دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

اثربخشی واکسن کرونا را سیستم ایمنی بدن تعیین‌ می‌کند

  • کد خبر: ۱۰۶۳۶۲
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
اثربخشی واکسن کرونا را سیستم ایمنی بدن تعیین‌ می‌کند
بدن شما پس از دریافت آخرین دوز واکسیناسیون و واکسن تقویتی به مدت سه تا چهار ماه در برابر کرونا محافظت می‌شود و همچنان احتمال بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بر اثر کووید ۱۹ بسیار اندک است.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از هلث نیوز، نتایج مطالعه‌ای که در ۲۲ آوریل در نشریه The Lancet Respiratory Medicine منتشر شد، نشان داد محافظتی که بزرگسالان واکسینه شده دریافت می‌کنند تا حد زیادی به سیستم ایمنی آنان بستگی دارد. محققان نشان دادند توانایی واکسن برای محافظت از افراد دارای نقص ایمنی در برابر بستری شدن در بیمارستان از ۸۵ به ۵۵ درصد در سه ماه پس از دریافت آخرین دوز کاهش می‌یابد. با این حال اثربخشی برای افرادی که سیستم ایمنی طبیعی دارند، کاهشی نیست.

دلیل این است که دفاع در برابر کووید ۱۹(و در واقع هر ویروسی) با آنتی‌بادی‌ها شروع می‌شود اما به اینجا ختم نمی‌شود. آنتی‌بادی‌ها نیروی دریایی سیستم ایمنی شما هستند. وقتی صحبت از مبارزه با بیماری می‌شود، آنتی‌بادی‌ها نیروهای مسلح بدن و مراقب دشمن هستند. اگر هر مساله مضری به بدن شما نفوذ کند، آنتی‌بادی‌ها به آن حمله می‌کنند.

با گذشت زمان با کاهش تاثیرات عفونت یا واکسن آنتی‌بادی‌ها به تدریج کاهش می‌یابند. با این حال سلول‌های بی و تی به یاد می‌آورند که ویروس یا واکسن چه شکلی است. به این ترتیب اگر آن پاتوژن دوباره سعی به حمله کند، آن سلول‌ها می‌توانند ارتش آنتی‌بادی دیگری تولید کنند.

ارتش آنتی‌بادی شما یک شبه ساخته نمی‌شود. چه کووید ۱۹ باشد چه ویروس دیگری داشتن یک سیستم ایمنی قوی برای اطمینان از آمادگی بدن شما برای نبرد کلیدی است.

طبق مطالعه‌ای که در ۲۰ آوریل در نشریه JAMA Network Open منتشر شد، کسانی که واکسینه نشده‌اند و کووید ۱۹ گرفته و بهبود می‌یابند، ۸۵ درصد کمتر احتمال دارد دوباره به آن مبتلا شوند.

به گزارش سی ان ان علاوه بر این کسانی که علائم دارند، آنتی‌بادی‌های بیشتری تولید می‌کنند؛ در حالی که این ممکن است دلیل موجهی برای عدم واکسن زدن به نظر برسد اما خطر این است که این علائم می‌تواند به عوارض جدی تبدیل و منجر به مرگ شود؛ به خصوص اگر شما مسن‌تر و یا مبتلا به بیماری باشید. برخی از این عوارض سندرم دیسترس تنفسی حاد، ذات‌الریه، آسیب حاد کبد، قلب یا کلیه، عفونت ثانویه، شوک سپتیک، لخته شدن خون، خستگی مزمن و موارد دیگر است.

فاکتور مهم دیگری که باید در نظر بگیرید این است که به کدام سویه کووید ۱۹ مبتلا شدید. در ۳۱ مارس نتایج مطالعه‌ای در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد که نشان داد با وجود اینکه عفونت قبلی سویه‌های آلفا، بتا و دلتا منجر به محافظت ۹۰ درصدی در برابر عفونت مجدد شده اما تنها ۵۶ درصد در برابر امیکرون موثر است. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد نه واکسیناسیون و نه مصونیت طبیعی به تنهایی پاسخگو نیست و این ۲ در کنار هم کارایی دارد.

دکتر دوری سگف، جراح پیوند از دانشگاه نیویورک، گفت: ابتلا به کووید یک روش پرخطر و با پیامدهای بالا برای ایجاد مصونیت است اما اگر شما مبتلا به کووید هستید و آن را پشت سر گذاشته‌اید و مصونیت دارید، چیزی باارزش است.

راه‌های مختلفی برای تقویت سیستم ایمنی و کمک به بدن برای مبارزه با بیماری وجود دارد. یکی از آن‌ها خواب کافی است. یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۱۵ که در نشریه Sleep منتشر شد، نشان داد بزرگسالان سالمی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابند، نسبت به افرادی که بیش از ۶ ساعت می‌خوابند، مستعد ابتلا به سرماخوردگی هستند. دانستن زمان‌بندی خواب می‌تواند به شما کمک کند تا یک روال خواب ایجاد کنید که به شما امکان دهد خوب استراحت کنید.

در حالی که مجبور نیستید گیاه‌خوار شوید، خوردن میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها و حبوبات بیشتر می‌تواند بدن شما را با آنتی‌اکسیدان‌هایی که برای مبارزه نیاز دارد، انباشته کند. نتایج بررسی منتشر شده در سال ۲۰۱۶ در نشریه Current Pharmaceutical Design نشان داد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذاهای گیاهی می‌توانند التهاب را کاهش دهد. به گفته کلینیک کلیولند، التهاب، ریشه بسیاری از بیماری‌ها از جمله آسم، آرتریت، سرطان و بیماری آلزایمر است.

ورزش برای سیستم ایمنی بدن مفید است. در واقع ۹۰ دقیقه ورزش کردن پس از واکسن زدن می‌تواند آنتی‌بادی‌های شما را افزایش دهد، پاسخ ایمنی شما را تقویت کند و اثربخشی واکسن را افزایش دهد.

محققان در سال ۲۰۱۵ در نشریه Progress in Molecular Biology and Translational Science اظهار کردند: ورزش‌های متوسط ‌مانند پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری یا شنا به‌ طور منظم می‌تواند به بهبود عملکرد سلامت سیستم ایمنی کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->