همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

علت اصلی کمبود روغن در بازار مشخص شد

  • کد خبر: ۱۰۵۰۵۵
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
علت اصلی کمبود روغن در بازار مشخص شد
سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: کمبودی که در حال حاضر در سطح کشور شاهد آن هستیم به علت ادامه روش‌های توزیع پیش از قانون انتزاع است. مشکل تامین و توزیع در حال حاضر خود را نشان داده، زیرا سهمیه استان کاهش پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر شعربافیان در خصوص التهاب و کمبود روغن در بازار اظهار کرد: کمبودی که در حال حاضر در سطح کشور شاهد آن هستیم به علت ادامه روش‌های توزیع پیش از قانون انتزاع است. قانون انتزاع مسئولیت تامین و توزیع این محصول را به جهادکشاورزی منتقل کرد؛ لذا ایراد اصلی، تامین روغن مصرفی خانوار استان از سایر استان‌ها است.

وی افزود: در حال پیگیری ساماندهی ساختار تامین و توزیع روغن در سطح استان هستیم یعنی به عبارتی سهمیه مورد نیاز استان باید از واحد‌های تولیدی داخل استان تامین شود. در حال حاضر چهار کارخانه تصفیه روغن در سطح استان وجود دارد که این کارخانه‌ها ظرفیت تولید بیش از نیاز استان را نیز دارند.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که چند درصد از سهمیه استان در خود آن تولید می‌شود، بیان کرد: در روش توزیع فعلی هر مرحله با مرحله بعدی متفاوت است، یعنی سهمیه اسفند و بهمن استان متفاوت بود. میزان تولید کارخانه‌های استان بستگی به میزان روغن خامی دارد که به آن‌ها اختصاص داده می‌شود و این عدد در ماه‌های مختلف متفاوت است. آنچه که نیاز داریم عدد ثابتی است، اما چیزی که به ما تخصیص داده می‌شود کمتر از این عدد است.

شعربافیان ادامه داد: مصرف ماهانه روغن نباتی در استان برای خانوار حدود ۷۰۰۰ تن، برای اصناف حدود ۱۲۰۰ تن و برای صنعت حدود ۹۰۰ تن است، یعنی استان ماهانه ۹۱۰۰ تن روغن نباتی نیاز دارد. ظرفیت تولید چهار کارخانه تصفیه روغن موجود در استان بالغ بر ۱۲ هزار تن است.

وی عنوان کرد: سهمیه اختصاص داده شده به استان در اسفند ماه برای مصرف خانوار ۵۶۲۰ تن بود که همین سهمیه را نیز از کارخانجات مختلفی به ما دادند. درخواست ما این است که این سهمیه از کارخانجات داخل استان داده شود.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: سهمیه هر ماه باید در ابتدای ماه مشخص شود. سهمیه‌ها در کل کشور یک ماه عقب است یعنی تخصیص روغن خام به واحد‌های تولیدی برای تولید محصول و توزیع در شبکه یک ماه عقب است و این عقب بودن باعث خالی شدن قفسه فروشگاه‌ها و احساس کمبود می‌شود.

شعربافیان خاطرنشان کرد: احساس کمبود باعث فراهم شدن زمینه سواستفاده، ایجاد بازار سیاه و افزایش قیمت‌ها می‌شود؛ این موضوعات دست به دست هم داده و مشکلات فعلی را ایجاد می‌کنند. در حال حاضر مشکل کمبود و افزایش قیمت روغن در صنف و صنعت جدی‌تر است.

وی اظهار کرد: سهمیه روغن در نظر گرفته شده برای صنف و صنعت در اسفند ماه کمتر از ۴۰۰ تن بود که مسلماً کافی نبوده و در این حوزه کمبود داریم. از زمانی که جهادکشاورزی متولی موضوع روغن شده است؛ اصلاح ساختار تامین و توزیع روغن در هر سه بخش خانوار، صنف و صنعت مدنظر قرار گرفته و در بالاترین رده‌های وزارت نیز این موضوع پیگیری می‌شود.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی افزود: شرایط فعلی موضوع دیروز و امروز نیست؛ مشکل تامین و توزیع در حال حاضر خود را نشان داده، زیرا سهمیه استان کاهش پیدا کرده است. متولی تصمیم‌گیری میزان سهمیه‌ها وزارت جهادکشاورزی و انجمن‌های مرتبط تامین و توزیع است.

شعربافیان بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده بلافاصله پس از اعلام و توزیع سهمیه فروردین، مشکلات حوزه روغن حل خواهد شد. سهمیه‌ای که جذب استان شده و در شبکه توزیع قرار گرفته تماماً بر اساس قیمت مصوب عرضه می‌شود. قیمت مصوب، قیمتی است که روی تولیدات انواع احجام روغن وجود دارد.

وی ادامه داد: هرگونه شکایت گران‌فروشی از طرف مردم پیگیری می‌شود؛ اگر فروشگاهی بخشی از روغن را از شبکه عرضه به مردم خارج کند و عرضه خارج از شبکه داشته باشد برای آن فروشگاه پرونده تشکیل خواهد شد. در این راستا ۲ محموله عرضه خارج از شبکه به وزن ۵۰ تن در استان کشف و در این خصوص پرونده تشکیل شد.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: از مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده از طریق سامانه‌های مختلف از جمله سامانه پیامکی ۳۷۶۵۵۵۵ یا از طریق تلفن ۱۲۴ تخلفات را گزارش دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->