌های اخیر، سازمان اورژانس کشور از مراجعه بیش از ۱۵هزار نفر به مراکز و پایگاه‌های اورژانس کشور خبر داد که از این تعداد ۲۳۷۲نفر در خراسان‌رضوی بر اثر آلودگی هوا به اورژانس مراجعه کرده‌اند.
محمد علیشاهی، مسئول روابط‌عمومی مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه تمام پایگاه‌های اورژانس در شهر مشهد در آماده‌باش هستند، گفت: شهروندان می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکل به دلیل آلودگی هوا به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->