پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور
سرخط خبرها

دنیا در آستانه "جنگ گندم"

  • کد خبر: ۱۰۹۶۳۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
دنیا در آستانه
توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا مثل روسیه، قزاقستان و هند و اختلال در عرضه گندم دنیا به‌خاطر بحران اوکراین باعث کمبود این محصول و افزایش قیمت آن در بازار‌های جهان شده و دنیا را در آستانه یک «جنگ گندم» قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از راشاتودی، قیمت گندم طی دو ماه گذشته به بالاترین رقم در دنیا رسیده است که نتیجه توقف صادرات تولیدکنندگان بزرگ این محصول مثل روسیه، قزاقستان و هند برای حفاظت از بازار‌های داخلی خودشان است، به‌این‌ترتیب، ترس از ناامنی غذایی و گرسنگی در سراسر دنیا بالا گرفته است.

طبق گفته متخصصان، قیمت گندم ۶۰ درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته است. درگیری بین روسیه و اوکراین که یک‌سوم صادرات گندم دنیا را به‌عهده دارند، عامل اصلی این افزایش قیمت بوده است.

عرضه‌کنندگان گندم روسیه از ابتدای تابستان سال گذشته میلادی ۱۶ درصد و تولیدکنندگان اوکراین ۱۰ درصد از صادرات گندم دنیا را در اختیار داشته‌اند، اما هر دوی این کشور‌ها صادرات گندم را به‌خاطر جنگ ممنوع کرده‌اند. روسیه در ماه فوریه صادرات تمام غلات (گندم چاودار، جو و ذرت) را به خارج از منطقه اقتصادی اوراسیا تا ۳۰ ژوئن محدود کرد، دراین‌بین، اوکراین هم تنها بندر باقی‌مانده خود در اودسا را بسته است.

تحریم‌های ضدروسی شرکت‌های بین‌المللی را مجبور کرده است روابط اقتصادی بلندمدت خود با روسیه را قطع کنند که باعث اختلال در زنجیره‌های عرضه شده است، برای مثال، اتحادیه اروپا اخیراً همکاری با بندر اقتصادی نووراسیسک در دریای سیاه را ممنوع کرده است، بیش‌از نیمی از صادرات غلات از این بندر انجام می‌شود.

به‌علاوه، پس‌از تصمیم مسکو برای ممنوعیت صادرات غلات، قزاقستان هم ممنوعیت‌های جدیدی وضع کرد و هند هم در اوایل همین ماه صادرات گندم را برای حمایت از امنیت غذایی در داخل ممنوع کرد.

به‌دنبال اعلام این خبر، قیمت گندم در شیکاگو ۶ درصد افزایش یافت و به ۱۲ دلار و ۴۷ سنت در هر بوشل (۲۵.۴ کیلوگرم) رسید. این بالاترین قیمت گندم طی ۲ ماه گذشته بوده است. قیمت گندم در اروپا هم به بالاترین رقم ۴۶۱ دلار در هر تن رسیده است.

بحران غلات در سراسر دنیا مخصوصاً در آفریقا احساس می‌شود. این قاره ۹۰ درصد از نیاز خود به گندم را از صادرات دریای سیاه تأمین می‌کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ماه گذشته هشدار داد یک‌پنجم مردم دنیا در خطر فقر و گرسنگی به‌خاطر شرایط فعلی در بازار گندم قرار دارند.

کشور‌های غربی روسیه را مسئول به‌راه افتادن «جنگ گندم» در دنیا می‌دانند، اما متخصصان عقیده دارند روسیه تنها مسئول بحران فعلی نیست. روسیه صادرات را ممنوع نکرده بلکه عوارض موقتی و سهمیه‌هایی برای حمایت از بازار داخل وضع کرده است. ذخایر گندم اوکراین در زمان حاضر پر شده است و نیاز به کمک اتحادیه اروپا برای خالی کردن این ذخایر جهت ورود محصولات جدید دارد.

متخصصان عقیده دارند روسیه و اوکراین تنها صادرکنندگان گندم دنیا نیستند. سایر تولیدکنندگان باید بازار دنیا را از بحران نجات دهند. آمریکا و کانادا به‌ترتیب ۲۶ و ۲۵ میلیون تن گندم صادر می‌کنند که ۲۵ درصد از صادرات جهان را تشکیل می‌دهد. سایر تولیدکنندگان غربی مانند فرانسه (۱۹ میلیون تن) و آلمان (۹.۲ میلیون تن) هم می‌توانند در این شرایط کمک کنند، اما به‌نظر می‌رسد این کشور‌ها امنیت غذایی خود را در اولویت قرار داده‌اند و تمایلی برای تقسیم کردن غلاتشان با دیگران ندارند.

ازآن‌جایی که مشخص نیست جنگ اوکراین چقدر طول بکشد، برخی عقیده دارند کشور‌های غربی باید روسیه را مجبور کنند به‌ازای برداشته شدن برخی تحریم‌ها صادرات گندم خود را آزاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->