تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

حقایق کمتر شنیده شده از زندگانی رهبر معظم انقلاب در مستند تلویزیونی «ضیاءالدین»

  • کد خبر: ۱۰۵۸۷۷
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵
حقایق کمتر شنیده شده از زندگانی رهبر معظم انقلاب در مستند تلویزیونی «ضیاءالدین»
عصر دیروز مستند تلویزیونی «ضیاءالدین» روی آنتن شبکه دو سیما رفت و برای نخستین بار، روایتی تصویری از کودکی و نوجوانی آیت‌ا... خامنه‌ای در مشهد ارائه کرد. مستندی که به سفارش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که حقایق کمتر شنیده شده‌ای از زندگانی رهبر انقلاب از دوران کودکی تا جوانی ایشان را روایت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این فیلم مستند محصول خانه مستند انقلاب اسلامی، به کارگردانی محمدرضا دهستانی و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر با تمرکز بر انس و علاقه رهبر انقلاب با قرآن کریم و تلاش برای ترویج آن در دوران رژیم ستم‌شاهی، به مبارزات ایشان علیه طاغوت پرداخت. انس با قرآن از کودکی مستند «ضیاءالدین» با تولد سیدعلی فرزند سیدجواد حسینی خامنه‌ای در سال ۱۳۸۱ در محله سرشور شهر مشهد آغاز می‌شود و در همان ابتدا، وجه تسمیه مستند که نام مورد علاقه ایشان برای خطاب شدن بود، گفته می‌شود. خودشان شروع انس خود را با قرآن، از طرف والدین و مکتبخانه می‌دانند.

این علاقه بعد‌ها به قرآن‌خوانی در مدرسه و حتی قرائت در مراسم استقبال از آیت‌ا... کاشانی یکی از رهبران نهضت ملی شدن نفت ایران انجامید. رهبر انقلاب این چنین از کودکی با کتاب خدا انس پیدا کردند. این انس به شرکت در اولین کلاس‌های قرآن در همان سنین رسید. شروع مبارزه قرآنی در مسجد مدتی بعد سیدعلی جوان با شنیدن نوار‌های کاست قرائت مصطفی اسماعیل، به وی علاقه‌مند شدند.

آن قدر جذب این قاری مصری شدند که به قول خودشان، «همه تلاوت‌ها از چشممان افتادند». پس از بازگشت به مشهد و استقرار در مسجد امام حسن (ع)، آغاز تعلیم قرآن به جوانان را از توضیح سوره‌های کوتاه در میان دو نماز شروع کردند؛ اقدامی که با استقبال جوانان مواجه شد. این ماجرا حلقه اول مبارزات علیه رژیم طاغوت را در این مسجد، شکل داد. انتخاب ایشان از همان زمان، آیات کاربردی و مرتبط با موضوع مبارزه بود؛ نوعی مبارزه قرآنی با رژیم ستم‌شاهی. پس از ممنوع‌المنبری این اتفاق با استقبال مردم، به جایی رسید که واقف مسجد، تصمیم گرفت قدری مسجد را بزرگ‌تر کند تا جمعیت جا شوند! حضور پرشور و پرعلاقه جوانان دانشجو در این جلسه که مسجد امام حسن (ع) را به پایگاه مبارزه تبدیل کرده بود، حتی شهید باهنر را که مهمان مسجد شده بود، به تعجب واداشت. گزارش‌های عوامل ساواک که در جلسات تفسیر قرآن شرکت می‌کردند، به بازداشت ایشان انجامید. جالب آن که در بازجویی، از ایشان درباره آیاتی که علیه بنی‌اسرائیل بود، پرسیده بودند! با این حال ماجرا ادامه یافت تا به ممنوع‌المنبری ایشان رسید. تعطیلی درس در مسجد امام حسن ایشان را ترغیب کرد تا جلسات تفسیر قرآن در این مسجد، ادامه یابد. ایشان به صورت اتفاقی با حجت‌الاسلام محسن قرائتی آشنا شدند و از ایشان خواستند تا با ممنوع‌المنبری ایشان، درس قرآن را در آن مسجد ادامه بدهد. ادامه مبارزه هوشمندانه در مسجد کرامت مدتی بعد، به دعوت عوامل مسجد کرامت، آیت‌ا... خامنه‌ای به این مسجد تازه‌ساز رفتند تا مرحله جدیدی از درس قرآنی را در این مسجد شروع کنند. هنر ایشان در سخنرانی، باعث استقبال فوق‌العاده جوانان از سخنرانی‌هایشان شد؛ سخنرانی‌هایی که به علت ممنوعیت‌ها با محدودیت‌های زیادی برگزار می‌شد؛ مثلا گاهی ایشان روی زمین می‌نشستند تا منبر نرفته باشند! یا گاهی با هماهنگی شرکت‌کنندگان، به پرسش‌ها پاسخ می‌دادند تا سخنرانی نکرده باشند! این جلسات مجدد به ممنوع‌المنبری و حتی ممنوع‌الصلاتی ایشان انجامید.

با این حال ایشان استاد قرآن دعوت کردند تا جلسات با ممنوعیت‌های خودشان، ادامه یابد و در آن جلسات، حتی خودشان در جلسه شرکت می‌کردند و کنار استاد می‌نشستند. با این سیاست‌ها، سعی می‌کردند که به نوعی ممنوعیت‌های ساواک را دور بزنند.

نکته ویژه در این روایت، آن است که بسیاری از آیات مطرح‌شده در درس‌های قرآن آیت‌ا... خامنه‌ای، آیات انقلابی و برای مبارزه بود؛ به شکلی که گاه باعث می‌شد شرکت‌کنندگان در جلسات به خیابان بریزند و علیه رژیم طاغوت شعار بدهند. این استفاده به‌روز و کاربردی از قرآن کریم، جالب توجه بود. قرآن‌خوانی جدی در زندان نکته جالب مطرح‌شده در مستند «ضیاءالدین»، انس ایشان با قرآن حتی در زندان بود. در حالی که ایشان پیش از انقلاب در مجموع حدود سه سال در مقاطع مختلف زندان رفته بودند، در بند رژیم نیز تلاش می‌کردند که قرآن بخوانند؛ تا جایی که از نگهبان خواهش کرده بودند در سلول را ۱۰ سانتی‌متر باز کند تا نور به داخل سلول برسد و بتوانند قرآن بخوانند. روایت مستند از تغییر فصل و ورود یک باریکه کوچک نور از پنجره سلول که به آیت‌ا... خامنه‌ای کمک می‌کرد قرآن بخوانند، جالب توجه است. قرآن‌خوانی ایشان در زندان با صوت خوش، باعث آرامش هم‌بندی‌ها و مبارزان دیگر می‌شد. ایشان حتی نیمی از قرآن را در سلول خود حفظ کردند.

منبع: خراسان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->