ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد اولین شرکت دانش بنیان شنبه آینده عرضه اولیه می شود (۸ دی ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
مسئولان استان از آمار بیمه مرغداری‌ها بی‌خبرند

هشدار شیوع آنفلوانزای پرندگان

  • کد خبر: ۱۰۴۸۷
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۸
هشدار شیوع آنفلوانزای پرندگان
شجری| زنگ خطر شیوع آنفلوانزای پرندگان در استان‌های شمالی کشور به صدا درآمده است. منابع غیررسمی از معدوم کردن ۳ کانون ابتلا در استان گیلان خبر می‌دهند. در استان گلستان هم تا اطلاع ثانوی شکار پرندگان ممنوع شده است. همچنین از مردم خواسته شده است از خرید پرنده‌های زنده خودداری کنند. درست ۲ سال پیش بود که ۲۵ هزار قطعه جوجه در خراسان رضوی معدوم شد تا تب آنفلوانزای پرندگان در استان فروکش کند. آمار در سطح کشور به مراتب تیره‌تر از خراسان رضوی بود، به‌طوری‌که بنا بر اعلام متولیان دولتی، ۲۵ میلیون قطعه پرنده معدوم شدند. موج جدید مهاجرت پرندگان از نقاط سردسیر جهان و سرما و رطوبت هوا احتمال شیوع این بیماری را تشدید کرده است. آخرین خبر‌ها در خراسان رضوی با ۴۳ ورودی پرندگان مهاجر از چه قرار است؟

فصل شیوع ابتلا
داده‌های مدیر‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی نشان می‌دهد وضعیت ابتلا به آنفلوانزای پرندگان در استان بهتر از نوع انسانی آن است و هنوز تلفاتی در‌این‌باره گزارش نشده است. احمد شریعتی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به آماده‌باش نیرو‌های دامپزشکی و رصد پیوسته اوضاع می‌گوید: تا امروز در حوزه حیات وحش و طیور صنعتی و اهلی موردی از ابتلا نداشته‌ایم. با وجود این همچنان نگران هستیم. احتمال شیوع این بیماری در نیمه دوم سال به ویژه از اواسط پاییز تا اوایل بهار بیشتر می‌شود. احمد شریعتی با تأکید بر اینکه امسال شرایط استان و کشور بهتر از سال‌های پیش است، ادامه می‌دهد: پارسال و امسال در خراسان رضوی هیچ کانونی نداشته‌ایم و پرنده‌ای مشکوک به ابتلا معدوم نشده است. با محیط زیست، جهاد کشاورزی و تشکل‌های بخش خصوصی ارتباط مستمر داریم. به مرغداران هم اطلاع‌رسانی شده است تا به محض مشاهده مورد مشکوک اعلام کنند. او این را هم اذعان می‌کند که در صورت احراز کانون بیماری در یک مرغداری، هزینه معدوم‌سازی طیور را بیمه می‌پردازد و در‌صورتی‌که واحد مرغداری بیمه نباشد، مرغدار باید هزینه‌ها را تقبل کند.

آمار نداریم!
شریعتی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از مرغداری‌های استان بیمه دارند، اظهار بی‌اطلاعی کرده و به این نکته اذعان می‌کند که کتمان بیماری آنفلوانزای پرندگان در واحد‌های بدون بیمه محتمل است و این موضوع می‌تواند برای شیوع بیماری، خطری بالقوه باشد. مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی نیز از آمار تعداد مرغداری‌های بیمه‌دار بی‌خبر است. سید حسین موسوی‌نژاد در پاسخ به شائبه احتمال کتمان بیماری در مرغداری‌های بدون بیمه، می‌گوید: مرغداری‌ها زیر نظر دامپزشکی هستند. ضمن اینکه محیطشان کوچک است و در مجاورت یکدیگر قرار دارند. اگر کوچک‌ترین موردی باشد، بقیه سریع از موضوع مطلع می‌شوند، در فضای مجازی منعکس می‌کنند و ما پیگیری می‌کنیم. او ادامه می‌دهد: در سال‌های اخیر مرغداران استان، برای تأمین مسائل بهداشتی چندصدمیلیارد تومان هزینه کرده‌اند. ما به عنوان بخش خصوصی سهم خودمان را انجام داده‌ایم. از اینجا به بعد باید دولت حمایت خود را از صندوق بیمه حمایت از محصولات کشاورزی افزایش دهد تا هزینه‌های بیمه را کم و مرغداران را به بیمه ترغیب کند. خسارت بحران‌هایی که در حوزه طیور رخ می‌دهد، مثل آنچه ۲ سال قبل در استان رخ داد و چند واحد را درگیر کرد، کمتر از حوادث غیرمترقبه نیست.

۷۵ به ۷۴
کارشناسان در حالی نهاده‌های آلوده را یکی از راه‌های شیوع آنفلوانزای پرندگان و بیماری‌های دیگر بیان می‌کنند که با صحبت‌های اخیر قائم مقام اتحادیه کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان رضوی، سلامت غذایی این نهاده‌ها محل تردید است. فریدون کافی تعداد کارخانجات مجاز تولید خوراک دام و طیور در استان را ۷۴ مورد و تعداد کارگاه‌های غیر مجاز را ۷۵ مورد اعلام کرده و با بیان اینکه نظارتی روی این کارگاه‌های مخل سلامت عمومی نیست، خواستار ورود دامپزشکی به موضوع شده بود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی بدون تأیید تعداد کارگاه‌های غیرمجاز، اصل وجود چنین مواردی را تأیید می‌کند و می‌گوید: آمار دقیقی از واحد‌های غیر مجاز نداریم. در هر حرفه‌ای در کنار افرادی که با پروانه کار می‌کنند، کسانی هستند که بدون مجوز کار کنند. از نظر ما هر واحد بدون پروانه‌ای غیر مجاز است. واحد‌های غیرمجاز، ۲ دسته‌اند. برخی شرایط بهداشتی را رعایت می‌کنند، اما پروانه نگرفته‌اند و برخی زیرپله‌ای هستند و شرایط دریافت پروانه را ندارند. موارد نخست باید پروانه بگیرند و موارد دوم باید تعطیل شوند. مراجع قضایی برای تحقق این‌ها همراه هستند. شریعتی اضافه کرد: از اتحادیه‌ها و جهاد کشاورزی خواسته‌ایم واحد‌های بدون پروانه را به ما معرفی کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->