به گزارش شهرآرانیوز، در ابتدای این جلسه، محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، بهعنوان دبیر جلسه با اشاره به فرارسیدن ۲۵ اردیبهشت، سالروز بزرگداشت شاعر شیعی حماسهسرا، حکیم ابوالقاسم فردوسی، ایثار و شهادت را قله حماسهسراییهای فردوسی خواند و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب نسبت به مقام و جایگاه این شاعر محب اهلبیت(ع)، نکات قابلتوجهی را مطرح کردهاند و حقیقت است که حتی ما خراسانیها هم بهطور شایسته به شخصیت این حکیم بزرگ توجه نکردهایم. به همین منظور، در جلسات کارگروهی که در چند ماه گذشته تشکیل شده است، تصمیم گرفته شد از امسال سازوکار منسجمی برای تخصیص و اهدای نشان ویژه فردوسی تدارک دیده شود تا سالانه به چهار نفر از افرادی که در چهار بخش ازپیشتعیینشده حائز جایگاه برتر باشند، این نشان فرهنگی ویژه اعطا شود.
وی افزود: در بخش اول، همه پژوهشگرانی که در حوزه زبان و ادبیات فارسی فعالیت میکنند و تلاشهای آنان توسط دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد درصد و تأیید شود، میتوانند نامزد دریافت نشان باشند. در بخش دوم که با عنوان «حماسهساز» نامگذاری شده است، همه افراد شاخصی که در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فعالیت مؤثر و قابلتوجهی داشتهاند، میتوانند برای دریافت این نشان نامزد شوند. در بخش سوم که با عنوان «حماسهسرا» نامگذاری میشود، آن دسته از هنرمندانی که به معرفی و تبیین نگاه انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر مشغول هستند، میتوانند گزینه اعطای نشان باشند و در بخش چهارم که مشتمل بر حوزه بینالملل است، همه فعالیتهای فرهنگی مرتبط با فردوسی و معرفی آن در سطح جهانی مدنظر کارگروه تخصصی قرار میگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در انتهای سخنانش با تأکید بر ضرورت معرفی گسترده مظاهر حماسه و معارفی که فردوسی در شاهنامه به آنها پرداخته است، از آغاز تعامل و همکاری خاص این ادارهکل با سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و نیز مراکز علمی و پژوهشی استان خبر داد و گفت: بهزودی در سایه این همکاریها، پژوهشگاه حکمت فردوسی به مرحله ساختاربندی میرسد و طرح راهاندازی آن به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه خواهد شد.