رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

ساخت دستگاه‌هایی که علائم پارکینسون را کاهش می‌دهند

  • کد خبر: ۱۰۵۷۰۲
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
  • ۱
ساخت دستگاه‌هایی که علائم پارکینسون را کاهش می‌دهند
محققان با ساخت دو دستگاه ایمپلنت نخاعی و پمپی که شبیه پمپ انسولینی کار می‌کند، موفق شده اند دو علامت شایع را در بیماران مبتلا به پارکینسون تا حد زیادی کاهش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، افرادی که مبتلا به نوع پیشرفته پارکینسون هستند، به سختی چند پله را بالا و پایین می‌روند و خوابیدن نیز برای آن‌ها دشوار است، اما تحقیقات جدید امید‌های تازه‌ای را برای کاهش این دو علامت ناتوان کننده برای بیماران به همراه دارد.  

میلیون‌ها نفر در دنیا از بیماری پارکینسون رنج می‌برند. این بیماری که به مرور تخریبی می‌شود، عملکرد‌های حرکتی بیماران را از بین برده و گاهی مراحل بیماری تا حدی تشدید می‌شود که بیمار زمین گیر شده و باید تمام شبانه روز روی تخت یا ویلچیر باقی بماند.  

این به دلیل وضعیتی به نام «افت فشار خون ارتواستاتیک» است که زمانی رخ می‌دهد که فرد در حالت ایستاده ناگهان دچار افت فشار خون می‌شود و پس از چند قدم راه رفتن دچار سرگیجه شده و حتی ممکن است غش کند. برای بیماران مبتلا به پارکینسون، این حالت به این دلیل رخ می‌دهد که تنظیم کننده‌ای در مغز که به طور معمول جریان خون کافی به مغز را هنگام ایستادن تضمین می‌کند، مختل شده است.  

اما تحقیقات محققان فرانسوی نشان می‌دهد: نوعی ایمپلنت طناب نخاعی می‌تواند به کاهش علائم در پا‌های بیماران مبتلا به پارکینسون کمک کند. به گزارش سیناپرس، آن‌ها با آزمایش این ایمپلنت سه بیمار دریافتند که این بیماران که به نوعی فلج شده بودند، با کمک همین ایمپلنت بار دیگر موفق به راه رفتن شدند.  

در افراد معلول، ایمپلنت طناب نخاعی، چگونگی ارسال تکانه‌های الکتریکی را به ماهیچه‌ها تقلید کرده و ارتباطات موجود در این میان را دوباره احیا و برقرار می‌کنند. «افت فشار خون ارتواستاتیک»، تنظیم کننده‌ای را در مغز تحریک می‌کند که نیاز به ارسال خون بیشتر را در هنگام ایستادن احساس می‌کند. پیش از کاشت ایمپلنت، بیمارانی که تخت بررسی بودند، بعد از برداشتن چند قدم از حال می‌رفتند.  

اما آن‌ها سه ماه بعد از کاشت ایمپلنت در مغز، قادر بودند بیش از ۲۵۰ متر را با کمک عصا راه بروند. به گزارش سیناپرس، این بیماران درمان نمی‌شوند و نمی‌توان انتظار داشت بتوانند در دوی ماراتون شرکت کنند، اما این عمل جراحی می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را تا حد زیادی افزایش دهد.  

از سوی دیگر، بی خوابی نیز از دیگر علائم شایع در میان مبتلایان به پارکینسون است که در بیش از ۱۰ میلیون مبتلا به این بیمار مشاهده می‌شود. از این میان، حدود سه چهارم افراد با علائم مرتبط با خواب دست به گریبان اند.  
خواب این افراد معمولا تحت تأثیر لرزش‌های کنترل نشده‌ای است که بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

عامل دیگر در اختلال خواب در این افراد، کمبود دوپامین است که به طور شایع در بیماران مبتلا به پارکینسون مشاهده می‌شود. داروی آپومورفین برای کاهش علائمی مانند لرزش و سفت شدن عضلات، در این بیماران جایگزین دوپامین می‌شود.

اما این دارو زمانی که به طور خوراکی مصرف می‌شود می‌تواند باعث افزایش سطح دوپامین و افت ناگهانی آن شود که منجر به بروز گرفتگی‌های ماهیچه‌ای می‌شود. دستگاهی شبیه پمپ انسولین که بتواند داروی آپومورفین را به طور مداوم در طول شب تزریق کند، می‌تواند این مشکل را حل کند. استفاده از این پمپ به طور قابل توجهی کیفیت زندگی مبتلایان به پارکینسون را افزایش می‌دهد.  

منبع: سیناپرس 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا عبداله زاده
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
0
0
۱۷ ساله پارکینسون دارم مریضیم شدید شده راهنماییم کنین لطفا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->