طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد
سرخط خبرها

درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی

  • کد خبر: ۱۰۷۴۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی
خبر سه قلو زاییدن «ایران» خیلی زود به یکی از پرواکنش‌ترین و خوش حال کننده‌ترین خبر‌های این یکی دو روز تبدیل شد. شبکه‌های اجتماعی، کانال‌های خبری و حساب‌های کاربری دوست داران و فعالان محیط زیست، همگی این خبر را منتشر کردند و به نحوی ذوق و شعف خود را از شنیدن آن ابراز کردند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ نام این یوزپلنگ ماده آسیایی حالا مدت هاست که سر زبان هاست؛ یوزپلنگی که شد امید و نوری برای تداوم بخشیدن به جمعیت رو به انقراض یوز‌های ایرانی و البته زندگی پر فراز و نشیبی هم داشته است. «ایران» که ۱۱ اردیبهشت در توران سمنان فرزندانش را به دنیا آورد، در سال ۱۳۹۶ در حالی که ۸ ماه داشت و از قاچاقچیان در تهران گرفته شده بود، به دو یوز دیگر در پارک پردیسان اضافه شد.

در نهایت، اما وقتی زادآوری آن‌ها در پارک پردیسان ممکن نشد، در ابتدای سال ۹۹ به زادگاهشان یعنی توران سمنان بازگردانده شدند. مدتی بعد خبر رسید که ایران از فیروز باردار شده تا اینکه در ۱۱ اردیبهشت، سزارین شد و سه قلو‌های خود را به دنیا آورد. این خبر به قدری خوش حال کننده بود که مدیرکل امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری پویش مردمی نام گذاری سه فرزندِ ماده یوزپلنگ ایرانی خبر داد، اما خیلی نگذشت که پزشک مرکز تکثیر یوز آسیایی از تلف شدن یکی از سه توله ایران، خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، بهرنگ اکرامی گفت: این توله از زمان تولد ضعیف و در این چهار روز افزایش وزنی نداشت و بعد از کالبدشکافی علت تلف شدن ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین شد.

با این حال، او این خبر خوب را هم داد که توله‌های دوم و سوم از زمان تولد افزایش وزن خوبی دارند و تیم اجرایی و علمی مرکز تکثیر یوز آسیایی به صورت شبانه روزی تمامی رفتار‌ها و تغذیه توله یوزه دوم و سوم و یوز ماده را بعد از جراحی رصد و پایش می‌کنند. بنا به اظهارات علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اکنون آنچه این اتفاق را از اهمیت بیشتری برخوردار می‌کند؛ نخستین زایمان یوز آسیایی در اسارت است که باید بتوانیم با حفظ این توله ها، افزایش جمعیت یوزپلنگ را در شرایط اسارت و سپس در شرایط نیمه اسارت داشته باشیم که کمک بزرگی به حفظ ژن این گونه درخطر انقراض است.

چندی پیش معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که وضعیت یوزپلنگ‌های ایرانی بحرانی است و سرشماری‌ها نشان می‌دهد۲۰ قلاده یوزپلنگ در زیستگاه‌ها وجود دارد. آمار‌ها می‌گوید کمتر از بیست قلاده یوز در هفت استان سمنان، کرمان، یزد، خراسان‌های رضوی، شمالی، جنوبی و اصفهان که زیستگاه اصلی یوز است تا به امروز مشاهده شده است و باید امکانات بیشتری در این استان‌ها برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی فراهم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->