کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد کشف و جمع‌آوری ۱۳ انشعاب غیرمجاز آب از یک مجتمع ویلایی در گلبهار مشهدِ بسیجی، امن‌تر و زیست‌پذیرتر است پاسخ گویی مسئولان اتوبوس رانی مشهد با حضور در خیابان عمار یاسر ۱۲۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری مشهد | نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در خدمت شهروندان+ فیلم استاندار خراسان رضوی: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها راهی جز عبور از مسیر اقتصاد دیجیتال نداریم آغاز فعالیت کافه بازی‌ها در بوستان‌های بانوان مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) یادی از حاج حسین ملک، بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران | مردی که افسانه نبود دردسر‌های ترافیک شهری در خیابان مهندس مشهد
سرخط خبرها

گزارشی از وضعیت قطعی برق در آستانه تابستان

  • کد خبر: ۱۰۸۳۴۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵
گزارشی از وضعیت قطعی برق در آستانه تابستان
آیا در تابستان ۱۴۰۱ هم قرار است برای جبران کسری تولید برق و تراز شدن مصرف و تولید، خاموشی اعمال شود یا نه؟

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ مردم ایران در دو سال گذشته تابستان‌های عجیب و غریبی را پشت سر گذاشته اند. هم زمان با گرم شدن هوا و بالارفتن مصرف برق و به هم خوردن تراز تولید و مصرف، برق مشترکان خانگی تقریبا در گرم‌ترین ساعات روز -و بیشتر اوقات بدون اطلاع قبلی- قطع می‌شد تا کسری تولید جبران شود.

برای همین هم یکی از اصلی‌ترین سؤالاتی که این روز‌ها ذهن مردم را در آستانه خردادماه و شروع چله‌های گرما مشغول کرده این است که در تابستان ۱۴۰۱ هم قرار است برای جبران کسری تولید برق و تراز شدن مصرف و تولید، خاموشی اعمال شود یا نه؟

ماجرای اعمال خاموشی‌ها که از تابستان ۱۳۹۹ آغاز شد و تا سال گذشته ادامه داشت، پای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی را به پرونده این مسئله و ناترازی مصرف و تولید برق باز کرد و این کمیسیون در آبان ماه سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که ظرفیت عملی تولیدو مصرف برق در کشور در اوج مصرف تابستان به ترتیب ۵۶ هزار مگاوات و ۶۶ هزار و ۴۰۰ مگاوات است و بیش از ۱۰ هزار مگاوات کسری تولید وجود دارد.

احتمال تکرار خاموشی‌ها در تابستان

کارشناسان حوزه انرژی هم بر مبنای همین اعداد و ارقام بود که پیش بینی کرده بودند تابستان ۱۴۰۱ از نظر قطع شدن برق بسیار بدتر از قبل خواهد بود؛ مسئله‌ای که دی ماه سال گذشته همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، آن را تأیید کرده و گفته بود که با توجه به تجربیات سال‌های گذشته به نظر می‌رسد خطر تکرار خاموشی‌ها در تابستان وجود خواهد داشت. حائری در ادامه از اضافه شدن حدود ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید کشور تا زمان پیک سال ۱۴۰۱ هم خبر داده بود.

امیدواریم خاموشی نداشته باشیم

حدود دو ماه بعد هم وزیر نیرو در اظهار نظری مبهم ابراز امیدواری کرد که ناترازی تولید و مصرف کاهش پیدا کند. علی اکبر محرابیان دوم فرودین امسال و در حاشیه بازدید از نیروگاه شهرستان زرند، پرده از کسری ۱۵ هزار مگاواتی تولید برق در کشور برداشت و باز هم به شکل قطعی اعلام نکرد که تابستان امسال قرار است خاموشی اعمال شود یا نه و فقط به ذکر این نکته بسنده کرد که با راه اندازی چند نیروگاه قبل از تابستان ۱۴۰۱، امیدواریم که قطع شدن برق در شهر‌های کشور کاهش پیدا کند.

