معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول آغاز ارسال پیامک به برندگان قرعه کشی ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کمیابی و گرانی برنج، دست‌پخت متولیانی است که نظارت بر بازار را رها کرده‌اند | غیب‌شدن برنج به دست محتکران آتش‌بس در غزه؛ کاهش قیمت در بازار جهانی نفت (۱۷ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ کارشناس، آینده بازار مسکن را پیش‌بینی کردند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) افت قیمت دینار و درهم در مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | موز ارزان شد
سرخط خبرها

رشد قاچاق سازمان‌یافته در استان

  • کد خبر: ۱۰۵۸۶
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
رشد قاچاق سازمان‌یافته در استان
ارزش اموال تاریخی و فرهنگی کشف شده ۹۵۰ درصد افزایش داشته است
گروه اقتصاد| ۲۷۰۴ میلیارد ریال، ارزش کالا‌های مظنون به قاچاقی است که در ۸ ماهه امسال کشف و ضبط شده است. این میزان ۲۷ درصد بیش از ارزش ریالی کشفیات در مدت مشابه پارسال است.
کارشناس اقتصادی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی با بیان این آمار به شائبه افزایش ارزش کشفیات به دلیل نرخ تورم، این طور واکنش نشان می‌دهد: طبق قانون، ارزش کشفیات با بالاترین نرخ ارزی که از سوی بانک مرکزی در روز کشف کالای قاچاق اعلام شده است، محاسبه می‌شود و ارزش ریالی ارز طی ۸ ماهه پارسال و امسال تقریبا یکسان بوده است. نرخ تورم در محاسبه ارزش کشفیات تأثیری ندارد.
سعید محمدی با اشاره به ۱۶ گروه کالای اولویت دار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش ریالی کشفیات کالا‌های هدف را ۱۰۷۰ میلیارد ریال بیان و اضافه می‌کند: این میزان در مدت مشابه پارسال ۷۱۳ میلیارد ریال بوده است. او بیشترین کشفیات کالا‌های هدف و ارزش ریالی آن‌ها از فروردین تا پایان آبان امسال را این طور فهرست می‌کند: مواد غذایی با ۳۵۵ میلیارد ریال، برنج با ۱۹۶ میلیارد ریال، لوازم خانگی با ۱۷۴ میلیارد ریال، منسوجات با ۱۳۱ میلیارد ریال و لوازم آرایشی و بهداشتی با ۵۸ میلیارد ریال در صدر کشفیات قرار دارند. آمار مقایسه‌ای او رشد کشفیات در کالا‌های هدف یاد شده را نشان می‌دهد، به طوری که در مدت مشابه پارسال مواد غذایی صرفا ۳۴ میلیارد ریال کشفیات داشته است. همچنین میزان کشفیات برنج ۱۷۰ میلیارد ریال، منسوجات ۱۶۴ میلیارد ریال، لوازم خانگی ۹۳ میلیارد ریال و لوازم آرایشی و بهداشتی ۲۳ میلیارد ریال بوده است. نکته دیگری که این کارشناس مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌گوید، کاهش چشمگیر ارزش ریالی اسباب بازی‌های مظنون به قاچاق است. براساس اطلاعاتی که دستگاه‌های اجرایی کاشف به دبیرخانه کمیسیون داده اند، ارزش ریالی اسباب بازی‌های قاچاق در ۸ ماهه پارسال ۱۱۹ میلیارد ریال بوده که امسال این میزان به ۷۸۸ میلیون ریال کاهش پیدا کرده است. سرنوشت کالا‌هایی که قاچاق بودن آن‌ها محرز شده، سؤال دیگری است که بخشی از پاسخ آن را در آمار بعدی او پیدا می‌کنیم. محمدی می‌گوید: از ابتدای سال، در ۲ مرحله ۱۹ تن کالا به ارزش ۸ میلیارد ریال منهدم شده است. لباس، لوازم آرایشی بهداشتی و مواد غذایی بخشی از کالا‌های قاچاق منهدم شده بوده است. به گفته وی ۲۷۹۴ پرونده به ارزش ۴۶۸ میلیارد ریال در تعزیرات حکومتی استان تشکیل شده است. تعداد پرونده‌های منجر به صدور حکم در این ۸ ماه نیز به ۲۲۹۵ مورد به ارزش ۲۰۳ میلیارد ریال بالغ می‌شود. آماری که اعلام می‌کند سوای پرونده‌های قاچاقی است که در دادگستری در حال رسیدگی است. آیا قاچاق بودن برای تمام کالا‌هایی که به عنوان مظنون کشف و ضبط می‌شوند محرز می‌شود؟ او پاسخ منفی می‌دهد و از ۳۹۵ پرونده‌ای می‌گوید که با ارزش ۹۳ میلیارد ریال در مدت یادشده حکم برائت گرفته اند. محمدی در مورد میزان و رشد جریمه‌های تعیین شده و نیز مبلغ وصول شده از قاچاقاچیان می‌گوید: مورد نخست ۲۸۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به پارسال ۶۰ درصد رشد داشته است. مبلغ وصول شده در ۸ ماهه امسال نیز ۹۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به پارسال ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.
رشد قاچاق سازمان یافته در خراسان رضوی نکته دیگری است که در صحبت‌های این کارشناس برجسته به نظر می‌رسد. او می‌گوید: امسال ۵۱۱۰ متهم شناسایی و دستگیر و ۳۵ باند شناسایی و متلاشی شده است. نسبت به پارسال در تعداد متهمان ۱۷ درصد کاهش و در تعداد باند‌ها ۹ درصد افزایش داشته ایم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->