مسکو: اقامت بشار اسد در روسیه تحت شرایط سخت‌گیرانه‌ای انجام می‌شود حضور «پاپ فرانسیس» با ویلچر در مراسم کلیسای واتیکان نتانیاهو: هر تاخیری در برکناری رئیس شاباک فاجعه می‌آفریند رئیس‌جمهور از دستاورد کمیته ملی پارالمپیک در توسعه ورزش زنان تقدیر کرد سازمان همکاری اسلامی خواستار تحقیق درمورد جنایت اسرائیل علیه امدادگران در غزه شد پزشکیان در بازدید وزارت دادگستری: اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد را رفع خواهد کرد نخعی‌راد: نباید همه چیز را به مذاکره گره بزنیم تعداد شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر رسید (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) رویترز: ایران در برنامه هسته‌ای‌اش تنها آماده مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا است جانشین فرمانده کل ارتش از پایگاه هوایی چابهار بازدید کرد روایت یک زندانی بریتانیایی از زندان طالبان | اینجا نزدیک‌ترین چیز به جهنم است عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: تجربه برجام نشان می‌دهد که آمریکا پایبند به تعهداتش نیست ویدئو | هشدار تحلیلگر سیا: حمله به ایران، آغازگر جنگ جهانی سوم و نابودی میادین نفتی خواهد بود! لاپید «قطرگیت» را دلیل اصلی برکناری رئیس شاباک عنوان کرد بازدید کیم جونگ اون از روند تمرینات یگان‌های عملیاتی ویژه کره شمالی + عکس جزئیاتی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیروهای مسلح +فیلم قاضی زاده هاشمی: کارگروه ملی زیارت، اعتبارات عمرانی خراسان رضوی را افزایش دهد + فیلم ️دیدار استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله دستغیب | مظفری: خراسان رضوی برای تسهیل ارائه خدمات باکیفیت به زائران به آزادراه‌های بیشتر و قطار سریع‌السیر نیاز دارد مردم تونس در حمایت از غزه مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت سایت‌های تسلیحات شیمیایی در سوریه تمدید مأموریت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل باعث خشم رژیم صهیونیستی شد ادعای کذب | رژیم صهیونیستی درباره حمله به پایگاهی در جنوب سوریه چه می‌گوید؟ بازدید سرزده پزشکیان از وزارت دادگستری (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین واکنش شهرام دبیری پس از عزل توسط رئیس جمهور قالیباف: عدم هماهنگی قوا منجر به تشدید ناترازی‌ها می‌شود + فیلم عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی
سرخط خبرها

کلیات «طرح شفافیت قوای سه‌گانه» تصویب شد

  • کد خبر: ۱۰۷۰۲۹
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳
کلیات «طرح شفافیت قوای سه‌گانه» تصویب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهاد‌ها موافقت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، در جلسه روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهاد‌ها در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۱۸۳ رای موافق، ۳۰ رای مخالف از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در مجلس با کلیات این طرح موافقت کردند.

پیش از رای گیری روح الله نجابت در توضیح این طرح گفت: از ابتدای کار دولت موضوع شفافیت مطرح بوده و برای این طرح زحمت کشیده شده است و امیدوارم نمایندگان همکاری کنند تا این طرح سبب بسته شدن روزنه‌های فساد شود.

سخنگوی کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور افزود: شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری از جمله نهاد‌هایی هستند که در طرح شفافیت به آن‌ها توجه شده است.

وی افزود: طرح شفافیت در سطوح مختلف است. همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری درقالب‌های مشارکت و شرایط استفاده از این فرصت‌ها در ادامه این طرح دیده شده است. همچنین در این طرح موسسات خصوصی عهده دار خدمات عمومی ازجمله شامل مراکز و کانون‌های وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی دادگستری، سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های نظام مهندسی.

در ادامه نمایندگان موافق و مخالف طرح در این باره نظرات خود را بیان کردند.

مخالفان این طرح معتقد هستند که این طرح در عین داشتن عنوان شفافیت، دارای تناقض درونی است. چرا که از یک طرف به دنبال شفافیت تمام عیار است از طرفی موارد قابل انتشار را به خود سازمان‌های مشمول ارجاع می‌دهد.

همچنین یکی دیگر از دلایل مخالفت برخی از نمایندگان با طرح این بود که به رغم اینکه نمایندگان با شفافیت موافق هستند، اما خود طرح نقص دارد و باید بهتر است به کمیسیون مربوطه ارجاع شود. از طرفی طرح شفافیت نیاز به هزاران هزار میلیارد بودجه دارد که عملا امکان پذیر نیست. دیگر اینکه باید این طرح در کمیسیون آیین نامه داخلی بررسی می‌شد، ولی در کمیسیون امور داخلی کشور بررسی شد تا برای تصویب به دو سوم رای نمایندگان نیاز نداشته باشد.

موافقان این طرح هم معتقد بودند که باید مردم از امور کشور خود آگاه باشند و این طرح اطلاع مردم بر امور کشور است تا مردم بدانند که حاکمان چه می‌کنند. موافقان در دلایل خود برای شفافیت گفتند که مردم می‌خواهند بدانند که مسوولان چه تصمیمی در برنامه‌های کشور دارند. همچنین آن‌ها می‌خواهند بدانند وام‌های بزرگ را چه کسی می‌گیرند و در چه راستایی هزینه می‌کنند تا مبادی فساد را ببندد. همچنین تجار، کشاورزان، صنایع و بخش‌های اقتصادی از تصمیم‌های کشور آگاه باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->