به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن حسینی در خصوص افزایش قیمت آرد به دلیل گران شدن گندم صنف و صنعت اظهار کرد: در گذشته دولت هر کیلو گندم را به کارخانههای آرد ۴۲۰۰ تومان میفروخت، اما به تازگی اعلام شده است که هر کیلو گندم ۱۲ هزار تومان به کارخانه به فروش میرسد.
وی افزود: با افزایش قیمت گندم و سایر پارامترها از جمله هزرینه حمل و نقل و. قیمت آرد تولیدی بیش از ۱۶ هزار تومان خواهد بود. قیمت آنالیز شده برای آرد از طرف انجمن آرد ۱۸ هزار تومان اعلام شده؛ یعنی قیمت آرد ۴۰۰ درصد نسبت به گذشته افزایش خواهد داشت.
رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استانهای خراسان تاکید کرد: در حال حاضر نه کسی این گندم ۱۲ هزار تومانی را در سطح استان خریداری کرده و نه کسی آرد جدید را خریداری میکند. برای مثال ۱۰۰۰ تن گندم مصرف ۵ روز یک کارخانه آرد است و مبلغی که برای خرید این میزان گندم باید پرداخت شود ۱۲ میلیارد تومان است. یک کارخانه آرد این مبلغ را از کجا باید تامین کند؟؛ بنابراین این داستان در حالهای از ابهام به سر میبرد.
حسینی ادامه داد: سرمایه در گردش برای خرید گندم با قیمت ۱۲ هزار تومان بسیار بالا بوده و تمام کارخانههای آرد با این مشکل رو به رو خواهند شد. از طرفی اختلاف قیمت بین قیمت گندم و قیمت پایین آرد فساد آور بوده و هیچ سیستم کنترلی و نظارتی بر این مورد نیز مشخص نشده بود.
وی افزود: هم اکنون با دو مساله رو به رو هستیم. در گذشته فروش گندم ۲۷۰۰ تومانی به تولید کننده آرد خطا بوده و بارها نسبت به این مساله هشدار داده بودیم و امروز نیز افزایش شدید قیمت آرد و مشکلات ناشی از آن پیش روی ما و مصرف کننده است. اگر از ۱۰ سال قبل قیمت آرد صنایع آرد بر به صورت پلکانی افزایش مییافت امروز شاهد بروز چنین واکشنهایی نبودیم. افزایش قیمت آرد بر قیمت ماکارانی، کیک و کلوچه، شیرینی، رشته فرنگی و سایر صنایع آردبر تاثیرگذار خواهد بود. شک نکنید که قیمت ماکارانی و سایر محصولات صنایع آرد بر گران خواهد شد.
رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استانهای خراسان تصریح کرد: گندم در سال جاری از کشاورز هر کیلو ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری شده و ۱۰۰۰ تومان نیز جایزه داده شده که با هزینه حمل و نقل و نگهداری، این گندم برای دولت بالای ۱۵ هزار تومان تمام خواهد شد. در هیچ جای دنیا دولتها برای کیک و کلوچه و ماکارانی یارانه نمیدهند. تنها برای نان یارانه تعلق میگرد که کار درستی است.
حسینی گفت: امروز به جای اینکه به تولید کننده یارانه داده شود، یارانه باید به دست مصرف کننده برسد. با این ساز و کار اینگونه جلوی فساد و یارانه سوپر میلیاردی گرفته میشود، زیرا بعد از سوخت بزرگترین یارانه در کشور به بخش آرد و نان تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: اینکه امروز دولت این تصمیم را گرفته بسیار خوب است، اما بهتر بود قبل اینکه این تصمیم را یک شبه انجام دهد از قبل در مورد آن هدفگذاری درستی صورت میگرفت. اگرچه به نظر بنده این امر باید سالها پیش رخ میداد، اما هم اکنون در نحوه اجرای آن مشکلاتی وجود دارد. دراین زمینه میان بخش خصوصی و دولت باید هم اندیشی صورت پذیرد.