ویدئو | تجربه رانندگی با ری‌را؛ اولین کراس‌اوور ایران‌خودرو بررسی قیمت انواع موبایل سامسونگ، آیفون، شیائومی و آنر (۱۸ تیر ۱۴۰۳) توزیع بیش از ۳ هزار تُن اقلام تنظیم‌بازار بین هیئات مذهبی مشهد و خراسان‌رضوی هیجان انتخابات در بورس فروکش کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ تیر ۱۴۰۳) کاهش چشمگیر قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) از عرضه اولیه امروز جا نمانید (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ چین چگونه به تجارت خارجی روی آورد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و رمزارز (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها کاهشی شد خودرو‌های خارجی صفر در مشهد چند؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های داخلی در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | سمند سورن ۷۵۵ میلیون تومان + جدول اولین توصیه به مسعود پزشکیان درباره کسری بودجه ۱۴۰۳ در همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری در عراق به میزبانی مشهد چه گذشت؟ پرداخت ۱۳۰۰ میلیارد تومان سود به سهام‌داران از طریق سجام + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قیمت کالاهای تنظیم‌بازاری ویژه محرم اعلام شد | گوشت و مرغ چند؟ ماجرای پیامک ثبت‌نام «سبد معیشتی» و «حمایت خانوار» چه بود؟ انتهای موج چهارم نزول طلا کجاست؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۳) آغاز دور جدید عرضه خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۳) با اقساط پنج‌ساله به قیمت نمایندگی، خودرو‌های پرطرفدار بخرید + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) کاهش قیمت میوه در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | موز کیلویی ۴۵ هزار تومان + جدول جهش ۱۱.۶ میلیارد دلاری ارزش بورس تهران در روز‌های پیش و پس از انتخابات! رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها
سرخط خبرها

دنیا در آستانه "جنگ گندم"

  • کد خبر: ۱۰۹۶۳۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
دنیا در آستانه
توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا مثل روسیه، قزاقستان و هند و اختلال در عرضه گندم دنیا به‌خاطر بحران اوکراین باعث کمبود این محصول و افزایش قیمت آن در بازار‌های جهان شده و دنیا را در آستانه یک «جنگ گندم» قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از راشاتودی، قیمت گندم طی دو ماه گذشته به بالاترین رقم در دنیا رسیده است که نتیجه توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ این محصول مثل روسیه، قزاقستان و هند برای حفاظت از بازار‌های داخلی خودشان است، به‌این‌ترتیب، ترس از ناامنی غذایی و گرسنگی در سراسر دنیا بالا گرفته است.

طبق گفته متخصصان، قیمت گندم ۶۰ درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته است. درگیری بین روسیه و اوکراین که یک‌سوم صادرات گندم دنیا را به‌عهده دارند، عامل اصلی این افزایش قیمت بوده است.

عرضه‌کنندگان گندم روسیه از ابتدای تابستان سال گذشته میلادی ۱۶ درصد و تولیدکنندگان اوکراین ۱۰ درصد از صادرات گندم دنیا را در اختیار داشته‌اند، اما هر دوی این کشور‌ها صادرات گندم را به‌خاطر جنگ ممنوع کرده‌اند. روسیه در ماه فوریه صادرات تمام غلات (گندم چاودار، جو و ذرت) را به خارج از منطقه اقتصادی اوراسیا تا ۳۰ ژوئن محدود کرد، دراین‌بین، اوکراین هم تنها بندر باقی‌مانده خود در اودسا را بسته است.

تحریم‌های ضدروسی شرکت‌های بین‌المللی را مجبور کرده است روابط اقتصادی بلندمدت خود با روسیه را قطع کنند که باعث اختلال در زنجیره‌های عرضه شده است، برای مثال، اتحادیه اروپا اخیراً همکاری با بندر اقتصادی نووراسیسک در دریای سیاه را ممنوع کرده است، بیش‌از نیمی از صادرات غلات از این بندر انجام می‌شود.

به‌علاوه، پس‌از تصمیم مسکو برای ممنوعیت صادرات غلات، قزاقستان هم ممنوعیت‌های جدیدی وضع کرد و هند هم در اوایل همین ماه صادرات گندم را برای حمایت از امنیت غذایی در داخل ممنوع کرد.

به‌دنبال اعلام این خبر، قیمت گندم در شیکاگو ۶ درصد افزایش یافت و به ۱۲ دلار و ۴۷ سنت در هر بوشل (۲۵.۴ کیلوگرم) رسید. این بالاترین قیمت گندم طی ۲ ماه گذشته بوده است. قیمت گندم در اروپا هم به بالاترین رقم ۴۶۱ دلار در هر تن رسیده است.

بحران غلات در سراسر دنیا مخصوصاً در آفریقا احساس می‌شود. این قاره ۹۰ درصد از نیاز خود به گندم را از صادرات دریای سیاه تأمین می‌کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ماه گذشته هشدار داد یک‌پنجم مردم دنیا در خطر فقر و گرسنگی به‌خاطر شرایط فعلی در بازار گندم قرار دارند.

کشور‌های غربی روسیه را مسئول به‌راه افتادن «جنگ گندم» در دنیا می‌دانند، اما متخصصان عقیده دارند روسیه تنها مسئول بحران فعلی نیست. روسیه صادرات را ممنوع نکرده بلکه عوارض موقتی و سهمیه‌هایی برای حمایت از بازار داخل وضع کرده است. ذخایر گندم اوکراین در زمان حاضر پر شده است و نیاز به کمک اتحادیه اروپا برای خالی کردن این ذخایر جهت ورود محصولات جدید دارد.

متخصصان عقیده دارند روسیه و اوکراین تنها صادرکنندگان گندم دنیا نیستند. سایر تولیدکنندگان باید بازار دنیا را از بحران نجات دهند. آمریکا و کانادا به‌ترتیب ۲۶ و ۲۵ میلیون تن گندم صادر می‌کنند که ۲۵ درصد از صادرات جهان را تشکیل می‌دهد. سایر تولیدکنندگان غربی مانند فرانسه (۱۹ میلیون تن) و آلمان (۹.۲ میلیون تن) هم می‌توانند در این شرایط کمک کنند، اما به‌نظر می‌رسد این کشور‌ها امنیت غذایی خود را در اولویت قرار داده‌اند و تمایلی برای تقسیم کردن غلاتشان با دیگران ندارند.

ازآن‌جایی که مشخص نیست جنگ اوکراین چقدر طول بکشد، برخی عقیده دارند کشور‌های غربی باید روسیه را مجبور کنند به‌ازای برداشته شدن برخی تحریم‌ها صادرات گندم خود را آزاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->