ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد
سرخط خبرها

با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت

  • کد خبر: ۱۰۸۰۴۵
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت
یکی از جاذبه‌های طبیعی گردشگری جزیره هرمز به نام روزنه دریا فروریخت و از فهرست مناطق دیدنی جزیره حذف شد.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنه دریا نامی بود که محلی‌ها برای یکی از جاذبه‌های طبیعی جزیره هرمز انتخاب کردند. در واقع فرسایش خاک و پایین رفتن آب باعث شده بود حفره‌ای در یکی از صخره‌های رو به دریا در ضلع جنوب شرقی جزیره هرمز، در فاصله یک کیلومتری ساحل لاک پشت‌ها و غار رنگین کمان به وجود بیاید.

خیلی از گردشگران در زمان بازدید از جاذبه‌های مختلف جزیره هرمز به این منطقه هم می‌رفتند و تصاویر یادگاری زیادی از این محل گرفته شد.

در این میان بودند افرادی که به صورت گروهی در جزیره هرمز کمپ می‌زنند و باعث بهم خوردن جو حاکم بر جزیره می‌شوند. بازخورد رفتار‌های خارج از عرف این افراد چه در حوزه رعایت جامعه محلی و چه زیست محیطی زیاد بوده است هر چند که تا کنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

اما حالا با ریزش صخره روزنه دریا و از بین رفتن این جاذبه طبیعی در جزیره، بسیاری از افراد عامل این اتفاق را انسانی دانسته و معتقدند افرادی که بالای این صخره کمپ زده و میخ چادر‌های خودشان را در صخره فرو کرده باعث شده اند تا این صخره دیگر تاب نداشته باشد و فرو بریزد.

البته در روز‌های اخیر که این ریزش اتفاق افتاده کسی روی آن صخره نبوده است، اما به مرور زمان صخره دچار فرسایش شده و در نهایت ریخته است حالا اثبات اینکه عامل انسانی بوده یا در اثر فرسایش طبیعی این اتفاق رخ داده شاید کمی سخت به نظر برسد.

با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت
اما این موضوع را هم نباید فراموش کرد که گردشگری بدون تدبیر و سفر‌های مدیریت نشده به جزیره هرمز کم نیست و باید منتظر بود جایی مانند غار رنگین کمان نیز در اثر رفت و آمد گردشگران بی مسئولیت در مسیر تخریب قرار بگیرد.

با این وجود در پی تخریب روزنه دریا افراد مختلف اظهارنظر کردند یکی از کارشناسان زمین شناسی در فضای مجازی نوشت: فرسایش در سواحل صخره‌ای با یک شکاف شروع و با پیشرفت فرسایش، شکاف به غار و طاق دریایی تبدیل می‌شود. در نهایت با ریزش سقف و یا دیواره طاق، بسته به اینکه جنس و استحکام سنگ‌ها چگونه باشد ممکن است ستون دریایی شکل بگیرد یا نگیرد. در این صورت فقط خرده سنگ‌ها دیده می‌شوند. جنس سنگی طاق دریایی هرمز مارن (سازن مارن میشان) بود که از سازند‌های زمین شناسی با استحکام و مقاومت پایین محسوب می‌شوند.

محمد زرنگاری سرپرست بخشداری هرمز نیز گفته که این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش‌های ضعیف‌تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.

سرپرست بخشداری هرمز اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->