باران مهدوی | شهرآرانیوز؛ فروکشکردن کرونا فرصت دوبارهای را فراهم کرد تا سرانجام پس از دو سال دوری، شماری از دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی کشور در بیستوچهارم رمضان امسال با رهبر معظم انقلاب دیدار کنند و در نشستی ساده و صمیمی، با صراحت از دغدغههایشان بگویند و رهنمودهای معظمله را بشنوند. در حسینیه امامخمینی (ره) از تشریفات خاص خبری نبود و دانشجویان خانم و آقا سر ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه در محل حاضر شده بودند و اشتیاقی وصف ناپذیر برای این دیدار در دل داشتند.
محرومیتهای کرونایی و دو سال دوری از این نشست خاص حرفهای نگفته بسیاری در دلشان انباشته کرده بود. زمان دیدار کوتاه بود و حرفها بسیار. به همین دلیل تعدادی از منتخبان به نمایندگی از دیگر دانشجویان، به قدر دو سالی که امکان دیدار مهیا نبود، سخن گفتند؛ از مشکلات، دغدغهها و اولویتهایی که به نظرشان میتواند موجب اصلاح امور شود و درمقابل نیز پاسخهای مبسوط و جامعی درباره دغدغه هایشان دریافت کردند.
پس از بررسی صدا و میکروفن، رهبر معظم انقلاب سر ساعت وارد شدند و دانشجویان نیز با فریاد «این همه لشکر آمده، به عشق رهبر آمده» به استقبال ایشان رفتند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که در حال و هوای نشست را اینطور روایت میکند: دانشجویان درنهایت آزادی بیان و بدون سانسور و هماهنگی قبلی، هرچه مایل بودند بر زبان میآوردند. دانشجویان خیلی راحت، صریح و دغدغهمند مشکلات مردم را بیان کردند و پس از این نشست، صحبتها بدون هیچ سانسوری در سایت رهبر معظم انقلاب بارگذاری شده است. «فضا آن قدر صمیمی بود که با افراد دفتر رهبر معظم انقلاب و حتی محافظانی که آنجا حضور داشتند، شوخی میکردیم.
فضای متفاوتی بود، اما امنیتی نبود. نمایندههای دانشجویان از بسیج گرفته تا عدالت خواهان، انجمن اسلامی مستقل و... صحبت هایشان را مطرح کردند.» به گفته علی مولایی، کلیت صحبتها بر اساس مسائل روز ازجمله اشکالات شورای نگهبان، مباحث محیط زیست، بحران آب، حضور سپاه و سازمانهای امنیتی در سیاست و... بود.
او ادامه میدهد: از همه مهمتر اینکه دانشجویان نقدهایی را به دفتر رهبر معظم انقلاب نیز داشتند. ایشان نیز مانند گذشته با حوصله به صحبت دانشجویان گوش دادند و سپس با آرامش و بدون هیچ سوگیری پاسخها را بیان کردند.
مولایی میگوید: هر سال پانصدششصدنفر از دانشجویان در این مراسم شرکت میکردند، اما امسال به علت محدودیتهای کرونایی این تعداد کمتر بود. وی اضافه میکند: موضوعات ویژه مشهد ازجمله ورزشگاه نیز در حوزه ورود بانوان مطرح شد. دانشجویان بیان کردند که مدیریتها در این باره ضعف دارد و برخی عملکردها موجب بی اعتمادی مردم شده و هزینههایی را برای نظام به دنبال داشته است.
سیدمحمدمهدی خورشیدی، مسئول بسیج دانشگاههای فنی وحرفهای خراسان رضوی، یکی دیگر از دانشجویانی است که به نمایندگی از دانشجویان مشهد در این جلسه حاضر بود. او به گفته خودش تا پیش از این توفیق حضور در جلسات دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را نداشته است. اما دوری مسافت مانع از هدفش نبود و به گفته خودش، هربار این دیدار را از تلویزیون به تماشا مینشست، نکتهها را عمیق به گوش جان میسپرد.
حساب وکتاب سرانگشتی او از جمعیت حاضر در این محفل، ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است. او میگوید: گمان نمیکردم سهمیهای برای دیدار به خراسان رضوی داده شود، اما این سهمیه تعلق گرفت و خوشبختانه یکی هم قسمت من شد.
او از دقت و ریزبینی رهبر معظم انقلاب در شنیدن دغدغههای دانشجویان این گونه میگوید: موضوعهایی که از زبان دانشجویان بیان میشد، برای رهبر معظم انقلاب اهمیت ویژهای داشت. به همین دلیل حتی خواستند که دانشجویان دغدغه هایشان را به مسئولان دفتر ایشان ارائه کنند تا دوباره آنها را مطالعه و پاسخشان را به نماینده تشکلها اعلام کنند تا مبادا موضوعی مغفول بماند.
وی با بیان اینکه دانشجویان درباره اتفاقات ورزشگاه مشهد و برخی موارد دیگر دغدغههایی داشتند و خواستار اعلام موضوع مسئولان در این باره شدند، بیان میکند: رهبر معظم انقلاب به ما توصیه کردند که باید نظم و توجه در کارها، اول از دانشگاه شروع شود؛ بنابراین دانشجویان ابتدا دانشگاهشان را دریابند و پس از آن به مسئولان شهری و کشوری بپردازند و همین طور به مراتب بالا بروند.
نکته دیگری که خورشیدی از بیان آن غافل نشد، این است که رهبر معظم انقلاب پس از اینکه تعدادی از دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان نظرات و دیدگاه هایشان پرداختند، درباره این موضوعها صحبت کردند و پاسخ دادند. ضمن اینکه در انتهای نشست، دانشجویان از ایشان درخواست کردند که به یادگار انگشتری به آنها داده شود و دعای عاقبت به خیری را نیز بدرقه راه این جوانان کنند.