عروجی | شهرآرانیوز؛ آبله میمونی (Monkeypox) نام بیماری جدیدی است که این روزها صحبتهای زیادی درباره آن میشود. عامل این بیماری ویروسی کمیاب است و با علائمی مانند نشانههای آنفلوانزا خود را بروز میدهد. این بیماری بثورات پوستی ایجاد میکند و در صورت و بدن گسترش مییابد.
با توجه به شیوع ناگهانی کرونا و مشکلاتی که ایجاد کرده است، مردم دنیا نگران شیوع آبله میمونی هستند. مرگ اولین چینی در اثر ابتلا به آبله میمونی، این کشور را مهد بیماریهای واگیردار کرده که زیر سایه کرونا به جان انسانها افتاده است. اما مثل اینکه چینیها این بار در آستینهای گشادشان، آبله میمونی با خودشان آورده اند! اما این اتفاق چگونه رسانهای شد؟ بعد از اینکه یک دامپزشک چینی در پکن در اثر ابتلا به ویروس میمونی جانش را از دست داد، اولین مرگ انسانی در اثر ویروس میمونی رخ داد.
مرکز مبارزه و پیشگیری از بیماریها در چین اذعان داشت که علائم بیماری این دامپزشک ۵۳ساله در زمان فعالیتش روی حیوانات ظاهر شده است و یک ماه پس از کالبدشکافی دو میمون مرده، دچار حالت تهوع و استفراغ شد. آبله میمون از خانواده ویروسهای آبله است. این یک بیماری ویروسی نادر، اما بالقوه جدی است که با علائم شبیه آنفلوانزا و تورم غدد لنفاوی مشخص میشود. بیماری یادشده به تدریج به صورت آبله گسترده در سراسر صورت و بدن پیشرفت میکند. البته نکته حیاتی در این موضوع این است که این نشانهها در انسان خیلی خفیفتر نمود پیدا میکند و میمونها قادر نیستند ویروس را به انسان منتقل کنند. آبله میمون با تب، سردرد، درد عضلانی و خستگی شروع میشود.
تفاوت اصلی بین علائم این بیماری و آبله در این است که این بیماری در میمون باعث تورم غدد لنفاوی (لنفادنوپاتی) میشود، درحالی که آبله این گونه نیست. دوره کمون (زمان عفونت تا علائم) برای آبله با منشأ میمونی معمولا هفت تا چهارده روز است، اما ممکن است از پنج تا بیست ویک روز نیز طول بکشد. علاوه بر این هشدارها هنوز کسی نمیداند در صورت همه گیری این ویروس آیا درمانی مشخص برای آن وجود دارد یا نه. هرچند راههای انتقال این ویروس هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و تحقیقات بیشتری را میطلبد، با این حال ردپای این ویروس هنوز حوالی ما مشاهده نشده است. انگلیس، پرتغال، اسپانیا، سوئد، استرالیا و آمریکا مناطقی از دنیا هستند که تا کنون پای این ویروس به آنها باز شده است.