ورودی های پایانه مرزی مهران به ۱۴ مورد افزایش یافت حضور بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر در حج ۱۴۰۴ نماز عید قربان را چگونه بخوانیم؟ اقامه نماز عید قربان در حرم امام‌رضا(ع) (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی در خطبه‌های باشکوه نماز عید قربان: مسئولان در برابر بدحجابی بی‌تفاوت باشند، مدیون خون شهدا هستند مراسم قرائت دعای عرفه در مشهد هم‌زمان با سراسر کشور برگزار شد + فیلم (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) دعای عرفه از کدام شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود؟ مناجات عرفه، کلاس درس امام شهیدان (ع) در یادآوری نعمات الهی دعای عرفه مقدمه‌ای برای قربانی نفس در عید قربان | غفلت از عرفه، ازدست‌دادن فرصتی ناب مراسم باشکوه دعای عرفه در حرم امام‌رضا (ع) امروز ، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ساعت ۱۵:۳۰ ۵۲ زائر ایرانی در عربستان بستری شدند (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) اعمال مخصوص شب و روز عرفه پنج شب با امام(ره) | واکاوی ابعاد مغفول‌مانده یک رهبر تاریخ‌ساز در برنامه «رواق امام» ازدحام زائران کربلا در مرز مهران در آستانه روز عرفه + فیلم ۲۰ هزار لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی دوخته خواهد شد تولیت آستان قدس رضوی: ۳۶ سال زعامت رهبر معظم انقلاب، استمرار راه امام خمینی (ره) است انتشار برای اولین بار | دست نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره امام خمینی (ره) + عکس مردی که به وعده‌اش عمل کرد | روایت رئیس جمهور ونزوئلا از دیدار با شهید سلیمانی + عکس نشست تبیینی انتقال تجربه «پشت پرده» در مشهد برگزار شد| تمدن غرب در اختیار یهود+ فیلم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) در بیش از هزار شهر و روستا‌های کشور | پوشش خبری برنامه توسط ۶ هزار خبرنگار
سرخط خبرها

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

  • کد خبر: ۱۰۸۴۵۸
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی با ۹۰۰۰ مترمربع وسعت در حرم مطهر امام رضا(ع) و باحضور رییس دفتر مقام معظم رهبری، افتتاح شد. این فضا برای نیم قرن امکان ذخیره میراث فرهنگی کشور را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز - مراسم افتتاح این گنجینه عصر امروز با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله سید احمد علم الهدی؛ نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، و همچنین آیت الله اشرفی شاهرودی، آیت الله سیدان، آیت الله مرتضوی جمعی از مدیران شهری، مسئولان کشوری و لشگری، در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

فضایی برای نیم قرن ذخیره میراث فرهنگی کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام نماد عینی و عملی ثمرات انقلاب اسلامی است؛ گفت: در کنار توجه به زیر ساخت‌ها و رویکرد‌های اجتماعی، مهمترین ماموریت و رسالت آستان قدس رضوی پرداختن به امور فرهنگی و علمی است.

حجت الاسلام حسینی، تاسیس مدرسه عالی فقاهت، احداث ساختمان جدید موزه، ساختمان جدید کتابخانه گوهرشاد و مخازن جدید این سازمان به وسعت ۹ هزار متر مربع را محقق شدن رسالت این سازمان در رویکرد‌های اجتماعی و زیر ساختی عنوان کرد.

وی همچنین این خزانه را بزرگترین فضای ایجاد شده در کشور برای صیانت از میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: براساس برآورد کارشناسان ظرفیت ذخیره‌سازی تا یکصد میلیون منبع اطلاعاتی و منابع چاپی اعم از آرشیو مطبوعات، اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی، منابع چاپی و موزه‌ای را تا ۵۰ سال آینده خواهد داشت.

حسینی با بیان اینکه ما در مقابل خطاب‌های فرهنگی مقام معظم رهبری خود را مسئول می‌دانیم، گفت: گردآوری، سازماندهی و جذب آثار فرهنگی-علمی و قراردادن آن‌ها در اختیار پژوهشگران از جمله اهداف و وظایف سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که در راستای منویات ایشان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: با افزایش بی‌رویه منابع که از طریق خریداری و یا اهدا جذب سازمان شد، ایجاد مخازن جدید با ظرفیت نامحدود در دستور کار قرار گرفته است.

حجت الاسلام حسینی، با اشاره به مخاطب ۴۰ میلیونی این کتابخانه از ۱۲۷ کشور، اظهارکرد: این مجموعه غنی فرهنگی با ۱۷۶ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی و ۲۳ هزار نسخه قرآنی می‌تواند مرجع علمی قرآن پژوهی در کشور باشد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

خزانه‌ای به وسعت ۹ هزار متر مربع

مخازن جدید میراث مکتوب آستان قدس رضوی در زمینی به وسعت ۳ هزار و ۱۵۰ متر مربع و زیربنای ۹ هزار متر مربع در سه طبقه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ساخته شده و هر کدام از طبقات این خزانه که از ۳ بلوک تشکیل یافته برای ذخیره‌سازی و آرشیو اسناد، مطبوعات، میکروفیلم‌ها، نسخ خطی، منابع چاپی و دیگر منابع اطلاعاتی پیش‌بینی شده است.

استفاده از به‌روزترین امکانات و پیشرفته‌ترین تجهیزات تهویه و هواسازی، اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، نورآرایی استاندارد، فیلتراسیون مناسب برای جلوگیری از ورود آلودگی، سیستم امنیتی مخازن، سیستم انتقال کتاب و قفسه‌های ریلی و ثابت استاندارد از دیگر امکانات این مخازن به شمار می‌رود.

حفظ و نگهداری میراث مکتوب به یادگار مانده از پیشینیان، گسترش و غنای مجموعه‌ها و منابع مختلف، از جمله اهدافی است که از ساخت این مخازن دنبال می‌شود.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->