ضرورت صرفه جویی

عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت انرژی شرکت توانیر، سومین مقام مسئولی بود که درباره وضعیت تولید برق و اعمال شدن یا نشدن خاموشی در فصل گرمای سال ۱۴۰۱ اظهار نظر کرد و ابهامات این ماجرا را بیشتر از قبل افزایش داد.

یاقوتی ۲۶ فروردین امسال گفت: جمعیت مشترکان برق در سراسر کشور طی یک سال اخیر ۵ درصد زیاد شده و بنابراین پیش بینی ما این است که میزان مصرف برق در تابستان ۴.۵ درصد بیشتر از سال قبل باشد. برای عبور از بحران خاموشی و قطعی برق در فصل تابستان امسال به ۱۰ هزار مگاوات صرفه جویی در مصرف نیاز داریم.

خاموشی نداریم

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، نیز در اوایل اردیبهشت ماه تیر خلاص را به ماجرای اعمال خاموشی‌ها در تابستان شلیک کرد و با بیان اینکه وزارت نیرو صد برنامه عملیاتی برای عبور موفق از تابستان ۱۴۰۱ برنامه ریزی کرده که از ابتدای دولت سیزدهم نیز در حال پیگیری است، گفت: با تمهیدات اندیشیده شده و تعامل خوب با وزارت صنایع، برای مدیریت بار اوج مصرف در تابستان امسال کاملا آماده ایم و با پشتوانه برنامه‌های تدوین شده ناترازی‌های تولید و مصرف جبران خواهد شد و انتشار جدول خاموشی‌ها در دستور کار نیست.

با توجه به برنامه‌های گسترده‌ای که در احداث ظرفیت تولید نیروگاه‌های جدید و ارتقای تولید نیروگاه‌های موجود و همچنین اجرای طرح‌های مدیریت مصرف در تابستان تدوین شده است، ان شاءا... بدون قطعی برق تابستان را پشت سر خواهیم گذاشت.

اما و اگر جدول خاموشی‌ها

با وجود اینکه وزیر نیرو در ابتدای سال ابراز امیدواری کرد که قطعی برق کاهش پیدا می‌کند و سخنگوی صنعت برق هم به صورت رسمی اعلام کرد که خاموشی نداریم، آمار و ارقام نشان می‌دهد با آنکه هنوز هوا چندان گرم نشده است، ولی مصرف برق کمی از تولید پیشی گرفته و براساس آماری که شرکت برق منطقه‌ای خراسان اعلام کرده است، روز ۱۹ اردیبهشت ماه و در حدود ساعت ۲۰، نیروگاه‌های برق استان ۳ هزارو ۴۳۴ مگاوات برق تولید کرده اند، در حالی که مصرف مشترکان ۳ هزارو ۵۵۱ مگاوات بوده است و هیچ بعید نیست که در روز‌های گرم‌تر فاصله تولید و مصرف بیش از این‌ها شود و مسئولان صنعت برق مجبور به انتشار جدول و اعمال خاموشی شوند، هر چند که مهدی علومی، معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان از ابلاغ نشدن جدول خاموشی‌ها (اعمال مدیریت مصرف) خبر داد و گفت: اگر قرار بر اعمال مدیریت مصرف برق در دوره اوج گیری بار تابستانه باشد، زمان آن خرداد ماه خواهد بود، اما تاکنون ابلاغی از سوی شرکت توانیر مبنی بر اعمال مدیریت مصرف به شرکت برق منطقه‌ای خراسان صادر نشده، زیرا هنوز گرمای هوا شدت نیافته است.

علومی همچنین درباره برنامه‌های برق منطقه‌ای استان برای جبران کسری تولید بیان کرد: ساخت نیروگاه در سبزوار و تربت حیدریه در حال انجام است و طرح توسعه بخش بخار نیروگاه فردوسی نیز پیشرفت مناسبی دارد و در صورتی که این نیروگاه‌ها وارد مدار تولید شوند، کمبود تولید برق در استان جبران خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->