چهار کشته و مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد؛ ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی
سرخط خبرها

«آبله میمونی» هستم، بازهم از چین!

  • کد خبر: ۱۰۹۴۵۱
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
«آبله میمونی» هستم، بازهم از چین!
گل بود، به سبزه نیز آراسته شد. گویا جهان قرار نیست حالاحالا‌ها روی خوش و بدون ویروسی به خود ببیند. چون سازمان بهداشت جهانی از یک ویروس تازه رونمایی کرده است.

عروجی | شهرآرانیوز؛ آبله میمونی (Monkeypox) نام بیماری جدیدی است که این روز‌ها صحبت‌های زیادی درباره آن می‌شود. عامل این بیماری ویروسی کمیاب است و با علائمی مانند نشانه‌های آنفلوانزا خود را بروز می‌دهد. این بیماری بثورات پوستی ایجاد می‌کند و در صورت و بدن گسترش می‌یابد.

با توجه به شیوع ناگهانی کرونا و مشکلاتی که ایجاد کرده است، مردم دنیا نگران شیوع آبله میمونی هستند. مرگ اولین چینی در اثر ابتلا به آبله میمونی، این کشور را مهد بیماری‌های واگیردار کرده که زیر سایه کرونا به جان انسان‌ها افتاده است. اما مثل اینکه چینی‌ها این بار در آستین‌های گشادشان، آبله میمونی با خودشان آورده اند! اما این اتفاق چگونه رسانه‌ای شد؟ بعد از اینکه یک دامپزشک چینی در پکن در اثر ابتلا به ویروس میمونی جانش را از دست داد، اولین مرگ انسانی در اثر ویروس میمونی رخ داد.

مرکز مبارزه و پیشگیری از بیماری‌ها در چین اذعان داشت که علائم بیماری این دامپزشک ۵۳ساله در زمان فعالیتش روی حیوانات ظاهر شده است و یک ماه پس از کالبدشکافی دو میمون مرده، دچار حالت تهوع و استفراغ شد. آبله میمون از خانواده ویروس‌های آبله است. این یک بیماری ویروسی نادر، اما بالقوه جدی است که با علائم شبیه آنفلوانزا و تورم غدد لنفاوی مشخص می‌شود. بیماری یادشده به تدریج به صورت آبله گسترده در سراسر صورت و بدن پیشرفت می‌کند. البته نکته حیاتی در این موضوع این است که این نشانه‌ها در انسان خیلی خفیف‌تر نمود پیدا می‌کند و میمون‌ها قادر نیستند ویروس را به انسان منتقل کنند. آبله میمون با تب، سردرد، درد عضلانی و خستگی شروع می‌شود.

تفاوت اصلی بین علائم این بیماری و آبله در این است که این بیماری در میمون باعث تورم غدد لنفاوی (لنفادنوپاتی) می‌شود، درحالی که آبله این گونه نیست. دوره کمون (زمان عفونت تا علائم) برای آبله با منشأ میمونی معمولا هفت تا چهارده روز است، اما ممکن است از پنج تا بیست ویک روز نیز طول بکشد. علاوه بر این هشدار‌ها هنوز کسی نمی‌داند در صورت همه گیری این ویروس آیا درمانی مشخص برای آن وجود دارد یا نه. هرچند راه‌های انتقال این ویروس هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تحقیقات بیشتری را می‌طلبد، با این حال ردپای این ویروس هنوز حوالی ما مشاهده نشده است. انگلیس، پرتغال، اسپانیا، سوئد، استرالیا و آمریکا مناطقی از دنیا هستند که تا کنون پای این ویروس به آن‌ها باز شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->