بازگشایی مسیر دسترسی بولوار امام خمینی (ره) به میدان حافظ درتقاطع غیرهم‌سطح انقلاب مشهد پیشرفت ۷۰ درصدی فاز اول بوستان جهانشهر مشهد بازرسان، دیده‌بانان امین خدمت و سلامت اداری کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس: یکی از تلاش‌های شورای ششم ایجاد امکانات مناسب برای بانوان است نقش شوراهای شهر در تحقق عدالت شهری و توسعه پایدار بوستان بانوان «شهربانو بسیج» مشهد کجاست و چه امکاناتی دارد؟ بوستان‌های بانوان مشهد، الگویی برای شهر‌های دیگر کشور «نگاه جنسیتی»، بزرگ‌ترین ظلم به زن در طول تاریخ است | تأسیس بوستان شهربانو، مصداق تحقق «نگاه هویتی» به زنان شهردار مشهد مقدس مطرح کرد: توسعه فضاهای سبز و بوستان‌های شهری در دوره ششم مدیریت شهری | تامین ۸۰۰ دستگاه اتوبوس از منابع داخلی + فیلم افزایش تعداد بوستان‌های بانوان مشهد به ۱۶ بوستان بوستان بانوان بسیج در مشهد افتتاح شد (۶ آبان ۱۴۰۴) | ترکیبی از طبیعت، ورزش و آرامش برای بانوان مشهدی تداوم آلودگی هوای مشهد برای بیست‌ودومین روز پیاپی (۶ آبان ۱۴۰۴) | کودکان و سالمندان قربانیان اصلی هستند ماجرایی خواندنی که ۷۰ سال پیش اتفاق افتاد | «عبدالحمید مولوی» و نجات «گنبد سبز» از تخریب ۴۰ هزار میلیارد تومان، بدهی دستگاه‌های دولتی به مدیریت شهری مشهد
سرخط خبرها

منطقه «توس» به تعیین تکلیف نزدیک می‌شود

  • کد خبر: ۱۰۵۵۳۹
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶
منطقه «توس» به تعیین تکلیف نزدیک می‌شود
با انتخاب پیمانکار توسط شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی برای تهیه طرح تفصیلی منطقه «توس» به تعیین تکلیف نزدیک می‌شود.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ مرداد ماه سال ۱۳۹۰ و پس از تأیید و تکذیب‌های فراوان و برخی مخالفت ها، الحاق منطقه توس به مشهد قطعی شد و بهمن همان سال با تأیید شورای عالی شهرسازی و معماری ایران توس به عنوان یک محدوده منفصل شهری به شهرداری مشهد واگذار و شهرداری ملزم به خدمت رسانی به این محدوده شد؛ البته اجرای این دستورالعمل تا سال ۱۳۹۳ طول کشید و در عمل از این تاریخ توس وارد نقشه شهری مشهد شد.

اما در همان زمان الحاق توس به مشهد، وزارت راه و شهرسازی متعهد شد تا طرح راهبردی و تفصیلی این منطقه را به سرعت تهیه کند و در اختیار شهرداری بگذارد، کاری که در ۱۰ سال گذشته بار‌ها و بار‌ها بنا به دلایل نامعلوم به تعویق افتاد و انجام نشد و با وجود اجرای پروژه‌های عمرانی برای سر و سامان دادن به اوضاع توس توسط شهرداری، در عمل به دلیل نبود طرح تفصیلی، خدمت رسانی مناسب و پاسخگویی به شهروندان این منطقه برای ساخت و ساز ممکن نبود.

دی ماه سال ۱۴۰۰ و پس از یک دهه کش و قوس، طرح راهبردی توس بالاخره ابلاغ شد تا راه برای تهیه طرح تفصیلی هموار شود. حالا و بعد از گذشت چهار ماه از صدور این ابلاغیه، رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس می‌گوید که پیمانکار تهیه طرح انتخاب شده و در حال کار مطالعاتی بر روی منطقه است و حتما باید ظرف یک سال طرح تفصیلی توس را تهیه کند.

سوابق تأخیر طرح تفصیلی

ماجرا‌های تهیه طرح راهبردی و نگارش طرح تفصیلی برای توس از زمان الحاق این منطقه به شهر مشهد آغاز شد و د رحالی که اداره کل راه و شهرسازی متعهد شده بود تا در سریع‌ترین زمان ممکن این طرح را تهیه و به شهرداری ابلاغ کند، سال ۱۳۹۴ و تقریبا یک سال پس از اجرای دستور شورای عالی شهرسازی و معماری و الحاق توس به مشهد، اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی اعلام کرد که در مدت شش ماه طرح تفصیلی توس را آماده می‌کند و در اختیار شهرداری می‌گذارد که باز هم بنا به دلایل نامعلوم نگارش طرح تفصیلی توس به تعویق افتاد.

