تصادف مرگبار دستگاه میکسر با یک شهروند در مشهد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) اعلام نتایج آزمون EPT آبان ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اعلام شد چگونه جلوی نفوذ آلودگی به داخل خانه را بگیریم؟ دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور در واکنش به خشونت علیه کادر درمان: مدارای اجتماعی کاهش و آستانه تحریک‌پذیری افزایش یافته است هشدار شیوع شدید آنفلوانزای H۱N۱ زنگ خطر شیوع تب دنگی متناسب‌سازی حقوق برای «بازنشستگان لشکری» اجرا نشد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکی شخص‌محور، انقلابی در دنیای طب و پزشکی خواهد بود نخستین آمارنامه شیرخشک رگولار کشور به‌زودی منتشر می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳) | رگبار باران در سطح استان انتصاب مدیر منطقه یک شهرداری مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکی برتر است که بیماری را در یک بیمار خاص درمان می‌کند جزئیات قتل هولناک مرد میانسال توسط پسرانش در مشهد فاش شد + عکس رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: پزشکی شخص‌محور آینده طبابت است + فیلم معلولان، محروم از فرصت‌های برابر | ۱۵ درصد از جامعه ایران، معلولیت دارند از خیابان شیرازی تا نواب صفوی | معرفی خیابان‌های مشهد نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + نقشه گلایه شهروندان از نرخ‌های متفاوت لباس‌های ام‌آر‌آی کارگاه آموزشی «قانون الزام به ثبت اسناد رسمی اموال غیرمنقول» برگزار شد مرثیه حداقل‌بگیران تأمین اجتماعی آخرین خبر از زمان ثبت‌نام بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی (۳۰ آبان ۱۴۰۳) خطر مرگ با مونوکسیدکربن دیابت و فشارخون کنترل‌نشده صدمات جدی به کلیه وارد می‌کند «سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها حداقل دستمزد کارگر و مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی باید از ۲۰ میلیون تومان شروع شود فشار روانی-اجتماعی اجاره نشینی بر زندگی مستأجران | اجاره به شرط تحقیر! شناسایی هزار و ۴۷۰ نوع ماده مخدر جدید در جهان بررسی عوامل قتل‌های ناموسی از منظر جامعه‌شناسی | گذر قاتل از مسیر عشق چالش‌های ترافیکی پایتخت با قطع برق چراغ‌های راهنمایی علت فوت ناگهانی دانشجوی بوشهری اعلام شد تداوم بارش و رگبار پراکنده در نوار شمالی کشور (۳۰ آبان ۱۴۰۳) آمار سقط جنین ۲۰ برابر بیشتر از تعداد مرگ‌و‌میر‌های کودکان و جوانان در تصادفات جاده‌ای است عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟
سرخط خبرها

ایران ورود گردوغبار از صحرای آفریقا را رد کرد| کانون گردوغبار، حوضه دجله و فرات است

  • کد خبر: ۱۰۹۰۳۱
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
ایران ورود گردوغبار از صحرای آفریقا را رد کرد| کانون گردوغبار، حوضه دجله و فرات است
مشاور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ورود گردوغبار از صحرای آفریقا به کشورمان را رد کرد، اعلام کرد: ماهواره‌ها حرکت گردوغبار از حوضه دجله و فرات به کشور را ثبت کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا بیانی» اظهارات اخیر ترکیه درباره این که منشأ بخشی از طوفان‌های گردوغبار ایران از ناحیه صحرای آفریقا است، را قویاً رد کرد و افزود: پایش‌ها و بررسی‌های روزانه ما از طریق تصاویر ماهواره‌ای مدیس نشان می‌دهد منشأ گردوغباری که ۷ آوریل به سمت ایران آمد از ناحیه کانون گردوغبار غرب موصل و از جنوب ترکیه در مرز با عراق است و این تصاویر را ثبت و آرشیو کرده‌ایم.

