آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی
سرخط خبرها

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

  • کد خبر: ۱۰۸۴۵۸
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی با ۹۰۰۰ مترمربع وسعت در حرم مطهر امام رضا(ع) و باحضور رییس دفتر مقام معظم رهبری، افتتاح شد. این فضا برای نیم قرن امکان ذخیره میراث فرهنگی کشور را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز - مراسم افتتاح این گنجینه عصر امروز با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله سید احمد علم الهدی؛ نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، و همچنین آیت الله اشرفی شاهرودی، آیت الله سیدان، آیت الله مرتضوی جمعی از مدیران شهری، مسئولان کشوری و لشگری، در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

فضایی برای نیم قرن ذخیره میراث فرهنگی کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام نماد عینی و عملی ثمرات انقلاب اسلامی است؛ گفت: در کنار توجه به زیر ساخت‌ها و رویکرد‌های اجتماعی، مهمترین ماموریت و رسالت آستان قدس رضوی پرداختن به امور فرهنگی و علمی است.

حجت الاسلام حسینی، تاسیس مدرسه عالی فقاهت، احداث ساختمان جدید موزه، ساختمان جدید کتابخانه گوهرشاد و مخازن جدید این سازمان به وسعت ۹ هزار متر مربع را محقق شدن رسالت این سازمان در رویکرد‌های اجتماعی و زیر ساختی عنوان کرد.

وی همچنین این خزانه را بزرگترین فضای ایجاد شده در کشور برای صیانت از میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: براساس برآورد کارشناسان ظرفیت ذخیره‌سازی تا یکصد میلیون منبع اطلاعاتی و منابع چاپی اعم از آرشیو مطبوعات، اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی، منابع چاپی و موزه‌ای را تا ۵۰ سال آینده خواهد داشت.

حسینی با بیان اینکه ما در مقابل خطاب‌های فرهنگی مقام معظم رهبری خود را مسئول می‌دانیم، گفت: گردآوری، سازماندهی و جذب آثار فرهنگی-علمی و قراردادن آن‌ها در اختیار پژوهشگران از جمله اهداف و وظایف سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که در راستای منویات ایشان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: با افزایش بی‌رویه منابع که از طریق خریداری و یا اهدا جذب سازمان شد، ایجاد مخازن جدید با ظرفیت نامحدود در دستور کار قرار گرفته است.

حجت الاسلام حسینی، با اشاره به مخاطب ۴۰ میلیونی این کتابخانه از ۱۲۷ کشور، اظهارکرد: این مجموعه غنی فرهنگی با ۱۷۶ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی و ۲۳ هزار نسخه قرآنی می‌تواند مرجع علمی قرآن پژوهی در کشور باشد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

خزانه‌ای به وسعت ۹ هزار متر مربع

مخازن جدید میراث مکتوب آستان قدس رضوی در زمینی به وسعت ۳ هزار و ۱۵۰ متر مربع و زیربنای ۹ هزار متر مربع در سه طبقه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ساخته شده و هر کدام از طبقات این خزانه که از ۳ بلوک تشکیل یافته برای ذخیره‌سازی و آرشیو اسناد، مطبوعات، میکروفیلم‌ها، نسخ خطی، منابع چاپی و دیگر منابع اطلاعاتی پیش‌بینی شده است.

استفاده از به‌روزترین امکانات و پیشرفته‌ترین تجهیزات تهویه و هواسازی، اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، نورآرایی استاندارد، فیلتراسیون مناسب برای جلوگیری از ورود آلودگی، سیستم امنیتی مخازن، سیستم انتقال کتاب و قفسه‌های ریلی و ثابت استاندارد از دیگر امکانات این مخازن به شمار می‌رود.

حفظ و نگهداری میراث مکتوب به یادگار مانده از پیشینیان، گسترش و غنای مجموعه‌ها و منابع مختلف، از جمله اهدافی است که از ساخت این مخازن دنبال می‌شود.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->