شیرین مهدوی، پژوهشگر دورۀ قاجار درگذشت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو
سرخط خبرها

درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی

  • کد خبر: ۱۰۷۴۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
درباره واکنش‌ها به متولد شدن سه یوز آسیایی
خبر سه قلو زاییدن «ایران» خیلی زود به یکی از پرواکنش‌ترین و خوش حال کننده‌ترین خبر‌های این یکی دو روز تبدیل شد. شبکه‌های اجتماعی، کانال‌های خبری و حساب‌های کاربری دوست داران و فعالان محیط زیست، همگی این خبر را منتشر کردند و به نحوی ذوق و شعف خود را از شنیدن آن ابراز کردند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ نام این یوزپلنگ ماده آسیایی حالا مدت هاست که سر زبان هاست؛ یوزپلنگی که شد امید و نوری برای تداوم بخشیدن به جمعیت رو به انقراض یوز‌های ایرانی و البته زندگی پر فراز و نشیبی هم داشته است. «ایران» که ۱۱ اردیبهشت در توران سمنان فرزندانش را به دنیا آورد، در سال ۱۳۹۶ در حالی که ۸ ماه داشت و از قاچاقچیان در تهران گرفته شده بود، به دو یوز دیگر در پارک پردیسان اضافه شد.

در نهایت، اما وقتی زادآوری آن‌ها در پارک پردیسان ممکن نشد، در ابتدای سال ۹۹ به زادگاهشان یعنی توران سمنان بازگردانده شدند. مدتی بعد خبر رسید که ایران از فیروز باردار شده تا اینکه در ۱۱ اردیبهشت، سزارین شد و سه قلو‌های خود را به دنیا آورد. این خبر به قدری خوش حال کننده بود که مدیرکل امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری پویش مردمی نام گذاری سه فرزندِ ماده یوزپلنگ ایرانی خبر داد، اما خیلی نگذشت که پزشک مرکز تکثیر یوز آسیایی از تلف شدن یکی از سه توله ایران، خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، بهرنگ اکرامی گفت: این توله از زمان تولد ضعیف و در این چهار روز افزایش وزنی نداشت و بعد از کالبدشکافی علت تلف شدن ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین شد.

با این حال، او این خبر خوب را هم داد که توله‌های دوم و سوم از زمان تولد افزایش وزن خوبی دارند و تیم اجرایی و علمی مرکز تکثیر یوز آسیایی به صورت شبانه روزی تمامی رفتار‌ها و تغذیه توله یوزه دوم و سوم و یوز ماده را بعد از جراحی رصد و پایش می‌کنند. بنا به اظهارات علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اکنون آنچه این اتفاق را از اهمیت بیشتری برخوردار می‌کند؛ نخستین زایمان یوز آسیایی در اسارت است که باید بتوانیم با حفظ این توله ها، افزایش جمعیت یوزپلنگ را در شرایط اسارت و سپس در شرایط نیمه اسارت داشته باشیم که کمک بزرگی به حفظ ژن این گونه درخطر انقراض است.

چندی پیش معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که وضعیت یوزپلنگ‌های ایرانی بحرانی است و سرشماری‌ها نشان می‌دهد۲۰ قلاده یوزپلنگ در زیستگاه‌ها وجود دارد. آمار‌ها می‌گوید کمتر از بیست قلاده یوز در هفت استان سمنان، کرمان، یزد، خراسان‌های رضوی، شمالی، جنوبی و اصفهان که زیستگاه اصلی یوز است تا به امروز مشاهده شده است و باید امکانات بیشتری در این استان‌ها برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی فراهم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->