جلسه آشتی کنان پروین و قلعه‌نویی! حرف عجیب نیکبخت به قلعه نویی دلیل غیبت کریم باقری در مراسم مادر استیلی نتیجه و ویدئو خلاصه بازی تراکتور و گل گهرسیرجان در جام حذفی (۲ آذر ۱۴۰۳) | حذف ناباورانه شاگردان اسکوچیچ در خانه مهرداد محمدی شانسی برای بازگشت ندارد ماشاریپوف، برگ برنده موسیمانه مقابل پاختاکور پاختاکور در اوج بحران مقابل استقلال نتیجه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| برد آسان در روز شکستن طلسم گلزنی ویدئو خلاصه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳) رضا مهاجری در بیمارستان بستری شد (۱ آذر ۱۴۰۳) پخش زنده بازی پرسپولیس و مس سونگون (۱ آذر ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین بازگشت فرجی به قلب دفاع پرسپولیس استادیوم آزادی تا پایان سال ۱۴۰۳، آماده میزبانی نیست پاتریس کارترون، سرمربی سپاهان، وارد ایران شد (یکم آذر ۱۴۰۳) + عکس تاریخ‌نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور/ قسمت ۱۸۴ روزبه چشمی از جمعه در تمرینات استقلال اسکوچیچ: در جام حذفی، جای اشتباه‌کردن نداریم
سرخط خبرها

تأیید ۶ بانوی ورزشکار ایرانی برای بورسیه ۴۸۰ میلیونی

  • کد خبر: ۱۰۹۴۶۸
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
تأیید ۶ بانوی ورزشکار ایرانی برای بورسیه ۴۸۰ میلیونی
بورسیه ۳۲ ماهه کمیته بین‌المللی المپیک شامل کدام ورزشکاران می‌شود؟

مژده رنگیان | شهرآرانیوز؛ کمیته بین‌المللی المپیک از خرداد به شش دختر ورزشکار ایرانی ماهانه ۱۵میلیون به‌عنوان حقوق بورسیه و کمک برای رشد تا المپیک پاریس پرداخت می‌کند.
پس از پایان المپیک توکیو، کمیته ملی المپیک ایران فهرست پانزده ورزشکار را آذر ۱۴۰۰ به IOC اعلام کرد تا بورسیه این ورزشکاران را قبول کند. بعد از گذشت شش ماه، بالاخره کمیته بین‌المللی المپیک با بررسی کارنامه ورزشی و فنی، اسامی این پانزده نفر را تأیید کرده و قرار است اولین پرداختی از ماه آینده یعنی خرداد انجام شود.

بورسیه ۴۸۰ میلیونی

کمیته بین‌المللی المپیک این ورزشکاران را برای المپیک۲۰۲۴ پاریس بورسیه کرده است. براین‌اساس، پانزده ورزشکار ایرانی شامل شش دختر ورزشکار به‌مدت ۳۲ماه تا زمان برگزاری المپیک ۲۰۲۴ پاریس، از کمک مالی ماهانه پانصد دلاری بهره‌مند می‌شوند. با درنظرگرفتن ۳۰هزار تومان قیمت تقریبی برای دلار، این ورزشکاران ماهانه ۱۵میلیون تومان دریافت خواهند کرد و در مدت بورسیه تا المپیک پاریس درمجموع حدود ۴۸۰میلیون تومان درآمد خواهند داشت.

فاطمه کرم‌زاده از تیراندازی، سمیه یزدانی از دوچرخه‌سواری، نازنین ملایی از قایق‌رانی، الهام حسینی از وزنه‌برداری، ریحانه مبینی از دوومیدانی و مهلا مؤمن‌زاده از تکواندو شش بانوی بورسیه‌شده هستند. جواد فروغی از تیراندازی، محمدرضا گرایی و امیرحسین زارع از کشتی، دانیال شه‌بخش از بوکس، رضا علیپور از صخره‌نوردی، علی داوودی از وزنه‌برداری، علی پاکدامن از شمشیربازی، مهرشاد افقری از شنا و احمد کهنی از ژیمناستیک در بخش مردان ۹ ورزشکاری هستند که بورسیه شده‌اند.