در سال ۱۳۹۵ مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی از وعده جدید این اداره برای تهیه طرح‌های این منطقه رونمایی کرد و گفت که تهیه و عملیاتی شدن طرح تفصیلی توس از پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی برای رویداد بین المللی «مشهد ۲۰۱۷» است و حتما در سال ۱۳۹۵ به نتیجه خواهد رسید؛ اتفاقی که باز هم به سرانجام نرسید.

بلاتکلیفی ادامه دار

بلاتکلیفی توس و قفل شدن بسیاری از کار‌های عمرانی، به ویژه ساخت وساز‌ها در این منطقه، به دلیل نبود طرح بالادستی، تا سال ۱۳۹۹ ادامه پیدا کرد تا اینکه در ۳۱ تیرماه همین سال شهردار وقت مشهد از تصویب طرح راهبردی توس در شورای عالی معماری و شهرسازی کشور خبر داد و اعلام کرد ۳ هزارو ۶۰۰ هکتار از اراضی منطقه منفصله توس به صورت قانونی به شهر مشهد ملحق شد. کلائی البته وعده داد که چهارماهه طرح تفصیلی توس را تهیه و در کمیسیون ماده ۵ به تصویب برساند.

اما اندکی پس از امضای رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری پای نامه تصویب طرح راهبردی توس، خبر تازه‌ای منتشر شد و آن هم ابلاغ نشدن طرح راهبردی توس به دلیل مشخص نبودن حریم و محدوده و البته اعتراض جهاد کشاورزی استان مبنی بر از بین رفتن زمین ها‌ی کشاورزی در این طرح بود.

این مسئله باعث شد تصمیم شورای عالی شهرسازی و معماری برای ابلاغ طرح راهبردی، تا زمان تدقیق حریم و محدوده به تعویق بیفتد تا کورسوی امیدی که برای سامان پیدا کردن توس پیدا شده بود، خاموش شود.

مشاور طرح تفصیلی توس انتخاب شد

اما پیگیری‌های شورای شهر مشهد و شهرداری برای خروج طرح راهبردی توس از بن بست، در دی ماه ۱۴۰۰ بالاخره به ثمر نشست و از ۳ هزارو ۴۰۰ هکتار از اراضی توس، هزارو ۹۰۰ هکتار به محدوده شهری مشهد اضافه شد و رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس همان زمان گفت که محدوده جغرافیایی منطقه منفصل توس توسط وزارت راه وشهرسازی به استانداری خراسان رضوی و به دنبال آن شهرداری مشهد به صورت رسمی ابلاغ و مسیر کار و آبادانی در توس هموارتر شده است. مجید طهوریان عسکری همچنین ابراز امیدواری کرد که طرح تفصیلی توس تا پایان سال ۱۴۰۱ جمع بندی و آماده شود.

وی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به آخرین اقدامات برای تهیه طرح تفصیلی توس گفت: قانون به صورت شفاف می‌گوید که از روزی که طرح راهبردی ابلاغ می‌شود، راه و شهرسازی حداکثر یک سال و نیم فرصت دارد که طرح تفصیلی را تهیه و ابلاغ کند. شهرداری مشهد و اداره کل راه و شهرسازی دو قرارداد با پیمانکار برای تهیه طرح تفصیلی طرح کرده اند. پیمانکار اکنون در مرحله مطالعات و تهیه و تنظیم نقشه هاست.

وی در ادامه تأکید کرد: همان طور که پیشتر اشاره شد، قانون فرصت یک ساله‌ای به دست اندرکاران تهیه طرح تفصیلی برای نگارش آن داده است و ما هم در شورا تأکید کردیم که این کار حتما در همان مدت قانونی به اتمام برسد.

رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس با بیان اینکه بخشی زیادی از مشکلات مردم با ابلاغ طرح راهبردی حل شده است تصریح کرد: اکنون شهرداری منطقه ۱۲ با استناد به طرح راهبردی و با مشورت مشاور به مردم منطقه توس پاسخگویی می‌کند و مشکلات مربوط به این بخش با ابلاغ طرح راهبردی حل شده است و فقط در بخش تاریخی جدای از شهرداری، میراث فرهنگی هم باید اعلام نظر کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->