شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور
سرخط خبرها

آیا افزایش حق اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان، رشد جمعیت را به دنبال دارد؟

  • کد خبر: ۱۰۹۶۴۲
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
آیا افزایش حق اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان، رشد جمعیت را به دنبال دارد؟
صندوق بازنشستگی برای افزایش جمعیت راه افزایش مبلغ حق اولاد را در پیش گرفته و اعلام کرده اگر تاریخ ازدواج بازنشسته و تاریخ تولد فرزند در ۱۴۰۱ باشد، مبلغ عائله مندی افزایش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده پس از ۷ سال در مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان ۱۴۰۰ به دفتر ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شد و در آن به دستگاه‌های کشور وظایفی برای افزایش جمعیت کشور داده شد.

بر اساس آمار در ایران پس از انقلاب نرخ باروری بیش از شش فرزند بود، اما در دهه ۶۰ سیاست تنظیم خانواده و کنترل جمعیت در کشور اجرایی شد و شعار فرزند کم‌تر، زندگی بهتر پیچید و در نهایت در سال ۹۰ نرخ رشد جمعیت به ۱.۲۹ رسید و میانگین جمعیت خانوار به ۳.۵ نفر رسید تا جایی که نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶ رسید.

آنطور که قادری، رئیس سازمان بهزیستی گفته است اگر در حوزه فرزند آوری فرهنگ سازی نشود ۳۰ درصد از جمعیت جامعه ایرانی را تا سال ۱۴۲۵ سالمندان تشکیل می‌دهند.

کمک هزینه اولاد و حق عائله‌مندی افزایش پیدا کند

طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دولت مکلف است برای کلیه گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌ها و بر اساس ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی (به‌استثنای مشمولین قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات، از ابتدای سال ۱۴۰۱، به مدت پنج سال، افزایش حقوق سالانه را در سقف ردیف حقوق و جبران خدمت به‌گونه‌ای اعمال کند که هر ساله، کمک هزینه اولاد و حق عائله‌مندی مشمولین این ماده در چارچوب افزایش سنواتی حقوق و دستمزد به ترتیب به میزان صد درصد (۱۰۰%) و پنجاه درصد (۵۰%) افزایش یابد.

در راستای اجرایی شدن این ماده دیروز صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد که با توجه به ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت و در راستای مفاد بند‌های (۲) و (۱۰) مصوبه هیات وزیران که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ درباره تعیین حقوق و مزایای کارکنان شاغل و بازنشسته صادر شده است، برای بازنشستگانی که تاریخ ازدواج خودشان و تاریخ تولد فرزندانشان قبل از سال ۱۴۰۱ باشد، مبلغ عائله مندی به ۴۰۷هزار و ۳۸۹ تومان و حق اولاد هم به صد و ۵ هزار و ۶۱۹ تومان می‌رسد.

صندوق بازنشستگی هم برای افزایش جمعیت راه افزایش حق اولاد بازنشستگان را در پیش گرفته و خدامی، مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری، اعلام کرده است که دولت سیزدهم به مساله جوانی جمعیت و فرزندآوری در نسل‌های مختلف توجه جدی دارد و بر اساس مصوبه دولت در صورتیکه تاریخ ازدواج بازنشسته و تاریخ تولد فرزند یا فرزندان ایشان در سال ۱۴۰۱ ثبت شده باشد، مبلغ عائله مندی ۸۱۴ هزار و ۷۷۹ تومان و حق اولاد نیز ۳۱۶هزار و ۸۵۸تومان خواهد شد.

ایران دچار بحران جمعیتی است

یک جامعه شناس گفت: ایران ما مدتی است که دچار بحران جمعیتی شده یعنی کاهش موالید در جامعه باعث شده کشوری که در ۱۵ سال گذشته جزو جوان‌ترین کشور‌های دنیا بوده حالا جزو جامعه‌های میانسال باشد چرا که بیش‌تر از ۴۴ درصد جمعیت کشور میانسال هستند و رشد جمعیت تقریبا کم‌تر از ۱.۵ درصد است.

به گفته شریفی یزدی، این میزان نرخ رشد جمعیت برای جلوگیری از روند پیری جمعیت کافی نیست و اگر با همین روند جلو برویم تا سال ۱۴۳۰ با یک جامعه پیر مواجه خواهیم بود یعنی جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال که فعال هستند به نسبت سالمندان کم‌تر می‌شوند و این موضوع تاثیرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و روانی خواهد داشت.

او گفت: مقوله افزایش جمعیت جزو اولویت‌های جامعه امروز است، اما برای اینکه به جمعیت مناسب برسیم باید به یک نکته توجه کنیم که آن جمعیت سالم است اینکه دست به دامن هر روشی برای رشد نرخ جمعیت شویم درست نیست برای مثال اگر فاصله سنی بین فرزندان و پدر مادر بسیار زیاد باشد بر سلامت روان فرزند تاثیر می‌گذارد اگر نسل جدید نسلی شاداب و سالم نباشد نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بر میزان مشکلات اضافه می‌کند این طرح‌ها تکان کوچکی برای افزایش جمعیت می‌دهد، اما باید به سراغ برنامه‌های عمیق‌تر و کارشناسی‌تر برویم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->