مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

چند نکته درباره رفتار با بیماران صعب العلاج

  • کد خبر: ۱۰۷۷۲۷
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
چند نکته درباره رفتار با بیماران صعب العلاج
الهام اعلمی‌دوست - روان‌شناس بالینی

اگر بیمار از انتشار خبر بیماری اش خجالت می‌کشد، از نشر دادن این موضوع پرهیز کنیم، چون ممکن است اطلاع یافتن یک باره دوستان و اطرافیان باعث بروز واکنش‌های ضد و نقیض شود و حس‌های منفی در بیمار را تشدید کند.

بهتر است به انتخاب خود بیمار به یکی دو نفر از اطرافیان مورد اعتماد که می‌دانیم برخورد خوب و دوستانه‌ای دارند، ماجرا گفته شود تا حس مخفی کاری و انگ دانستن بیماری در فرد مبتلا کم شود و او حمایت‌های روانی لازم را از افراد معتمدش دریافت کند.

توجه کردن و پیگیر بودن معنی اش این نیست که روز در میان به بیمار زنگ بزنیم و مدام جزئیات مراحل درمان را بپرسیم. چون ما پزشک متخصص نیستیم و ضرورتی ندارد با سؤال‌هایی مثل امروز چه علائمی داری، فلان چیز را خوردی چه اثری داشت و ... تمرکز فرد را به بیماری اش برگردانیم. این رفتار باعث وسواس فکری در بیمار می‌شود و او را وادار می‌کند در خودش دنبال نشانه‌های بیماری بگردد.

همین که به صورت کلی بپرسیم درمانت چطور پیش می‌رود، کافی است و بهتر است ادامه گفتگو را به سمت مواردی ببریم که می‌دانیم حس وحالش را خوب می‌کند؛ از پیشنهاد یک گردش کوتاه گرفته تا دیدن فیلم، مطالعه یک کتاب جدید و ....

اینکه فرد بیماری را تبدیل به سفر معنوی کند و باعث رشد و تعالی اش بشود یک مبحث است و سوق دادن اجباری او به سمت معنویت یا باور‌های متافیزیکی، مبحثی دیگر. از گزینه دوم باید پرهیز کنیم و جمله‌هایی مثل «لابد حکمتی در بیماری ات بوده است» یا «این بیماری بار گناهانت را سبک می‌کند» را به کار نبریم، چون معمولا حال روحی بیمار را بدتر می‌کند و ممکن است باعث جبهه گیری در او می‌شود.

خود را باختن، افسردگی و خسته شدن از ادامه فرایند معالجه بخشی از روند طبیعی درمان بیماری‌های سخت است. اطرافیان بیمار، نباید از دیدن رفتار‌های به ظاهر غیرمنطقی او ناراحت شوند و این طور تصور کنند که فرد دارد آگاهانه لج بازی و ناسپاسی می‌کند. در چنین شرایطی مقایسه کردن بیمار چه با خود قبلی اش چه با سایر بیماران نادرست و آزاردهنده است.

به جای آن می‌توان از کسانی کمک گرفت که بتوانند انگیزه را به بیمار برگردانند؛ از اطرافیان گرفته تا کادر درمان یا یک روان شناس. گاهی با تشخیص پزشک تصمیم گرفته می‌شود که به صورت موقت، مداخله دارویی برای درمان افسردگی انجام شود تا تعادل الکتروشیمیایی مغز در بیمار به روال طبیعی برگردد و او با حال و هوای خوب، ادامه درمانش را پیگیر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->