بورسیه‌های قبلی المپیک چه کسانی بودند؟

پیش از المپیک توکیو، چهار دختر ورزشکار ایرانی حقوق بورسیه دریافت می‌کردند که یکی از آن‌ها نازنین ملایی در روئینگ بود که در این دوره نیز دوباره بورسیه شده است. ناهید کیانی ملی‌پوش تکواندو، الهه احمدی ملی‌پوش تیراندازی و رزیتا علیپور ملی‌پوش کاراته سه بورسیه دیگر بانوان ایران بودند که از این جمع فقط ناهید کیانی سهمیه المپیک را کسب کرد. الهه احمدی نیز مدت‌ها از تیراندازی فاصله گرفته بود و به‌تازگی دوباره به تیم‌ملی بازگشته است. رزیتا علیپور برای مدال در مسابقات قهرمانی آسیا تلاش می‌کرد و ناهید کیانی در وضعیتی متزلزل در تیم‌ملی تکواندو چشم‌انتظار بازگشت به دوران اوج خود است.

کوتاه از بورسیه‌شده‌ها

اما از بین همه بانوان ملی‌پوش کشور، فقط این شش دختر ورزشکار برای این هدف بزرگ انتخاب شده‌اند. از شمال و جنوب و غرب و مرکز نمایندگانی در این فهرست هستند، اما شرقی‌ها نتوانستند جایی در این بین داشته باشند.
سمیه یزدانی ملی‌پوش دوچرخه‌سواری سی‌ویک‌ساله و متولد شهرکرد است. او بانوی اول دوچرخه‌سواری جاده ایران و تنها دختر ایرانی است که در مسابقات قهرمانی آسیا در بخش جاده برای ایران مدال کسب کرده است. در زمان برگزاری المپیک توکیو گفته می‌شد او شانس مناسبی برای استفاده از وایلدکارت برای حضور در المپیک دارد، اما این موضوع به‌طور جدی پیگیری نشده بود.

ریحانه مبینی، نابغه پرش طول ایران اهل آران‌وبیدگل، بیست‌ودوساله و دانشجوی دندان‌پزشکی است که در یکی‌دو سال گذشته چهره اول رکوردشکنی در دوومیدانی زنان ایران بوده است. پیشرفت او به‌حدی شگرف بوده است که کارشناسان دوومیدانی او را شانس خوب برای کسب مدال در بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۰۲۲ و رقم‌زدن اتفاقی تاریخی می‌دانستند که البته بازی‌های آسیایی به تعویق افتاد.

فاطمه کرم‌زاده، تیرانداز جوان بوشهری، بیست‌وچهارساله است و تابستان در المپیک توکیو شرکت کرد. او شانس مناسبی برای درخشش در بازی‌های آسیایی هانگژو داشت. با وجود موفقیت‌های بین‌المللی، او امیدوار است در بازی‌های آسیایی و سپس المپیک پاریس بدرخشد و حالا کمیته المپیک ایران او را سرمایه پاریس می‌داند.

الهام حسینی، وزنه‌بردار سی‌وسه‌ساله ایران، اهل دورود در استان لرستان و از پرچم‌داران وزنه‌برداری زنان در ایران است. رشته‌ای که در گام‌های آغازینش در ایران قرار دارد. او در سال ۱۳۹۸ در مسابقات جام نعیم سلیمان‌اوغلو ترکیه اولین مدال بین‌المللی تاریخ وزنه‌برداری را کسب کرد و سپس برای تیم‌ملی در مسابقات قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان روی تخته رفت. او وزنه‌برداری جوان نیست، اما رکوردهایش او را دارای شانس موفقیت در پاریس معرفی کرده است.

نازنین ملایی، ملی‌پوش قایق‌رانی روئینگ و پرفروغ‌ترین چهره تیم زنان ایران در المپیک توکیو، سی‌ساله و اهل بندرانزلی است و حالا با این حمایت ویژه امیدوار است در المپیک پاریس نیز حضوری درخشان مانند توکیو داشته باشد. او نیز یک شانس مسلم برای مدال‌آوری در بازی‌های آسیایی هانگژو برای ایران بود. نکته ویژه درباره نازنین ملایی این است که او تنها ورزشکار بین این شش نفر است که از دوره گذشته بورسیه‌شده‌ها باقی مانده و بورسیه‌اش تمدید شده است.

مهلا مؤمن‌زاده نیز ملی‌پوش تکواندوست. او جوان‌ترین عضو این گروه شش‌نفره است که نوزده‌ساله و اهل کرج است. او به‌واسطه نقره‌اش در مسابقات تکواندو بزرگ‌سالان جهان در هفده‌سالگی در منچستر، همچنان یک امید بزرگ برای ایران است. مهلا مؤمن‌زاده، هم المپیک، هم مسابقات قهرمانی آسیا و هم مسابقات اوپن ریاض را از دست داده است، اما کمیته المپیک او را شایسته سرمایه‌گذاری برای آینده می‌داند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->