مشاور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: براساس مستندات و تصاویر دریافتی از ماهواره مدیس می‌توان گفت کانون گردوغبار در بین دجله و فرات، ایران را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: رصد تصاویر ماهواره‌ای مدیس، حرکت گردوغبار به سمت ایران از منطقه صحرای آفریقا را نشان نمی‌دهد و ما با اظهاراتی از این دست کاملاً مخالفیم.

بیانی با بیان اینکه گردوغبار، ذرات میکرونی هستند و اگر از صحرای آفریقا برخیزند در بین راه رسوب می‌کنند تصریح کرد: چند سال پیش گردوغبار از سمت کشور الجزایر برخاست، اما در لبنان، عربستان و فلسطین اشغالی رسوب کرد.

مشاور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با احداث سد آتاتورک در ترکیه بر سرشاخه‌های رودخانه‌های دجله و فرات که ۱۰ تا ۱۵  برابر سد‌های ایران هستند، میزان آب این رودخانه‌ها که دشت‌های عراق را مشروب می‌کند کم شده و از این رو بسیاری از هور‌ها در پایین‌دست حوضه دجله و فرات از بین رفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میزان بارندگی در عراق خوب و میزان آب ورودی از ترکیه به حوضه‌های دجله و فرات، وضع بهتری داشت و از این رو شرایط تالاب‌ها و پوشش گیاهی در عراق و ایران هم به نسبت امروز بهتر بود.

بیانی با اشاره به این که در دنیا و از جمله ایران هر روز دو بار با استفاده از ماهواره مدیس از عرصه‌های زمینی و آبی کره زمین شامل بیابان‌ها، مراتع، جنگل‌ها، اقیانوس‌ها و رود‌ها تصویربرداری می‌شود، توضیح داد: این ماهواره شامل ۳۳ باند است و این باند‌ها اطلاعات اتمسفری زمین از جمله دما، گردوغبار، رطوبت و گرمای زمین، میزان بارندگی و گرمای سطح اقیانوس‌ها را نشان می‌دهند و این اطلاعات قابل ارزیابی و پایش هستند.

وی اضافه کرد: با تصویربرداری روزانه می‌توان پایش‌هایی مانند سبزینگی و گردوغبار را به‌صورت مستمر انجام داد و این اطلاعات، پایه‌ای برای وبگاه‌های تخصصی مختلف هستند.

مشاور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اذعان داشت: ما  از سال ۲۰۱۵ به تصاویر ماهواره مدیس دسترسی پیدا کرده‌ایم و این ماهواره دارای آرشیو از سال ۲۰۰۰ است و این آرشیو قابل‌استفاده است.

وی ادامه داد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از سال ۲۰۱۵ با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای مدیس و چند ماهواره دیگر، پایش و بررسی منشأ کانون‌های داخلی و خارجی گرد و غبار‌ها را در ایران بررسی کرده است.

بیانی درباره منشأ خارجی گرد و غبار‌ها در ایران گفت: در غرب کشور پاکستان در مرز با ایران، تالابی است که خشک شده و با فعل و انفعال به وجود آمده در آن منطقه، تقریباً قسمتی از شرق ایران تحت تاثیر رخداد‌های گردوغبار قرار گرفته است و تالابی در غرب افغانستان در استان نیمروز نیز واقع شده و با خشک‌شدن آن، گردوغبار از آن ناحیه وارد ایران می‌شود.

وی افزود: از سمت جنوب ایران، کانون‌های گردوغبار در جنوب ریاض عربستان و در محدوده بیابانی نجران و هافرالبتین وجود دارد و گردوغبار از این مناطق وارد عراق و سپس وارد آبادان، خرمشهر و اهواز می‌شود.

مشاور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره کانون‌های گردوغبار عراق نیز توضیح داد: کانون‌های بعدی در کشور عراق و در مناطق الواسط، غرب بصره، غرب موصل و دیرالزور در مرز بین عراق و سوریه است و این کانون‌های گردوغبار ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

بیانی گفت: بر اساس بررسی تصاویر ماهواره‌ای، مهم‌ترین کانون‌های داخلی گردوغبار در ایران به‌غیر از کانون شرق اهواز که جنگل‌کاری شده‌اند، مربوط به هامون و جازموریان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->