نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن تزریق واکسن است آروین قهرمانی چرا اعدام شد؟ + جزئیات پرونده پیش‌بینی بارش باران در بیشتر نقاط کشور (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت

  • کد خبر: ۱۰۸۰۴۵
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت
یکی از جاذبه‌های طبیعی گردشگری جزیره هرمز به نام روزنه دریا فروریخت و از فهرست مناطق دیدنی جزیره حذف شد.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنه دریا نامی بود که محلی‌ها برای یکی از جاذبه‌های طبیعی جزیره هرمز انتخاب کردند. در واقع فرسایش خاک و پایین رفتن آب باعث شده بود حفره‌ای در یکی از صخره‌های رو به دریا در ضلع جنوب شرقی جزیره هرمز، در فاصله یک کیلومتری ساحل لاک پشت‌ها و غار رنگین کمان به وجود بیاید.

خیلی از گردشگران در زمان بازدید از جاذبه‌های مختلف جزیره هرمز به این منطقه هم می‌رفتند و تصاویر یادگاری زیادی از این محل گرفته شد.

در این میان بودند افرادی که به صورت گروهی در جزیره هرمز کمپ می‌زنند و باعث بهم خوردن جو حاکم بر جزیره می‌شوند. بازخورد رفتار‌های خارج از عرف این افراد چه در حوزه رعایت جامعه محلی و چه زیست محیطی زیاد بوده است هر چند که تا کنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

اما حالا با ریزش صخره روزنه دریا و از بین رفتن این جاذبه طبیعی در جزیره، بسیاری از افراد عامل این اتفاق را انسانی دانسته و معتقدند افرادی که بالای این صخره کمپ زده و میخ چادر‌های خودشان را در صخره فرو کرده باعث شده اند تا این صخره دیگر تاب نداشته باشد و فرو بریزد.

البته در روز‌های اخیر که این ریزش اتفاق افتاده کسی روی آن صخره نبوده است، اما به مرور زمان صخره دچار فرسایش شده و در نهایت ریخته است حالا اثبات اینکه عامل انسانی بوده یا در اثر فرسایش طبیعی این اتفاق رخ داده شاید کمی سخت به نظر برسد.

با فروریختن «روزنه دریا» یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت
اما این موضوع را هم نباید فراموش کرد که گردشگری بدون تدبیر و سفر‌های مدیریت نشده به جزیره هرمز کم نیست و باید منتظر بود جایی مانند غار رنگین کمان نیز در اثر رفت و آمد گردشگران بی مسئولیت در مسیر تخریب قرار بگیرد.

با این وجود در پی تخریب روزنه دریا افراد مختلف اظهارنظر کردند یکی از کارشناسان زمین شناسی در فضای مجازی نوشت: فرسایش در سواحل صخره‌ای با یک شکاف شروع و با پیشرفت فرسایش، شکاف به غار و طاق دریایی تبدیل می‌شود. در نهایت با ریزش سقف و یا دیواره طاق، بسته به اینکه جنس و استحکام سنگ‌ها چگونه باشد ممکن است ستون دریایی شکل بگیرد یا نگیرد. در این صورت فقط خرده سنگ‌ها دیده می‌شوند. جنس سنگی طاق دریایی هرمز مارن (سازن مارن میشان) بود که از سازند‌های زمین شناسی با استحکام و مقاومت پایین محسوب می‌شوند.

محمد زرنگاری سرپرست بخشداری هرمز نیز گفته که این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش‌های ضعیف‌تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.

سرپرست بخشداری هرمز اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->