جهانگیر خبر داد: برخورد قاطع قوه قضاییه با هرگونه دست‌اندازی به بیت‌المال جلسه هیئت دولت به ریاست عارف برگزار شد | تا پایان سال ۵ هزار مگاوات انرژی خورشیدی به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می‌شود فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص): نیروهای مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند بقایی: سفر رئیس جمهور در راستای سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری با همسایگان است دستیار ویژه رئیس جمهور: نیاز امروز کشور صیانت از همبستگی ملی است وزیر دفاع: ایران در پاسخ به ماجراجویی احتمالی دشمن موشک های جدید به‌کار می‌گیرد رئیس دیوان عالی کشور: پیشرفت‌هایی که بعد از پیروزی انقلاب داشته‌ایم بر کسی پوشیده نیست دادستان کل کشور: یکی از دلایل حمله رژیم صهیونیستی به ایران اقتدار و پیشرفت ایران بود | حمایت غربی‌ها به رژیم صهیونیستی انگیزه داد عراق، میدان جنگ جدید مقاومت با آمریکا | روایت شهرآرانیوز از ناگفته‌های طرح خروج سربازان آمریکایی از عراق اسرائیل در حال برنامه‌ریزی عملیات اشغال غزه حملات شدید اسرائیل به مناطق مسکونی در شمال غزه (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) واکنش فرانسه به اتهام‌زنی نتانیاهو علیه ماکرون: شرم آور است FATF کل جبهه مقاومت را تروریستی می‌داند پزشکیان وارد بلاروس شد (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان تاکید کرد: سیاست قطعی ایران نسبت به ارمنستان تعمیق روابط دوستانه و گسترش همکاری‌ها است آیا ادارات گرگان و گلستان در روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ایران، روسیه و چین با بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت مخالفت کردند وزیر ارتباطات: توسعه فیبر باید هم‌زمان با تأمین مودم‌های مناسب پیش برود ۵۱ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) «عین‌الاسد» تعطیل می‌شود | مستشاران نظامی آمریکا در مسیر خروج دائمی از عراق آیا ادارات ایلام در روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل است؟ گفتگوی تلفنی پوتین با محمدبن سلمان پهپاد اسرائیلی در جنوب لبنان سقوط کرد تهدید پوتین از سوی ماکرون پزشکیان از ارمنستان عازم بلاروس شد پزشکیان با رئیس جمهور ارمنستان دیدار کرد پزشکیان: از مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کنیم
سرخط خبرها

یک دیپلمات طالبان برای فعالیت در سفارت افغانستان به تهران آمد

  • کد خبر: ۱۰۶۰۶۲
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹
یک دیپلمات طالبان برای فعالیت در سفارت افغانستان به تهران آمد
یک دیپلمات طالبان برای فعالیت در سفارت افغانستان در ایران وارد تهران شد تا به عنوان دبیر سوم مشغول به کار شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به دنبال انتشار برخی گزارش‌ها در مورد پذیرفته شدن سه دیپلمات طالبان توسط وزارت امورخارجه ایران و ورود آن‌ها به تهران، یک منبع مطلع در سفارت افغانستان در تهران از ورود تنها یک دیپلمات دولت اسلامی طالبان به تهران خبر داده است.

اما درباره دو دیپلمات ادعا شده دیگر این منبع خاطرنشان کرد که فعلا یک نفر به تهران آمده و دو دیپلمات دیگر، شاید بعدا به ایران بیایند.

این در حالی است که گزارش برخی رسانه‌ها در مورد ورود سه دیپلمات طالبان به تهران ضد و نقیض است؛ از یک‌سو گفته شده که این سه دیپلمات به عنوان دبیرهای اول تا سوم سفارت افغانستان در تهران معرفی شده‌اند و از سوی دیگر، قرار است دیپلمات‌های طالبان در کنسول‌گری‌های افغانستان در مشهد، زاهدان و تهران جابه جا شوند.

در هر حال منبع مطلع در سفارت افغانستان در تهران به آوا گفت که تنها یک دیپلمات وارد شده به تهران، این دیپلمات در سطح پایین "دبیر سوم" بوده و قرار است دو دیپلمات دیگر نیز در صورت ورود، در سفارت تهران مشغول به کار شوند.

پس از پاکستان، قطر، ترکمنستان و روسیه، ایران پنجمین کشوری است که دیپلمات‌های طالبان را برای کار در سفارت‌ها و نمایندگی‌های کنسولی افغانستان پذیرفته است. در سفارت‌های افغانستان در پاکستان و ترکمنستان، عملا دیپلمات‌های معرفی شده طالبان به عنوان سرپرست سفارت‌های کشور در پایتخت این کشورها آغاز به کار کرده‌اند.

عبدالقیوم سلیمانی، معاون سفیر افغانستان در تهران پس از ترک وظیفه توسط عبدالغفور لیوال، سفیر سابق افغانستان در ایران، به عنوان سرپرست این سفارت فعالیت می‌کند. پس از ترک محل ماموریت عبدالغفور لیوال، وزارت خارجه طالبان نیز در نامه‌ای از سلیمانی خواسته بود به عنوان سرپرست سفارت افغانستان در تهران به کار خود ادامه بدهد.

اما با وجود ورود یک دیپلمات طالبان به تهران، وزارت امورخارجه ایران تاکنون با واگذاری سفارت افغانستان به طالبان مخالفت کرده و آن را طبق قوانین بین‌المللی، منوط به کسب مشروعیت رسمی این دولت نموده است. پیش از این در جریان سفر زمستان گذشته مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان شایعاتی در مورد سپردن مسئولیت سفارت افغانستان در تهران به دولت طالبان منتشر شد، اما توسط سفارت افغانستان و همچنین وزارت امورخارجه ایران تکذیب گردید.

با این وجود، هیچ از این کشورها دولت سرپرست طالبان در افغانستان را به رسمیت نشاخته و آن را منوط به یک تصمیم جمعی کشورهای منطقه و جامعه جهانی و همچنین تشکیل دولت فراگیر سیاسی و قومی در کشور کرده‌اند، اما دولت اسلامی طالبان ضمن رد تعریف جامعه جهانی از دولت فراگیر، دولت کنونی را فراگیر دانسته و از کشورهای مختلف می‌خواهد این دولت را به رسمیت بشناسند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->