شیرین مهدوی، پژوهشگر دورۀ قاجار درگذشت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو
سرخط خبرها

چند قلاده یوز آسیایی در ایران باقی مانده است؟

  • کد خبر: ۸۳۵۰۷
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
چند قلاده یوز آسیایی در ایران باقی مانده است؟
برخی می‌گویند تعداد باقی مانده یوز ایرانی ۵۰یا ۴۰ قلاده است، اما مدیران پروژه یوز ایرانی می‌گویند ۱۰۰ قلاده یوز آسیایی در کشور زندگی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گزارش‌ها متناقض است. برخی می‌گویند تعداد باقی مانده یوز ایرانی ۵۰یا ۴۰ قلاده است، اما مدیران پروژه یوز ایرانی می‌گویند ۱۰۰ قلاده یوز آسیایی در کشور زندگی می‌کنند. حتی همین آمار هم خیلی دقیق نیست، اما می‌دانیم جز اینکه در جام جهانی گذشته تصویرش روی پیراهن تیم ملی ایران نقش بسته و خیلی از فعالان محیط زیست سال هاست با وجود تمام بی مهری‌ها و کمبود‌ها همه کار می‌کنند تا توجه مردم و مسئولان را به این گونه درحال انقراض جلب کنند.

در تیر ماه سال ۱۳۹۱ برای اولین بار از یک قلاده یوز آسیایی در منطقه ترشیز بردسکن عکس برداری شده است، هرچند هنوز معلوم نیست چند قلاده از آن در این منطقه زندگی می‌کنند. با این حال یکی از فعالان محیط زیست منطقه می‌گوید یوز آسیایی به عنوان یک گونه ارزشمند در معرض انقراض قرار دارد، اما تخریب زیستگاه و نیز کمبود منابع آب از جمله مسائلی است که حیات آن‌ها را تهدید می‌کند.

او گفته عملیات معدن کاری با حضور انسان، ماشین آلات، آلودگی صوتی و فعالیت‌های جانبی نظیر جاده کشی در زیستگاه این موجود انجام می‌شود و از مواردی است که حیات یوز را در محدوده بردسکن تهدید می‌کند، یوز‌ها جاندارانی غیراجتماعی هستند و حضور انسان در منطقه و فعالیت‌های بشری می‌تواند به تدریج باعث رانده شدن این گونه از زیستگاهش شود.

کارشناسان حیات وحش می‌گویند ۱۰۰ قلاده حداقل تعداد لازم برای بقای یک گونه است. افزون بر آن زیستگاه امن و مناسب و اراده کافی برای حفاظت هم لازم است. مورد اول که به نظر می‌رسد اصلا وجود ندارد و دومی هم به شدت محل تردید است. یک خشک سالی دیگر، یک بیماری واگیر تازه و ... یوز ایران را به همان جا خواهد فرستاد که شیر ایرانی و ببر مازندران رفتند. بدتر اینکه دیگر دامنه‌ها هم که جای ماندن نیست. تا ۵۰ سال پیش امید به بقای گونه‌های بی نظیری مثل شیر و ببر وجود داشت و در همین ۵۰ سال هم جمعیت حیات وحش ایران دست کم ۹۰ درصد کم شده‌است و باز هم قربانی خواهد گرفت. اکنون نوبت یوز است و بعید است که یوز آخرین باشد.

جدول مقایسه آماری حیات وحش ایران، اما از اوضاع اسفناک تری گزارش می‌دهد. این جدول آماری که مقایسه‌ای از تعداد حیوانات از سال ۷۶ تا دهه ۹۰  و پیش از آن است؛ نشان می‌دهد تعداد چهارپایان بزرگ ایران اعم از سُم دار و گوشت خوار (۳ زیرگونه گوزن، آهو و جبیر، گور، پلنگ، یوز، دو زیرگونه خرس) عدد ۱۰۰ بود که اکنون عدد ۲ یا ۴ است. به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ رأس قلاده، ۹۶ تا ۹۸ قلاده از بین رفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->