لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد گفت: درباره موضوع جمعیت باید کار زیرساختی انجام شود. خانواده ۳۰هزارنفره شهرداری میتواند اولویت نخست درون سازمانی قرارگیرد.
فاطمه سلیمی در نشست تبیین نقش مدیریت شهری در فرصت پنجره جمعیتی با اعلام این مطلب افزود: در کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر مشهد با بیش از شصت نفر از زنان شورای اسلامی دیگر شهرهای کشور ارتباط گرفتیم و باید اعلام کنم که برنامههای ما در مشهد در تعدادی از شهرهای دیگر نیز اجرایی میشود.
وی اظهار کرد: از استاندار مطالبه کردیم که همه دستگاههای متولی را جمع کند تا با مدیریت استاندار، وظیفه راهبردی و نقشه جامع راهبردی درباره جمعیت تبیین شود. در این راه علاوه بر توجه به بعد اقتصادی، کرامت زن باید حفظ شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه در مناطق برخوردار مشهد تعداد فرزندآوری کمتر از حاشیه شهر است، افزود: در مسئله افزایش فرزندآوری نه در زیرساخت، نه در سیاستها و نه در طرحهای اجرایی، چاره اندیشی نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: میتوانیم در شورای اسلامی شهر در قالب طرحی از شهرداری بخواهیم تا لایحهای درباره افزایش فرزندآوری در دو بعد درون سازمانی و بیرونی ارائه دهد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در شورای اسلامی شهر میتوانیم برای موضوع خانواده و افزایش جمعیت کار کنیم. شورای اسلامی شهر سیاست هایش را برای شهرداری آماده میکند. در شورای اسلامی علاوه بر سیاست گذاری، به این قائلیم که به عنوان نماینده مردم حلقههای مرتبط در هر زمینه را به هم متصل کنیم.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد گفت: محوریت نهاد خانواده در شهر عنصر اصلی است. باید نقش و جایگاه بانوان در همه عرصههای فردی و اجتماعی و تعالی شاخصهای خانواده محوری حفظ شود.
زهرا حسامی، معاون مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: در دوره پانزده ساله ۱۴۰۰تا۱۴۱۵ میتواند برای فرایند رشد جمعیت برنامه ریزی شود. دو راهبرد حمایت اقتصادی از خانواده و ارزش گذاری برای فرزندآوری در این راستا مؤثر تعریف میشود.
عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در بیش از سی کشور وزارت خانواده وجود دارد، گفت: اگر خودمان را سرباز نظام میدانیم، باید سال دیگر همین موقع بگوییم در میدان عمل چه کرده ایم.
حجت الاسلام علی اکبر روحانی مقدم افزود: باید در این راستا طرحهای تشویقی ارائه دهیم و حمایت سرانه سالانه از افراد خانواده تعریف شود.
وی اظهار کرد: ارائه وام قرض الحسنه به طرح فرزندآوری به کارکنان شهرداری، رصد مستمر سیاستهای جمعیتی، توجه شهرداری به ویژه در حمل ونقل شهری برای زنان باردار، ارائه تخفیفهای شهروندی و تخفیف در پروانه و پایان کار میتواند پیشنهادهایی در راستای ترویج فرزندآوری از سوی مدیریت شهری تعریف شود.
وی گفت: ما حدود ۶۵طلبه روان شناس داریم که حاضرند در راستای آموزش خانوادهها پای کار باشند.
غلامرضا حسنی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بحران ما در سال خوردگی، سرعت سال خوردگی و سرعت کاهش باروری است، افزود: برای موضوع فرزندآوری باید برای کارکرد خانواده کار شود.