قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه هایی در خصوص خشکی چشم| زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درس دانش آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳) یک‌میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود، اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، نه (یکم مرداد ۱۴۰۳) چند راهکار مناسب برای تحمل راحت گرمای شدید این روز‌ها تصادف دو خودرو سنگین در بزرگراه مشهد _ باغچه یک کشته برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) تب، سردرد و بدن درد مهمترین علائم بیماری تب دنگی است چه عواملی زمینه‌ساز انسداد سینوس‌ها و ایجاد بیماری سینوزیت می‌شوند؟ جزئیات بسته شدن پرونده ۷ سارق در مشهد
سرخط خبرها

چند درصد جوانان، تمایل به ازدواج دارند؟

  • کد خبر: ۱۰۹۲۱۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۸
چند درصد جوانان، تمایل به ازدواج دارند؟
سرپرست موسسه تحقیقات جمعیت کشور گفت: ۱۱میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مجرد در کشور داریم که ۸۸ درصد آنها جوانان مجرد در سن ازدواج هستند و تمایل به ازدواج دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود عالمی نیسی در یک نشست خبری به مناسبت هفته جمعیت که در محل مرکز تحقیقات جمعیت کشور برگزار شد، افزود: اگر نیمی از این جوانان ازدواج کنند، ۱.۴۵میلیون فرزند به جمعیت کشور افزوده می‌شود.

وی اظهار داشت: اکنون میانگین فاصله ازدواج و باروری ۳.۴ سال است و با توجه به این اینکه ازدواج مساله مهمی است و در جامعه افراد مجرد، خانواده‌های نابارور، سقط جنین و خانواده‌های تک فرزند یا بدون فرزند داریم باید سیاست مشخص خود را در نظر بگیریم.

اکنون نرخ باروری ۱.۷ است و تعداد مجردان بالاست و باید برای افزایش ازدواج آنها تسهیلات ایجاد شود

عالمی نیسی ادامه داد: اکنون نرخ باروری ۱.۷ است و به عبارت دیگر خانواده ها یک و هفت دهم فرزند می‌آورند و اشکال آن است که تعداد مجردان بالاست و باید برای ازدواج آنها تسهیلات ایجاد شود.

وی با بیان اینکه میانگین فاصله ازدواج و باروری ۳.۴ سال است، اضافه کرد: با توجه به این مساله، اشتغال و مسکن از عوامل مهم جمعیت است و باید برای اشتغال جوانان فکری شود.

سرپرست مرکز تحقیقات جمعیت کشور تصریح کرد: عدم وابستگی اشتغال با سربازی از دغدغه‌های مهم است؛ باید اجازه دهیم افراد درآمدزایی داشته باشند قبل از اینکه سربازی بروند و بسیاری از جوانان نیز پاره وقت کار کنند.

عالمی نیسی اظهار داشت: بر اساس آمار سال ۹۹، ۹.۵ خانواده ها در سال اول صاحب فرزند می‌شود و اگر جوانان مجرد در سن ازدواج، ازدواج کنند سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار موالید خواهیم داشت.

وی ادامه داد: اکنون بیش از سه میلیون خانواده نابارور در کشور داریم و ۸۰ مرکز درمان ناباروری وجود دارد که ۶ سال طول می کشد که آنها درمان شوند و باید تعداد مراکز درمان ناباروری افزایش یابد.

سرپرست مرکز تحقیقات جمعیت کشور اظهار داشت: از سال ۷۱ تاکنون فقط ۱۵۰ فلوشیب نازایی فارغ التحصیل شده اند و مجوز تاسیس مرکز ناباروری را فقط به فلوشیب نازایی می‌دهند بنابراین افزایش تعداد ظرفیت پذیرش دانشجوی متخصص نازایی ضروری است.

بحران جمعیت مختص ایران نیست، کشورهای ژاپن و آلمان نیز با این بحران و افزایش جامعه سالمند مواجهند، پیش بینی می شود در کشور ما در سال ۱۴۳۰ به ازای هر ۱۰ نفر سه سالمند داشته باشیم

عالمی نیسی با بیان اینکه بحران جمعیت فقط مختص کشور ما نیست، اظهار داشت: کشورهای ژاپن و آلمان نیز با بحران جمعیت و افزایش جامعه سالمندی مواجه هستند و پیش‌بینی می‌شود در ایران در سال ۱۴۳۰ به ازای هر ۱۰ نفر، سه سالمند داشته باشیم و اکنون این رقم یک نفر است.

وی خاطرنشان کرد: رشد جمعیت بعد از ۱۴۳۰ شروع به توقف می‌کند و با سالمند شدن جمعیت، تولید اقتصادی نیز کاهش می‌یابد؛ به عنوان مثال بسیاری از شرکت‌هایی مانند دانش‌بنیان‌ها که نسل دهه ۶۰ اداره می‌کنند، در آینده سالمند می‌شوند و این در حالیست که توسعه اقتصادی کشور با جمعیت جوان تحقق می یابد.

عالمی نیسی، اشتغال و مسکن را از عوامل مهم در ازدواج و فرزندآوری برشمرد و گفت: باید موانع فرهنگی نیز در این زمینه برداشته شود به عنوان مثال صدا و سیما انیمیشن‌هایی پخش می‌کند که شخصیت‌های داستان خانواده ندارند و به موضوعات غیرضروری پرداخته می‌شود.

وی پیشنهاد داد: مقررات مانع در زمینه افزایش جمعیت نیز باید برداشته شود و بسیاری از مردم تمایل به فرزندآوری دارند و این موضوع مهم به شهرسازی، بهداشت، مسکن و آموزش بستگی دارد.

عالمی نیسی با اشاره به هفته جمعیت خاطرنشان کرد: هفته جمعیت در واقع باید بیشتر متوجه مسئولان باشد نه مردم و ضرورت دارد قوانین و مقررات حوزه جمعیت و تمایل به فرزندآوری بازنگری و اصلاح شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->